20 maart 2013 door Marco in 'Alpenweer''

Webcam Val Thorens

Gister was er in de Alpen veel ruimte voor de zon, hoewel er hier en daar ook nog wel wat wolkenvelden voorkwamen. Het rustige weer gaat echter plaats maken voor een storing met regen in de dalen en sneeuw in de bergen. Morgen trekt dit neerslaggebied weg en wordt het weer droog in de Alpen.

Verse sneeuw

In Frankrijk vandaag hier en daar wat zon maar er gaat ook zeker sneeuw vallen. Een centimeter of 5 kan er zomaar vallen, in de dalen valt de neerslag echter in de vorm van regen. Zwitserland heeft, met name aan de zuidflank, ook te maken met bewolking. De hoeveelheden neerslag komen overeen met Frankrijk. In Italië ligt de sneeuwgrens rond de 1200 meter. Hier en daar laat de zon zich zien, maar een paar centimeter sneeuw kan er zeker vallen. Hetzelfde weerbeeld in Oostenrijk. De neerslag valt in de vorm van buien met tussendoor opklaringen. Bij die buien zou af en toe zomaar een klap onweer kunnen zitten. Donderdag is het op de meeste plaatsen droog, zeker in Frankrijk waar de zon flink schijnt. Oostenrijk krijgt nog te maken met een kleine hoeveelheid neerslag.

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.