Skip to navigation Skip to main content

Foto: © 3 Zinnen Dolomites

Zuid-Tirol is de meest noordelijke regio van Italië en het landschap wordt hier bepaald door de unieke Dolomieten. Dit wonderschone stukje UNESCO Werelderfgoed beschikt over tal van moderne skigebieden en de zon schijnt hier meer dan 300 dagen per jaar. Een sneeuwzeker wintersportseizoen is gegarandeerd van december tot april. De skigebieden bieden een ideale mix tussen de Alpine-wereld en het mediterrane klimaat. Voor wie alle hoogtepunten van Zuid-Tirol zelf eens wil ervaren is skigebied Drei Zinnen Dolomieten een uitstekende optie. In dit weblog lees je alles over dit veelzijdige skigebied dat deel uitmaakt van de Dolomietenregio Drei Zinnen.

Skigebied Drei Zinnen Dolomieten

Skigebied Drei Zinnen Dolomieten ligt te midden van het mooiste bergdecor wat je je maar voor kunt stellen. Hier word je omgeven door Dolomieten met als hoogtepunt de drie beroemde rotspunten, de naamgevers van het skigebied. Het skigebied ligt op de flanken van vijf bergen, Monte Elmo, Stiergarten, Croda Rossa, Passo Monte Croce en Col d’la Tendan, en beschikt over 100 kilometer aan pistes. De massa heeft dit prachtige skigebied nog altijd niet ontdekt, waardoor je hier in alle rust kunt skiën. Tel hier ook nog de authentieke berghutten bij op waar je heerlijk kunt eten en je hebt al genoeg redenen voor een wintersport in skigebied Drei Zinnen Dolomieten.

Free Fall Ride: mee in de pistenbully

Ook wanneer de pistes gesloten zijn, kun je in skigebied Drei Zinnen Dolomieten nog steeds een adrenalinekick krijgen. Je kunt namelijk met de crew van de pistenbully mee tijdens een ‘Free Fall Ride’. De ‘Holzriese’ is een van de steilste pistes van de Alpen (72%) en niet alleen een uitdaging voor skiërs, maar ook voor de pistenbullly chauffeurs. Zonder lier valt deze afdaling niet te prepareren. Is de ‘Holzriese’ voor jou te steil, dan kun je ook mee in een pistenbully die een ander deel van het skigebied prepareert.

Ski Pustertal Express: met de trein naar de Kronplatz

Dit skiseizoen vertrekt de Ski Val Pusteria express om de 30 minuten richting de Kronplatz. Binnen 43 minuten sta je al aan de voet van dit skigebied met meer dan 200 kilometer aan pistes. Wanneer je een accommodatie hebt geboekt via de lokale VVV, is het gebruik van de trein gratis. Geen gedoe met het aan- en uittrekken van je skischoenen, maar gewoon instappen en van het landschap genieten, om vervolgens te gaan skiën op de Kronplatz.

Giro delle Cime

Wil je alle uithoeken van het skigebied Drei Zinnen Dolomieten skigebied ontdekken? Waag je aan de ‘Giro Delle Cime’. Een skironde van 34 kilometer, waarbij je 5600 hoogtemeters overbrugt. Je ziet de Dolomieten van de mooiste kanten! Voor enkele stukken van het traject dien je gebruik te maken van de SALTO skishuttle. Voor minder veeleisende skiërs is er ook een kortere variant van de ‘Giro delle Cime’.

Foto: © 3 Zinnen Dolomites

Pustertaler Ski-Marathon & Drei Zinnen Ski Raid

Ben je competitief ingesteld en houd je wel van een uitdaging? Neem deel aan de Pustertaler Ski-Marathon of Drei Zinnen Ski Raid. De Pustertaler Ski-Marathon wordt op 13 januari 2018 voor de 41e keer georganiseerd en bestaat uit een langlaufrace van 60 kilometer. Is toerskiën meer jouw sport, dan kun je je wagen aan de Drei Zinnen Ski Raid. Op 26 maart 2018 moeten de deelnemers de 8,5 kilometer lange route met 1600 hoogtemeters zo snel mogelijk af zien te leggen.

Meer informatie over skigebied Drei Zinnen Dolomieten in Zuid-Tirol >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.