Skip to navigation Skip to main content

Kerstkriebels nemen toe

We maken ons langzaam maar zeker op voor de eerste echte wintersportweek van het seizoen. Voor de mensen die met Kerst gaan skiën is het nu niet meer zo spannend of er wel sneeuw ligt. Want dat er sneeuw ligt is in veruit de meeste skigebieden wel gegarandeerd. De vraag is natuurlijk nog wel, komt er deze week nog wat verse sneeuw bij en onder wat voor omstandigheden staan we straks op de latten.

Vandaag nog wat sneeuw

De eerste vraag is relatief makkelijk en zeker te beantwoorden. Vandaag valt er nog wat sneeuw aan de noordwestflank van de Alpen. In Italië het zo goed als overal droog en in grote delen van Zwitserland en Oostenrijk zijn de neerslaghoeveelheden beperkt. De sneeuwgrens ligt in de meeste skigebieden rond de 1000m en dieper in de Alpen nog wat lager. De zon zien we vandaag vooral aan de zuidflank, in Italië dus.

Tijdelijk? Droog

Morgen is het overal droog. De zon schijnt niet uitbundig, maar komt er toch zeker wel af en toe aan te pas. Vooral in het westen van de Alpen wordt het zachter, het kwik komt rond 1800m op het vriespunt uit. Donderdag en vrijdag neemt de kans op neerslag weer toe. Maar er komt niet overal sneeuw bij. In Oostenrijk blijft het zo goed als droog, terwijl in het westen van de Alpen in de dalen soms regen valt. De sneeuwgrens ligt rond de 1500m in Frankrijk en tussen 900 en 1200m in Zwitserland.

Voorspelling Kerst nog onzeker

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.