30 januari 2019 door Michiel in 'Alpenweer''

Het wordt de komende dagen wisselvallig weer. Net als in Nederland spelen kleine lagedrukgebieden een belangrijke rol in het weer dat de komende dagen wordt verwacht. Vooral in de westelijke en zuidelijke Alpen wordt flink wat sneeuw verwacht als zuidwestelijke stauwinden vochtige lucht tegen de Alpen opstuwen. De sneeuwval kan ook lang aanhouden en omdat de sneeuwval soms intens is, kan dit het zicht flink belemmeren.

Verse sneeuw is onderweg

Vandaag is het in Oostenrijk prima wintersportweer. In Zwitserland kunnen wel wat sneeuwbuien vallen, maar de grootste hoeveelheden zijn voor Frankrijk. Een nieuwe storing bereikt komende nacht de westelijke Alpen. Het gaat dan opnieuw enige tijd sneeuwen. Ook in Zuid-Duitsland kan er dan verse sneeuw vallen. Overdag is er ruimte voor de zon. In Oostenrijk blijft het zo goed als overal droog donderdag. De temperatuur ligt afhankelijk van de hoogte tussen -3 en +5 graden.

La Clusaz

-

Posted by La Clusaz30 januari 2019

Het gaat momenteel flink los in La Clusaz

Sneeuw in het westen en zuiden

Vrijdag slaat het weer om. De bewolking neemt toe en het gaat boven de 1000 meter sneeuwen, eerst in Zwitserland en later ook in Oostenrijk. Vooral in de westelijke en zuidelijke Alpen gaat het sneeuwen en is er kans op tientallen centimeters sneeuw. Ook in het cenrtale deel van de Alpen valt verse sneeuw. In de Dolomieten kunnen de hoeveelheden (+100 cm!) in korte tijd flink oplopen. Aan de noordzijde is er sprake van een sterke föhn. De temperaturen gaan 's middags wat omhoog en liggen in de dalen rond 5 graden. In het weekend zien we nog niet direct een verbetering en dus is er van aanhoudend rustig en kalm wintersportweer voorlopig nog geen sprake.

Sneeuw in de Ardennen en Duitsland

Gisteren en vandaag is er flink wat sneeuw in de Ardennen gevallen en ook op de pistes in het middengebergte van Duitsland is een mooie sneeuwlaag aanwezig. De komende dagen blijft de sneeuw aanwezig. Er komt zelfs nog wat meer bij. Prima weer dus voor een wintersportuitstapje dicht bij huis.

(Beweeg met je vinger of muis over de kaart om de juiste regio te zien)

Het origineel van dit weerbericht is gepubliceerd op Snowplaza.nl >

Winterberg

Een grijze dag in Winterberg, maar de pistes liggen er mooi bij

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.