Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer + webcams: prachtige dagen!

50248 - Alpenweer + webcams: prachtige dagen! (2)

Wat een prachtige weerkaarten liggen er voor ons! Wintersporters die de komende dagen in de Alpen vertoeven hebben geluk. Een krachtig hogedrukgebied strekt zich uit over een groot deel van Europa en zorgt voor zeer rustig, stralend weer in de Alpen.

Volop zon

Eigenlijk valt er helemaal niet zo veel te schrijven over de komende dagen in de Alpen. Een krachtig hogedrukgebied strekt zich uit vanaf de Azoren tot ver over de Zwarte Zee. Storingen blijven zo ver van de Alpen weg en trekken met name over Scandinavië. Dankzij het hogedrukgebied is er de komende dagen volop zon en zijn er schitterende omstandigheden op de pistes in het centrale deel van Europa.
Begin deze week viel er nog verse sneeuw op veel locaties en werden de pistes nog even mooi opgefrist. De komende dagen blijft het droog. Niet vreemd want de hemel is vrijwel wolkeloos. De zon kan de temperatuur wel flink opjagen en 's middags is het op veel plaatsen onderaan de piste tussen de 15 en 20 graden. De vorstgrens stijgt deze dagen wel tot ruim boven de 2000 meter.

Tot en met het weekend geen verandering

Tot en met het weekend zien we eigenlijk geen verandering in het weerbeeld en blijft het zonnig met niet al teveel wind. De astronomische lente die woensdagavond begint om 22:58 uur laat zich dus direct van zijn beste kant zien. Vakantievierders die dit weekend in de auto stappen voor de oversteek van of naar de Alpen hoeven zich niet druk te maken over slecht weer op de route. Ook in Duitsland en België regeert het hogedrukgebied en is het weerbeeld rustig en droog.

50248 -  (4)
Lech am Arlberg
50248 -  (6)
Silvretta Montafon


Kouder en verse sneeuw na het weekend?

Ook na het weekend is het hogedrukgebied nog steeds dominant, maar de positie verandert waarschijnlijk wel. Er zijn signalen dat de kern van het hogedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk komt te liggen. De stroming wordt hierdoor noordelijk en beduidend koudere lucht kan dan diep Europa binnendringen. Aan de noordzijde van de Alpen neemt dan ook de kans op verse sneeuw toe.

Dat is nog allemaal ver weg. Voorlopig is het volop genieten van sneeuw en zon!

Het origineel van dit weerbericht is gepubliceerd op Snowplaza.nl >

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.