Skip to navigation Skip to main content

Skitechniek: zo sta je op na een val op de piste

We proberen het allemaal te voorkomen, maar helaas overkomt het ons allemaal wel een keer. Wanneer je aan het skiën bent, kun je ten val komen. Wanneer dit niet tot nare breuken of blessures leidt, is daar niks mis mee. Natuurlijk is het dan wel zo fijn dat je daarna ook weer zelf op kunt staan. Regelmatig zie je mensen vallen op de piste die daarna niet of maar moeilijk op kunnen staan. Daarom geef ik je in deze video een aantal tips over hoe je na een val op de piste weer kunt opstaan.

Let op: zet je ski’s altijd haaks op de glijrichting

Als je gevallen bent, dan is het belangrijk dat je de ski’s haaks op de glijrichting zet, onder je lichaam. Je glijdt op deze manier namelijk niet meteen weg als je opstaat. Probeer, als dat lukt, je ski’s aan te laten. Trek je de ski’s wel uit, dan bestaat de kans dat je na het opstaan weer naar beneden glijdt. Zeker op een steile piste heb je op skischoenen bijna geen kans om dan nog te stoppen.

Bekijk hier nog meer tips om je skitechniek te verbeteren >

167 - Winter - Jasper

Over Jasper

Jasper houdt van Oostenrijk, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf zijn 4e staat hij op de ski’s, en later ook het snowboard. Meerdere keren per jaar bezoekt hij zijn favoriete land waar hij ooit een pension zou willen openen.