Skip to navigation Skip to main content

Wintersport is meer dan alleen skiën

Wintersport in Oostenrijk draait echt niet alleen om skiën en snowboarden. Er vallen nog veel meer activiteiten te ondernemen! Pistebullyrijden, huskysafari, sneeuwschoenwandelen, rodelen en nog veel meer. Een leuke afwisseling als je een dagje geen zin hebt om te skiën! Je ziet tegenwoordig dat skigebieden naast een uitgebreid aanbod van pistes ook andere activiteiten aanbieden om jou een afwisselende wintervakantie te laten beleven.

Sneeuwschoenwandelen in het Bregenzerwald

Sneeuwschoenwandelen heeft iets magisch. In je eigen tempo het sprookjesachtige besneeuwde landschap van het Bregenzerwald verkennen. Onder vakkundige begeleiding leer je snel hoe sneeuwschoenwandelen werkt en kom je veilig op plekken, die anders nooit te vinden zouden zijn. Het Bregenzerwald ligt in het meest westelijke puntje van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg. Dichtbij de Bodensee, Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein. Deze karakteristieke regio, bekend om haar imposante landschap, de verrassende mix van traditionele en moderne (hout)architectuur, de voortreffelijke regionale keuken, gastvrije en attente inwoners en de hoge standaard van accommodaties.

Pistebullyrijden in het Montafon

Zelf een pistebully besturen, een spannende nachtafdaling of een kijkje achter de schermen van een berglift? In het Montafon is het mogelijk! Opwinding alom in het grootste skigebied van Vorarlberg: Silvretta Montafon. Altijd al eens zelf een pistenbully willen besturen? Die droom kan in het Montafon uitkomen! Op de Golm kan je een nachtelijke sneeuwschoenwandeling maken. Een ander hoogtepunt is de Flying-Fox-Golm, waar moedige vakantiegangers in het donker bijna geluidloos over de bomen op de Kristakopf en over de Latschausee vliegen. Het wordt pas echt interessant bij de Gargellner Bergbahnen, waar het motto is: techniek, techniek, techniek. Hier krijg je een kijkje achter de schermen van de Gargellner Bergbahn. Van de werkplaats tot de machinekamer kan alles bezichtigd worden.

Avontuur in boomtoppen in Saalbach Hinterglemm Leogang

Vervelen is geen optie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Buiten de pistes kan je allerlei leuke attracties ontdekken: Met de Flying Fox XXL vlieg je, zo vrij als een vogel, over het besneeuwde landschap. Maar ook skispringen, schaatsen, van de vele rodelbanen afglijden of een wandeling tussen de boomtoppen maken kan hier allemaal! Baumzipfelweg & de Golden Gate Bridge van de Alpen is dé attractie aan het einde van het dal. Op de 'Baumzipfelweg' wandel je op het hoogst gelegen boomtoppenpad van Europa. Samen met de Golden Gate Bridge van de Alpen vormt deze combinatie, bestaande uit een 1 km lange rondwandeling tussen de boomtoppen en een 200 meter lange hangbrug op een hoogte van circa 40 meter, een wereldwijd uniek project. De Flying Fox XXL is één van de langste en snelste kabelglijbanen ter wereld! Met 130 km per uur vlieg je over de hoge boomtoppen en heb je een onvergetelijk uitzicht over de besneeuwde bergwereld.

Huskysafari in Karinthië

Iedereen die alternatieven zoekt buiten de skipistes, kan in Karinthië terecht. Tijdens het sneeuwschoenwandelen verken je het Karinthische berglandschap of je laat je op een hondenslee door husky's door het besneeuwde winterparadijs voorttrekken. In Bad Kleinkirchheim zorgen twee vrolijke husky’s, Sassy en Lena, voor een intensieve maar romantische dag in de sneeuw. Ook voor schaatsers, curlingers en ijsgolfers is Karinthië een waar paradijs met zijn meer dan 200 meren. Op de Weißensee, met 6,5 km² de grootste geprepareerde natuurijsvlakte van Europa, wordt ieder jaar de 'alternatieve Nederlandse Elfstedentocht' georganiseerd. Legendarisch is ook het internationale ijsgolftoernooi, waarbij het dichtgevroren meer in een golfbaan verandert en er niet op greens maar op 'whites' wordt gespeeld.

Dé langlaufregio van Oostenrijk

Ramsau-Dachstein - met 220 kilometer loipes op alle hoogtes (1000 – 2700 meter) en verschillende moeilijkheidsfactoren - staat niet alleen vanwege de fantastische kwaliteit en preparatie van de loipes als dé langlaufregio van Oostenrijk bekend. Beginners zijn enthousiast over de eenvoudige loipes en professionele cursussen; ervaren langlaufers waarderen het uitgebreide aanbod, met trainingscentrum, biatlon-aanbod en het adembenemende bergpanorama van de Dachstein. Deze regio wordt niet voor niets ook wel het 'toerski- en langlauf-eldorado van Oostenrijk' genoemd: vanaf het bergstation van de 'Dachsteingletscherbahn' vind je in totaal 16 skitochten, overgangen en steile afdalingen. Tip: bezoek het 'Dachstein Eispalast', met de enige gletsjerspleet van Europa die zonder enig gevaar te bezichtigen is en de Skywalk, een uitkijkplatform.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.