11 januari 2018 door Nick in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Chamonix

Chamonix in een skigebied wat erg bekend van naam is. Het ligt aan de voet van de Mont Blanc en verzorgde in 1924 de allereerste Olympische Winterspelen. In tegenstelling tot veel andere Franse skioorden heeft Chamonix een rijke historie. Dit merk je dan ook wanneer je door het centrum van het dorp wandelt. De uitstraling, de ligging en de historie zijn al een aantal punten waarom jij een keer Chamonix moet bezoeken. Het veelzijdige dorp heeft zoveel te bieden voor een ideale skivakantie. In dit blog lees je de belangrijkste redenen waarom jij een keer naar Chamonix moet!

#1. Skiën aan de voet van de Mont Blanc

Chamonix ligt aan de voet van Europa’s hoogste berg: de Mont Blanc. Alleen al door het uitzicht op deze imposante berg is het zeker de moeite waard om in Chamonix te skiën.

Mont Blanc

Foto: © MaximeCoquard

#2. Off-piste walhalla

Vanuit de hele wereld reizen off-piste skiërs naar Chamonix om hier gebruik te maken van het off-piste aanbod. Vanaf het hoogst bereikbare punt van het skigebied – de Aiguille du Midi – gaat een prachtige off-piste afdaling genaamd Vallée Blanche.

#3. Franse authenticiteit

In tegenstelling tot veel andere Franse skioorden is Chamonix écht authentiek. Het dorp heeft een wintersportgeschiedenis van meer dan 100 jaar oud. Dankzij de rijke historie van het dorp, vind je veel mooie gebouwen in het gezellige centrum.

Chamonix centrum

Foto: © 2013 Le Refuge

#4. Step into the Void

Eén van de mooiste uitzichtpunten van de Alpen is zonder enige twijfel de ‘Step into the Void’. Je staat op de 3843 meter in een glazen box en kijkt uit over de Franse Alpen. Adembenemend! De ‘Step into the Void’ kun je vinden bij het bergstation van de Aiguille du Midi.

#5. Chamonix voor de dierenvriend

Naast skiën of snowboarden kun je in Chamonix ook activiteiten met dieren ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een huskysafari of skijoering. Hierbij hang je met ski’s achter een paard.

skijoering

Foto: © Chamonet

#6. Een ritje met de Mont-Blanc Tramway

Chamonix beschikt over een eigen treinstation. Vanaf hier gaat ook een traject richting de voet van de Mont Blanc. Een tripje kost 37 euro. Vanuit de treincoupés heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc en andere hoge bergtoppen. Naast deze treintocht zijn er nog diverse andere ritten waar je uit kunt kiezen.

#7. Winkelen in Chamonix

In Chamonix kun je erg goed winkelen. Wie er van plan is om in Chamonix te shoppen, moet wel beschikken over een gevulde portemonnee. De kleding- en sportzaken zijn niet bepaald goedkoop. Merken als Moncler en Lacoste beschikken over een winkelpand in Chamonix.

#8. Paragliden

Paragliden kan in Chamonix vanaf verschillende punten. Ervaren paragliders zoeken maar al te graag de bergen rondom Chamonix op. Voor de beginnende paraglider zijn er in de dorpen in het skigebied verschillende paraglidescholen.

Paragliden

Foto: © Office de Tourisme de la vallée de Chamonix-Mont-Blanc

#9. Prachtige schneeuwschoenwandelingen

Voor de winterfanaat die ervan houdt om heerlijke, intensieve wandelingen te maken, is de omgeving van Chamonix ideaal. Wandelingen als Les Granges loop en Les Tines loop zijn prachtig om te doen. In het dorp van Chamonix kun je sneeuwschoenen huren en meer informatie over de tochten krijgen.

#10. Uitdagende en veelzijdige pistes

Chamonix staat bekend als een skigebied met uitdagende pistes. Voor de minder gevorderde wintersporter zijn er ook genoeg mogelijkheden om prachtig te skiën. Onze pistetip is de rode Bochard!

Chamonix

Heb jij wel eens Chamonix bezocht? Laat een reactie achter!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen