20 februari 2013 door Michiel in 'Alpenweer''

Webcam Les Deux Alpes

De verschillen zijn groot in het Alpengebied en dat blijft de komende dagen zo. Zoals wel vaker deze winter liggen de Franse Alpen volop in de zon terwijl in het oosten wolkenvelden overheersen. Ook kan hier van tijd tot tijd sneeuw vallen. In Italië en Zwitserland neemt vandaag de bewolking toe en hier zal het in de namiddag ook beginnen met sneeuwen.

Grote verschillen tussen de oost- en westflank

In Frankrijk valt niets te merken van de stijgende kans op neerslag. Schitterend wintersportweer! Volop zon en temperaturen op 1500 meter rond het vriespunt. Perfecte omstandigheden en een zeer goede sneeuwkwaliteit. Dit geldt eigenlijk ook voor grote delen van Zwitserland maar als we naar het oosten trekken zien we de bewolking toenemen. In Graubünden en Wallis kan wat lichte sneeuw vallen. De Dolomieten en Zuid-Tirol hebben een stuk slechtere condities. Hier is het wolkenveld dikker en de kans op sneeuw groter. Oostenrijk gaat vandaag de zon niet zien, er valt zo'n 5 tot 10 centimeter verse sneeuw. Morgen hetzelfde beeld, wolkenvelden in het oosten, zon voor de westflank.

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.