29 juli 2018 door Joris in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Alpe d’Huez

Alpe d’Huez staat te boek als ‘het eiland in de zon’, vanwege het feit dat het zonnetje hier meer dan 300 dagen per jaar schijnt. Het skigebied is een van de grootste van Frankrijk en beschikt over 250 kilometer aan pistes. Vanaf de pistes heb je een waanzinnig uitzicht op het indrukwekkende berglandschap van het Écrins-massief. Het wintersportseizoen van L'Alpe d'Huez loopt vanwege de hoge ligging van december tot april. Zowel feestgangers (La Folie Douce!) als families (Famille Plus label) voelen zich thuis in deze veelzijdige wintersportsportbestemming. In dit weblog hebben we 10 redenen voor een wintersport in Alpe d’Huez voor je op een rijtje gezet.

#1. Pic Blanc

Wat. Een. Uitzicht. Vanaf de 3330 meter hoge Pic Blanc kun je bij helder weer maar liefst een vijfde deel van Frankrijk zien. Ook zonder ski’s is het hoogste punt van Alpe d’Huez bereikbaar middels de Pic Blanc gondel.

Pic Blanc uitzicht

#2. La Sarenne

Met een lengte van 16 kilometer is de Sarenne de langste zwarte piste van de Alpen. Je daalt meer dan 2000 meter af en in het bovenste gedeelte moet je flink aan de bak. Hier kom je soms flinke moguls tegen en wordt het uiterste van je kunnen gevraagd. Hoe verder je afdaalt, hoe eenvoudiger de Sarenne wordt. De piste is voorzien van sneeuwkanonnen om deze ook aan het begin en einde van het seizoen in goede conditie te kunnen houden.

Sarenne, langste zwarte piste van de Alpen

#3. La Folie Douce

La Folie Douce is uitgegroeid tot het meest populaire après-ski concept van Frankrijk. Na vestigingen in onder meer Val Thorens, Val d'Isère en Courchevel is er inmiddels ook een outdoor feestfabriek in Alpe d’Huez. Om 14:30 uur ben je bij La Folie Douce aan het goede adres voor een drankje en een dansje op hippe beats.

Proosten bij La Folie Douce in Alpe d

#4. Pistes voor ieder niveau

Alpe d’Huez is het op vijf na grootste skigebied van Frankrijk en biedt mogelijkheden voor ieder type skiër. De meest eenvoudige afdalingen liggen direct bij het dorp, hoe hoger je komt des te lastiger het wordt. Ook op het gebied van freeride en freestyle laat men niets te wensen over. Alpe d’Huez deelt het skigebied met de omringende dorpen Auris En Oisans, Vaujany en Oz-en-Oisans.

Skigebied Alpe d’Huez

#5. Marcel’s Farm

Marcel’s Farm is een funpiste voor families waar de jongste skiërs keer op keer naar beneden willen komen. Onderweg kom je langs vrolijke boerderijdieren en zijn er jumps, tunnels en bruggen. Al snel werd de piste zo populair dat er nog twee funpistes werden geopend: Chez Roger, in de Bergers sector en Jacques de houthakker, in de Les Bûcherons sector in Auris-en-Oisans.

funpiste Marcel’s Farm in Alpe d

(Foto: © Alpe d'Huez Tourisme)

#6. Le Tunnel

Wanneer je op de gletsjer skiet, kun je een vreemd gat aan de zijkant van de piste spotten. Dit is de tunnel die dwars door de berg gaat richting het startpunt van een legendarische afdaling. ‘Le Tunnel’ heeft een hellingspercentage van 70% en is alleen geschikt voor ervaren skiërs.

Piste Le Tunnel in Alpe d

#7. 4-season alpine coaster met virtual reality

Alpe d’Huez beschikt niet over zomaar een rodelbaan! Deze alpine coaster is namelijk uitgerust met virtual reality. Wanneer je over de rails naar beneden zoeft, bevind je je door de bril in een compleet andere fantasiewereld.

4-season alpine coaster met virtual reality in alpe d

(Foto: © Gorive/Alpe d'Huez)

#8. Alternatieve activiteiten

Na afloop van de skidag, maar ook wanneer je een dag niet wilt skiën, valt er van alles te beleven in Alpe d’Huez. Neem bijvoorbeeld een duik in het verwarmde buitenzwembad of ga schaatsen op de ijsbaan. Ook is er een modern sportcentrum met een indoor klimmuur, jungle gym en tal van andere faciliteiten. Je kunt het in Alpe d’Huez ook hogerop gaan zoeken in de vorm van paragliding of een rondvlucht.

Zwembad in Alpe d

#9. Gemoedelijke wintersportsfeer

In het centrum van L'Alpe d'Huez zijn tal van barretjes, restaurants en winkeltjes te vinden. Het dorp is volop in ontwikkeling en er zijn accommodaties voor iedere portemonnee te vinden. Vanaf de meeste onderkomens is het slechts 5 tot 10 minuten lopen naar de lift of de piste.

Accommodatie in Alpe d

#10. Tomorrowland Winter

De Belgische Tomorrowland is momenteel in volle gang, maar komende winter kan er ook in Alpe d’Huez flink gefeest gaan worden. Hier wordt van 13 tot 15 maart 2019 namelijk de eerste winterversie van Tomorrowland georganiseerd. Toegang tot het dorp en de pistes is uitsluitend mogelijk voor festivalgangers en in september gaat de kaartverkoop van start.

Meer informatie over Alpe d’Huez

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen