15 april 2018 door Joris in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

Lenteskiën familie

De zonnestralen van de lente arriveren terwijl de sneeuw nog volop aanwezig is in Val Thorens met een sneeuwdek van 254 cm in het skidorp en 355 cm op 3.200 meter hoogte. Val Thorens, het hoogste skigebied van Europa, is het laatste skigebied dat zijn deuren sluit en vakantievierders kunnen hier nog terecht tot en met 8 mei: nog meer dan een maand om te profiteren van de buitengewone sneeuwcondities en verschillende feestelijke, sportieve en muzikale evenementen voor het gehele gezin.

Nieuwe toerski-route: piste La Camille

Deze piste aan het begin van het skigebied is een eerbetoon aan de berggids Camille Rey, een belangrijke naam in de geschiedenis van Val Thorens. De tocht bestaat uit een lichte beklimming van het berglandschap waar Camille zo van hield. Op de route vind men talrijke archieffoto’s, verhalen en anekdotes van de eerste bewoners van de bouw van het skiresort in 1971 tot en met nu. Deze tocht is meer dan alleen een wandeltocht: het is een leerzame ontdekkingstocht over de geschiedenis van Val Thorens. Door de helling met expositie in zuidelijke richting profiteert men volop van zonneschijn. De speciaal toegewijde piste heeft een lengte van 1,5 kilometer met een hoogteverschil van 280 meter.

Toerskiërs Val Thorens

Foto: © OT Val Thorens

Péclet United Challenge

Voor diegenen die zich willen meten met hun vrienden gaat men naar de piste van la Tête Ronde voor een beklimming van 4 km met 650 m hoogteverschil, met tijdklok! De gelegenheid om te proberen het record te verbreken van 32 minuten voor mannen en 40 minuten voor vrouwen. De wedstrijd wordt afgesloten met een gezellig moment in Alpen Art voor alle moedige deelnemers. Deze activiteit vindt nog plaats op 18 en op 25 april (inschrijving via de sports club, vertrek om 17:30 uur vanaf de Place Caron).

Berghut bij het Meer van Lou

De vallei van Lou is een parel in de vallei van Belleville en biedt een nog ongerepte natuur. De vallei herbergt een bevroren meer waar je het ijsduiken kan beoefenen…. Deze plek is alleen toegankelijk op toerski’s of op sneeuwschoenen en de wandeltocht onder de lentezon tot aan de berghut is een moment van voldoening en een goede manier om rustig een kleurtje te krijgen. De ultieme ervaring? Neem de tijd en breng een nacht door in deze nieuwe berghut die beschikt over 32 slaapplekken en een grote restauratie-ruimte waar Alexandrine en haar husky’s de bezoekers in een oase van rust ontvangen.

Overzichtsfoto Meer van Lou met berghut

Foto: © OT Val Thorens

Nieuw: het pistespel

De marmot Valthy laat de allerkleinsten zijn 6 leukste plekjes zien. Een goede manier voor gezinnen om alle hoeken van het skigebied te ontdekken, toegankelijk via de blauwe pistes! Het stempelboekje is gratis verkrijgbaar in het VVV-kantoor en de winnaars ontvangen een cadeautje. Er is ook nog een ander pistespel in het skigebied met 6 puzzels om de activiteiten van Val Thorens te ontdekken.

3 zonnige terrastips in Val Thorens

Le Fahrenheit 7
De perfecte mix van moderniteit en oude skiherinneringen. Een immens terras van 200m2 met blik op de pistes waar men kan lunchen met o.a. vlees van de barbecue en muzikaal vermaak.

L'Altapura
Ideaal gelegen voor een pauze tijdens de skidag. Een groot terras ten zuiden van dit 5* hotel met blik op de Cime Caron biedt een aantrekkelijke menukaart: bijzondere theesoorten, glühwein of warme chocolade.

L'Alpen Art
Na een Qi-Gong skidag met Caroline of een yoga sessie met Anita, kan men het “My Serenity” moment nog even verlengen op het gezellige en rustgevende terras van Alpen Art. Op het menu: heerlijke gebakjes, verschillende theesoorten en andere verfrissende drankjes.

Proosten op een terras in Val Thorens

Foto: © OT Val Thorens / PTournaire

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen