Skip to navigation Skip to main content

5 Franse belevenissen in het donker

#1. Sneeuwschoenwandelen door een donker bos

De donkere dennenbomen steken sterk af tegen de wit bedekte grond. De sneeuw kraakt onder het gewicht van jouw voeten op de sneeuwschoenen. De flonkerende sterren, de stilte in het bos; het besneeuwde bos zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Na een stevige wandeling, geniet je van een savoyarde diner en breng je de nacht door in een echte iglo.
Waar? Op vrijdag en zaterdag bij Alpes Bivouac in Annecy-Semnoz

#2. Flitsende tocht op lichtgevende ski’s

De ski’s snijden fel door de sneeuw op weg naar beneden. De sneeuw licht op door de lampjes in de latten. Ga op een nachtelijke ski safari en geniet in het donker van een verlaten winterwonderland en spectaculaire lichteffecten. Geen zin om te skiën? Een lichtshow op sneeuwschoenen behoort ook de mogelijkheden.
Waar? Bij Starski in Le Grand Bornand

Foto: © ESI Starski

#3. Scheuren op een (sneeuw)scooter in het avondrood

Voor de liefhebbers van actie is er in Saint-Sorlin-d’Arves de mogelijkheid om op individuele basis een sneeuwscooter te huren of met een gids een tocht te maken bij het vallen van de nacht. Koplampen aan en gaan!
Waar? Sybel’Motos Evasion in Saint Sorlin d'Arves

#4. Opwarmen in een warm bad onder de sterrenhemel

Wat is nu een betere manier om te genieten van de winterse sterrenhemel vanuit een warme jacuzzi of luxueus zwembad? In Savoie Mont Blanc vind je verschillende hotels met outdoor baden van waaruit je ‘s avonds kunt genieten van de Grote en Kleine Beer, de Steelpan en de Melkweg. Pure ontspanning.
Waar? Bijvoorbeeld bij het nieuwe QC Thermen in Chamonix, met zicht op de Mont Blanc

Foto: © QC Terme Chamonix

#5. Een stille nacht in Hotel Terminal Neige Refuge

Verlaat Chamonix met de laatste ‘petit train’ op weg naar de gletsjer La Mer de Glace, voor een overnachting in hotel Terminal Neige Refuge. Ver weg van de bewoonde wereld, in een stijlvol decor duikel je van het ene dromenland in het spreekwoordelijke andere.
Waar? Terminal Neige Montenvers in Chamonix

En dit is niet alles...

Zo kun je in de schemer op een slee de piste af in Les Arcs, wordt er elke donderdagavond een toerskitocht georganiseerd voor beginners in Morzine en op dinsdagavonden in La Rosière. Verder kun je ’s avonds schaatsen in Megève en Val d'Isère, overnacht je in een iglo in La Plagne en zijn er door heel de regio regelmatig skishows met fakkels en vuurwerk bij het aandienen van de nacht.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.