20 maart 2019 door Michiel in Alpenweer

Wat een prachtige weerkaarten liggen er voor ons! Wintersporters die de komende dagen in de Alpen vertoeven hebben geluk. Een krachtig hogedrukgebied strekt zich uit over een groot deel van Europa en zorgt voor zeer rustig, stralend weer in de Alpen.

Volop zon

Eigenlijk valt er helemaal niet zo veel te schrijven over de komende dagen in de Alpen. Een krachtig hogedrukgebied strekt zich uit vanaf de Azoren tot ver over de Zwarte Zee. Storingen blijven zo ver van de Alpen weg en trekken met name over Scandinavië. Dankzij het hogedrukgebied is er de komende dagen volop zon en zijn er schitterende omstandigheden op de pistes in het centrale deel van Europa.
Begin deze week viel er nog verse sneeuw op veel locaties en werden de pistes nog even mooi opgefrist. De komende dagen blijft het droog. Niet vreemd want de hemel is vrijwel wolkeloos. De zon kan de temperatuur wel flink opjagen en 's middags is het op veel plaatsen onderaan de piste tussen de 15 en 20 graden. De vorstgrens stijgt deze dagen wel tot ruim boven de 2000 meter.

Tot en met het weekend geen verandering

Tot en met het weekend zien we eigenlijk geen verandering in het weerbeeld en blijft het zonnig met niet al teveel wind. De astronomische lente die woensdagavond begint om 22:58 uur laat zich dus direct van zijn beste kant zien. Vakantievierders die dit weekend in de auto stappen voor de oversteek van of naar de Alpen hoeven zich niet druk te maken over slecht weer op de route. Ook in Duitsland en België regeert het hogedrukgebied en is het weerbeeld rustig en droog.

Zillertal Arena
Lech am Arlberg
Silvretta Montafon
Zugspitze