11 november 2018 door Lies in 'Algemeen''

Door: Lies De Sutter. Goed nieuws voor wintersportliefhebbers! De eerste skigebieden zijn nu al open! De ideale kans om het eerste spoor door de sneeuw te trekken, voor de grote drukte naar de bergen komt. Bovendien kan je nog genieten van een voordelig tarief, want het hoogseizoen is nog niet officieel van start gegaan. In dit blogartikel ontdek je nog meer voordelen van een vroege skivakantie en 10 gebieden waar je op dit moment al van de sneeuw kunt genieten.

Voordelen voor vroege (sneeuw)vogels

Ben je van plan om voor de grote drukte al op skivakantie te gaan? Dat is heel verstandig en heeft alleen maar voordelen! Het allereerste spoor kunnen trekken, fantastisch! En dat met een voordelige skipas, nog beter! Maar er is nog meer leuk aan een vroege sneeuwvakantie. Je hebt geen last van files onderweg, je kunt goedkoper overnachten (het is nog geen hoogseizoen!), de pistes zijn rustig en dus ook niet aanschuiven aan de lift; dat betekent meer tijd om te doen wat je echt graag doet! Zalig, toch? Waar wacht je nog op?

Gletsjers en hooggelegen skigebieden

Klinkt het jou allemaal heel leuk in de oren, maar heb je geen idee waar je al kunt gaan skiën op dit moment? Geen probleem! Verder in dit weblog krijg je een overzicht van 10 gebieden waar je nu al terechtkunt voor dolle sneeuwpret! Dat zijn vooral de gletsjers en skigebieden die hoog genoeg liggen om nu al dikke pakken sneeuw te vangen. Op dit moment kan je bijvoorbeeld prima naar het Oostenrijkse Sölden gaan. Daar ligt al meer dan 180 cm sneeuw op de berg! Hier is de winter dus écht begonnen.

Webcambeeld van de Stubaier Gletscher

Stubaier Gletscher, 8-11-2018

Keuze genoeg aan geopende skigebieden

Ook in Zwitserland liggen tal van gebieden al bedekt onder een dik pak sneeuw. In Zermatt zijn zelfs al 19 liften geopend! In Italië kun je naar Sulden am Ortler. Hier zijn 3 liften geopend, goed voor meer dan 10 kilometer skiplezier. Daarnaast kan je in Oostenrijk natuurlijk terecht op de gletsjers. De Hintertuxer Gletscher, Mölltaler Gletscher, Stubaier Gletscher, Pitztaler Gletscher en Dachstein Gletscher wachten op jou. Ook de Kitzsteinhorn en Kitzbühel & Kirchberg zijn al klaar voor de eerste skiërs.

Top 10 van geopende skigebieden en sneeuwhoogtes op 2/11/2018

#1. Zermatt : (300 cm sneeuw op de berg - 19 van de 53 liften geopend)
#2. Adamello Ski : (150 cm sneeuw inhet dal - 230 cm sneeuw op de berg - 2 van de 28 liften geopend)
#3. Sölden : (84 cm sneeuw in het dal - 181 cm sneeuw op de berg - 11 van de 31 liften geopend)
#4. Hintertuxer Gletscher : (110 cm sneeuw op de berg - 15 van de 21 liften geopend)
#5. Mölltaler Gletscher : (100 cm sneeuw op de berg - 3 van de 9 liften geopend)
#6. Sulden am Ortler : (10 cm sneeuw in het dal - 100 cm sneeuw op de berg - 3 van de 11 liften geopend)
#7. Stubaier Gletscher : (80 cm sneeuw op de berg - 12 van de 25 liften geopend)
#8. St. Moritz : (30 cm sneeuw in het dal - 80 cm sneeuw op de berg – 2 liften geopend)
#9. Schnalstal : (80 cm sneeuw op de berg – 5 liften geopend)
#10. Kitzsteinhorn : (70 cm sneeuw op de berg – alle liften geopend)

Meting: 9-11-2018

Mölltaler Gletscher webcam

Mölltaler Gletscher, 8-11-2018

Binnenkort gaan er nog meer gebieden open

Deze maand nog start in heel wat andere gebieden het winterseizoen. Op 15 november opent het gebied Gurgl in Tirol. Twee dagen later kan je ook in het Zwitserse Grimentz-Zinal gaan skiën en gaan de pistes van Val Thorens in Frankrijk open. Op 22-11 gaan de pistes in Ischgl open en drie dagen later vindt het openingsconcert met Jason Derulo plaats. In bijna alle overige skigebieden start het seizoen in de loop van december. Erg lang moet je dus niet meer wachten tot je favoriete gebied opengaat.

Wil je zeker zijn dat een bepaald gebied open is? Raadpleeg dan zeker de actuele sneeuwhoogtes en check de geopende liften en pistes.

Laat een reactie achter

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen