Skip to navigation Skip to main content

Culinair genot in combinatie met skiplezier

Wintersporten in Oostenrijk is meer dan alleen onbezorgd skiën. Er zijn tal van panoramische zonneterrassen en gezellige skihutten waar u zich tegoed kunt doen aan heerlijke regionale specialiteiten. Wij hebben een aantal plekken op een rijtje gezet waar u naast heerlijk kunt skiën, ook heerlijk kunt eten. Iedere regio in Oostenrijk beschikt over bijzondere berghutten waar het er net wat anders aan toegaat dan in de meeste pisterestaurants.

Culinaire pitsstop in het Bregenzerwald

Bezoekers van het Bregenzerwald maken een zwerftocht door de regionale keukencultuur: in vijf bergherbergen kunnen ze zich onder de noemer 'Berggut' huisgemaakte specialiteiten laten welgevallen, waarvan de ingrediënten uit lokale boerderijen of zelfs uit de eigen tuin komen - de herkomst van de ingrediënten is op een eigen kaart na te trekken. Er wachten lekkernijen met Ziegenfrischkäse, vlees van het alpenvarken of zelfgebakken brood en eieren uit eigen productie.

Klik hier voor de vijf deelnemende berghutten >>

Te gast bij de Gasteiner Skihauben

De skihutten van het Gasteinertal, gelegen in het SalzburgerLand, nemen het koude seizoen te baat om de koksmuts op te zetten: exclusieve creaties van acht door Gault-Millau bekroonde koks maken dan hun intrede in de keuken. De huttenwaarden schoolden zich voor het begin van het seizoen grondig bij met koksopleidingen bij de meesters en leerden de vaardigheden die nodig zijn voor de bereiding van de gerechten. Acht dagen lang kunnen bezoekers zo iedere dag van een andere lekkernij genieten in de verschillende restaurants. Een brochure geeft informatie over de verschillende keuzes en is verkrijgbaar bij alle kassa's van de Gasteiner kabelbanen. Na al deze lekkernijen gaat het genot verder op de hellingen, wanneer u over de vers besneeuwde pistes glijdt.

In de 'Wintertuin' van het Mölltal

Tot in de maand mei zijn de pistes van het unieke gletsjerskigebied van Karinthië op de Mölltaler Gletscher geopend. Het bergdecor valt het best te bewonderen vanuit het Panoramarestaurant Eissee, waar wintersporters samenkomen voor een culinair topmoment. Terwijl u geniet van typische Karintische specialiteiten kunt u uw blik over de in totaal 30 drieduizend meter hoge bergen van de Hohe Tauern laten dwalen. Het gebouw uit glas en staal ligt als een uit de kluiten gewassen wintertuin aan de rand van de gletsjer. Wie in de frisse lucht van de lente wilt genieten, neemt plaats op het zonneterras van het restaurant. Voor u opnieuw op de ski's staat, slaat u energie op met een door chef-kok Klaus Laber aanbevolen zoetigheid: Buchteln (een zoet gerecht bestaand uit brooddeeg) met vanillesaus, of een typisch Karinthische 'Reindling“ (tulband) gevuld met kaneel, suiker en rozijnen.

Panorama's in overvloed te Mayrhofen

's Ochtends een champagneontbijt op het zonneterras van de Schneekarhütte, 's middags een snack in de uitzichtrijke café-bistro ‘Freiraum’ op 2.000 m hoogte en u 's avonds neervlijen in uw eigen iglosuite: de vakantieregio Mayrhofen

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.