27 oktober 2017 door Thijs in 'Nieuws', Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Skiërs Kronplatz

Foto: © TVB Kronplatz/Harald Wisthaler

Zuid-Tirol heeft alles waar je als wintersporter naar op zoek bent: moderne liften, sneeuwzekerheid, een prachtig landschap, heerlijke pistes en een onovertroffen gastronomie. Hier ontmoeten de Alpine-wereld en het mediterrane klimaat elkaar. De zon schijnt ruim 300 dagen per jaar, maar ondanks dat duurt het wintersportseizoen van december tot april. Eén van die skigebieden die dit alles te bieden heeft, is de Kronplatz. Een veelzijdig skigebied waar zowel ervaren wintersporters als families zich thuis voelen. In dit weblog lees je alle nieuwtjes en events uit dit populaire skigebied in Zuid-Tirol.

Veelzijdig, modern skigebied

Op 25 november gaat het wintersportseizoen van start op de sneeuwzekere Kronplatz. Tot 22 april 2018 kan er geskied worden op de 2275 meter hoge berg die hoog boven de stad Brunico / Bruneck uittorent. De Kronplatz is aan drie kanten af te dalen en heeft een modern liftennetwerk. Zo kun je vanaf deze winter gebruik maken van de nieuwe 6-persoons Sonne stoeltjeslift. Ook is er voortaan WiFi beschikbaar in de Miara gondel en heeft het snowpark een make-over gekregen. De Kronplatz beschikt over ruim 185 kilometer aan pistes. De oostzijde van de berg, met eenvoudige pistes, valt vooral in de smaak bij families. Sportievelingen kunnen zich uitleven op de noordzijde van de berg.

Panorama Kronplatz

Foto: © TVB Kronplatz/Harald Wisthaler

Events op de Kronplatz 17/18

Ski World Cup: 23 januari 2018
Ook dit jaar vindt er weer een FIS World Cup plaats op de Kronplatz. Op de Erta piste in het Piz de Plaies gebied nemen de beste vrouwen het op de reuzenslalom tegen elkaar op.

Workshop sneeuw maken: 27-29 maart 2018
Tijdens een 3-daagse workshop leer je de geheimen achter het maken van technische sneeuw en het prepareren van pistes. Wanneer je op de laatste dag slaagt voor de test ontvang je het diploma van ‘sneeuw maker’.

Fire & Ice Ski Show: iedere donderdag
Tussen 31 december 2017 en 15 maart 2018 vindt er iedere donderdag bij het Valdaora / Olang / Gassl dalstation een skishow plaats. Ski-acrobatiek, vuur en tal van verrassingen!

Black 5 Challenge

De Kronplatz is echt niet alleen geschikt voor beginners, ook skiërs die op zoek zijn naar uitdaging kunnen zich hier uitleven. Speciaal voor deze thrillseekers is er de Black 5 Challenge. Wanneer je de 5 zwarte pistes van de Kronplatz overwint en op de foto gaat met het pistebord, kun je aan iedereen tonen dat je de challenge hebt behaald. Post je foto’s op Facebook met de #KronplatzBlack5.

Black 5 Challenge op de Kronplatz

Foto: © TVB Kronplatz/Harald Wisthaler

Slapen in een iglo op de Speikboden

Overnachten in een iglo op een hoogte van bijna 2000 meter? Op de Speikboden is het mogelijk! Niet ver bij het bergstation vandaan ligt een iglodorp waar je de nacht kunt spenderen. Wanneer je na het gezamenlijke diner in je slaapzak kruipt, zal je merken dat het eigenlijk helemaal niet zo koud is. Slapen in een iglo is een bijzondere ervaring voor iedere wintersporter.

Hoogste museum van Zuid-Tirol

Op de top van de Kronplatz wordt de zesde vestiging van het Messner Mountain Museum gerealiseerd. De unieke locatie van de Kronplatz, op de kruising tussen de Duitse, Italiaanse en Ladinische cultuur, vormde de inspiratie voor Reinhold Messner om hier zijn laatste museum te bouwen. Het MMM Corones is het hoogste museum in Zuid-Tirol en gaat naadloos op in de omgeving. In het museum kom je meer te weten over de historie van de allereerste traditionele bergbeklimmers.

Lees hier meer over Kronplatz in Zuid-Tirol >

Messner Mountain Museum Kronplatz

Foto: © TVB Kronplatz/Harald Wisthaler

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen