14 december 2012 door Michiel in 'Alpenweer''

Op Snowplaza kun je iedere maandag, woensdag en vrijdag het videoweerbericht bekijken. Het videoweerbericht geeft een overzicht van het weer in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië voor vandaag en de komende dagen. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen van het weer op jouw favoriete wintersportbestemming. In anderhalve minuut ben jij weer helemaal op de hoogte van het actuele weerbericht.

Sneeuw voor het gehele Alpengebied

Gister was het in het Alpengebied nog behoorlijk weer. Vooral in Oostenrijk en Zuid-Duitsland kwam de zon veelvuldig tevoorschijn. Vandaag trekt er van zuid naar noord een storing over de Alpen die vrijwel het gehele weekend blijft hangen. De temperatuur gaat echter wel omhoog wat niet voor ideale skicondities zorgt. In Frankrijk kunnen ze rekenen op 10 tot 30 centimeter, Zwitserland moet het met enkele centimeters minder stellen. Ook in Italië zijn de hoeveelheden niet al te groot maar nog altijd valt er rond de 15 centimeter. De sneeuwvalgrens ligt tussen de 1500 en 2000 meter. De neerslag bereikt vanavond pas Duitsland en Oostenrijk. Morgen zien we ook een wisselvallig weerbeeld met veel sneeuw, zondag laat langzaam maar zeker de zon zich weer meer zien.

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.