6 augustus 2019 door Thijs in Nieuws

Vorig jaar werd Val Thorens voor de vijfde keer verkozen tot beste skidorp van de wereld. Het hoogste skidorp van Europa heeft een naam hoog te houden en ook voor komend seizoen heeft het weer het nodige in petto. Val Thorens biedt alles wat je van een skibestemming mag verwachten én dan zelfs nog een beetje meer. In dit weblog hebben we het wintersportnieuws uit Val Thorens voor skiseizoen 2019/2020 voor je op een rijtje gezet. 

Wat is er nieuw in het skigebied?

Dat Val Thorens te midden van een geweldig skigebied ligt, waar zowel beginners als gevorderden zich uit kunnen leven is bij iedereen bekend. Wie minder ervaring heeft op de ski's of het snowboard, maar wel graag eens een kijkje zou willen nemen in het snowpark, kan dit komend seizoen een stuk makkelijker doen. Het Family SnowPark wordt verplaatst, zodat het voortaan eenvoudiger toegankelijk is. 
Ook opent Val Thorens komend seizoen het hoogste iglodorp van Europa. In de Ice Bar kun je op ieder moment van de dag een drankje komen drinken en in het restaurant heb je de mogelijkheid om te fonduen bij een wel heel bijzondere sfeer. Helemaal onvergetelijk wordt het wanneer je ook nog blijft overnachten in een van de iglo's. 
De speeltuin, die voorheen tijdens de wintermaanden altijd gesloten was, heeft door de jaren heen met name bekendheid verworven vanwege het feit dat er vaak foto's van werden gemaakt om te tonen hoeveel sneeuw er was gevallen. Voortaan zal dit niet meer het geval zijn, omdat deze sneeuwvrij wordt gemaakt om kinderen te kunnen laten spelen. Bovendien is de speeltuin aangepast om hier ook bij sneeuw veilig te kunnen spelen. Naast de speeltuin is een nieuwe 'sneeuwmeter' geplaatst om te zien of komend seizoen de 6 meter van vorig jaar wordt overtroffen.

Family Park Val Thorens
Family Park Val Thorens (Foto: © OT Val Thorens / P Tournaire)

Wat is er nieuw in het dorp?

Val Thorens investeerde de laatste maanden flink in mobiliteit. Met als doel het – doordeweeks – autovrije resort toegankelijk te houden voor grote groepen en gasten met beperkte mobiliteit. Ook gaat 'Berto' komend seizoen voor het eerst de straat op. Deze eerste zelfrijdende elektrische shuttle met vierwielaandrijving kan vijftien personen per keer vervoeren tussen verschillende bestemmingen binnen het resort. Berto is bovendien een milieuvriendelijke vervoersoptie en de eerste (4WD!) shuttle in zijn soort die wordt ingezet in een skigebied.
Ook een ander voertuig heeft zijn weg naar Val Thorens weten te vinden. De Z Green is een elektrische buggy die het voor mensen met een beperking mogelijk maakt om zich te verplaatsen door Val Thorens. Daarnaast is er een Z Green Park, bij parkeerplaats 4, waar snelheidsduivels deze machines aan de tand kunnen voelen. 

Berto zelfrijdende shuttle Val Thorens
Berto, de eerste zelfrijdende elektrische shuttle in Val Thorens (Foto: © OT Val Thorens / T Loubere)

Welke evenementen mag je niet missen?

Zoals we van Val Thorens gewend zijn gaat het skiseizoen hier weer vroeg van start. ‘La Grande Première’ staat gepland op 23 en 24 november 2019. Vanaf dan tot het einde van het wintersportseizoen kun je in Val Thorens terecht voor de coolste sneeuwevents – of je nu komt om te sporten, te relaxen of te feesten. Van de Ski Cross World Cup (6 en 7 december 2019) tot de JBL Snow Party (2 tot en met 5 april 2020). Afsluiten doen ze uiteraard in stijl met de Apotheose Days van 1 tot 3 mei 2020.

La Grande Première Val Thorens
La Grande Première, opening van het seizoen in Val Thorens (Foto: © OT Val Thorens / C Ducruet)

Waar moet je zeker even gaan kijken na het skiën?

Ook na het skiën valt er nog genoeg te beleven in Val Thorens. Van après-ski tot wellness en van sportactiviteiten tot shoppen. Je kunt er ook terecht voor allerlei lekkers en een hele rits ontspannende activiteiten. Ga bijvoorbeeld pannenkoeken eten in The Crêperie & Breakfast, laat je verleiden in de eerste organische delicatessenzaak van Les Trois Vallées of geniet van een brunch-spa-combo in het vijfsterrenhotel Pashmina. Originele plekken voor après-ski zijn Fahrenheit 7, Crewzer en Le Val Thorens. Wil je écht gek doen? Laat je passie voor wintersport vereeuwigen bij Wild and Savage. Je vindt hier een bar, tattooshop en snowboardwinkel onder hetzelfde dak.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen