29 oktober 2013 door Thijs in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

Auenfeldjet

In de bergen van Oostenrijk hebben ze de afgelopen maanden niet stil gezeten. Diverse skigebieden beschikken vanaf komend seizoen over nieuwe liften om het ons, de wintersporter, nog beter naar de zin te maken. Skigebieden worden hierdoor met elkaar verbonden of nieuwe pistes worden ontsloten. Elk jaar wordt er weer veel geld in nieuwe liften geïnvesteerd. Oude worden vervangen door de mooiste en meest geavanceerde modellen om zo nog sneller, comfortabeler en veiliger de pistes te bereiken. Ontdek snel of er ook in jouw wintersportbestemming aan een nieuwe lift is gewerkt.

Vorarlberg: Verbinding tussen Lech en Warth-Schröcken

De twee skigebieden [IL:ATVORA09] en [IL:ATVORA12] zullen verbonden worden door de ‘Auenfeldjet’. Met ca. 190 km en 47 liften ontstaat hiermee het grootste skigebied in de deelstaat Vorarlberg. Men dient wel in het bezit te zijn van de Ski Arlberg skipas.

Tirol: Tal van nieuwe ontwikkelingen

Zillertal
Het ‘Ski Optimal Hochzillertal/Kaltenbach’ skigebied krijgt twee nieuwe stoeltjesliften. De Kristall-Express: een nieuwe verwarmde 8-persoons stoeltjeslift. En de Mizun: een verwarmde 6-persoons stoeltjeslift. In Ski Zillertal 3000 zal de Lämmerbichl stoeltjeslift voor 2 personen vervangen worden door een stoeltjeslift voor 6 personen. Verder zullen de 2-persoons stoeltjesliften in Ebenwald, Mayrhofen ook vervangen worden door een moderne stoeltjeslift voor 6 personen en in Gerlos zal de sleeplift Krumbach worden vervangen door een 6-persoons stoeltjeslift.

Paznaun-Ischgl
Aankomend winterseizoen brengen 2 nieuwe gondels de wintersporters in Ischgl van 2.295 m naar 2.811 m hoogte en naar nieuwe afdalingen. Tijdens de bouw van de gondel ‘Piz Val Gronda E5’ is er speciale aandacht besteed aan het beschermen van het landschap en het ecosysteem. De nieuwe Piz Val Gronda E5 zal een nieuwe tussenliggende piste, nr.42, van 3 km creëren.

Kitzbühel
De 2-persoons stoeltjeslift Wagstätt en de sleeplift Wurzhöhe in Kitzbühel zullen vervangen worden door een 10-persoons gondel.

Zugspitz Arena
In Lermoos in de Tiroler Zugspitz Arena opent dit winterseizoen een nieuwe gondelbaan van het tussenstation tot aan de Grubighütte. De nieuwe Brentalm aan het dalstation van de Ehrwalder Almbahn opent vanaf december 2013. Hier kan je even van alle sportieve activiteiten bijkomen.

Piz Val Gronda E5 Ischgl

Salzburgerland: in de Ski amadé timmeren ze aan de weg

Ski amadé - Wagrain
De drie dalen – Wagrain, Flachau en Alpendorf – zullen verbonden worden door de G-link Wagrain. De 120 km pistes zullen nu verbonden zijn door liften waardoor het gebruik van de skibus niet langer nodig is. De G-link Wagrain is een gondellift en heeft twee KRONOS cabines van CWA Constructions. De maximale capaciteit in elke richting is 1.300 personen per uur, wat betekent dat elke reis ongeveer 6 minuten duurt en dat er 10 reizen per uur mogelijk zijn.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang
De sleeplift Rosswalbahn in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zal vervangen worden door een 6-persoons stoeltjeslift met stoelverwarming en overkapping. De totale investering in de regio bedraagt ca. 6 miljoen euro.

Twee nieuwe liften voor St. Johann im Pongau
Ook de ‘Alpendorf Bergbahnen’ investeren in nieuwe infrastructuur – de 25 jaar oude panoramaliften I en II worden door twee stoeltjesliften met grote capaciteit vervangen.

G-link Wagrain

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen