4 november 2018 door Lies in 'Recepten''

Door: Lies De Sutter. Rösti is een typisch Zwitsers gerecht. Oorspronkelijk werd het door de boeren van Duitstalig Zwitserland als ontbijt gegeten, maar vandaag is het een nationaal gerecht dat in gans Zwitserland op tafel komt, als bijgerecht of als hoofdgerecht met een spiegeleitje erbovenop. Wil je de Zwitserse sfeer in huis halen? Dat kan, met dit eenvoudige recept voor heerlijke rösti.

Recept Zwitserse rösti: dit zijn de ingrediënten

Dit Zwitserse röstirecept is voor 4 personen als bijgerecht en voor 2 à 3 personen als hoofdgerecht.

  • 1 kg aardappelen (vastkokend, geschild)
  • 1 el boter
  • 1 tl zout
  • extra: 1 ui (in fijne ringen of gesnipperd), 100 g spekblokjes, spiegeleieren

Zo maak je Zwitserse rösti

Stap 1: Schil de aardappelen als dat nog niet gebeurd is. Rasp de aardappelen met een grove rasp boven een kom. Meng het zout onder de geraspte aardappelen.

Stap 2: Smelt de boter in een braadpan en voeg de aardappelen eraan toe. Laat ongeveer 5 minuten bakken en roer regelmatig om.

Stap 3: Maak er met behulp van een spatel een platte koek van. Laat de rösti 15 minuten bakken in de pan zonder deksel op middelhoog vuur. Haal de rösti vervolgens uit de pan. Dit kan je gemakkelijk doen door een plat bord op de pan te leggen en dan de pan om te draaien zodat de rösti op het bord ligt.

Stap 4: Doe nu opnieuw boter in de pan. Laat smelten en laat de rösti nu nog 15 minuten bakken aan de andere kant.

Extra: Je kunt ook ui en/of spekblokjes in de boter bakken voor je de aardappelrasp toevoegt. Daarna gewoon dezelfde stappen volgen als hierboven. Serveer de rösti met spiegeleieren.

Smakelijk!

Bordje Zwitserse rösti met spiegelei

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen