29 april 2018 door Thijs in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Ski

Iedere wintersporter heeft wel een vriend of een bekende die nog nooit op ski’s heeft gestaan. En als je er naar vraagt krijg je steevast het antwoord: ‘ik ben te oud om te leren skiën’. Wij weten echter wel beter! Niemand is te oud om te leren skiën! Geen smoesjes, maar ga gewoon de uitdaging aan om op latere leeftijd te leren skiën. Je zult er zeker geen spijt van krijgen en beseft direct dat je dit veel eerder had moeten doen. In dit weblog hebben we 5 redenen op een rijtje gezet die duidelijk maken dat het nooit te laat is om te leren skiën.

#1. Sneeuw heeft iets magisch

Als kind was je altijd in de wolken als de eerste sneeuwvlokken uit de hemel vielen en een wandeling door een winters bos heeft gewoon iets magisch. Wanneer hier ook nog eens een besneeuwd berglandschap met indrukwekkende pieken aan toe wordt gevoegd, wordt de magie nog groter. Op ski’s ervaar je de natuur vanuit een heel ander perspectief en word je zelf onderdeel van het prachtige winterwonderland.

Wandelen door de verse sneeuw

#2. Niemand is te oud om te leren

Of het nou een muziekinstrument, een vreemde taal of een nieuwe sport is, niemand is te oud om te leren. Om de nieuwe mentale en fysieke uitdaging aan te gaan, heb je de nodige discipline en zelfvertrouwen nodig. Wanneer je progressie maakt geeft dit echter veel voldoening en plezier. Je hoeft alleen maar te geloven dat je het kan, om het werkelijkheid te maken!

#3. Skiën is gezond

Wie zich heeft voorgenomen om gezonder te leven, moet zeker meer aan sport gaan doen en daar is skiën uitstekend voor geschikt. Skiën doe je in de buitenlucht en is goed voor de conditie, de spieren en de balans. Daarnaast verbrand je ook nog eens de nodige calorieën. De volgende ochtend na je eerste skiles zal je aan de spierpijn merken welke spiergroepen je allemaal gebruikt bij skiën.

#4. Vriendelijke mensen ontmoeten

In de rij bij de skilift, in de skilift zelf of tijdens de après-ski, er zijn tal van momenten waarop je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Een gesprek over het landschap, de sneeuw of de heerlijke pistes is zo aangeknoopt. En na het tweede glaasje Schnapps zijn er al vriendschappen voor het leven gesmeed.

#5. Wintersport is de leukste familievakantie

Je kunt het je kinderen niet aandoen om ze geen kennis te laten maken met wintersport. Door er zelf aan te geloven, zorg je automatisch ook dat je kinderen er mee in aanraking komen. Daarnaast is wintersport ook gewoon een hele gezellige familievakantie. Gezamenlijk op het terras van een berghut zitten, ’s avonds spelletjes spelen in het vakantiehuis of samen spelen in de sneeuw. De foto’s en video’s van een vakantie als deze zijn onbetaalbaar.

Op welke leeftijd ben jij begonnen met wintersport? Laat een reactie achter!

Kinderen op wintersport

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen