Skip to navigation Skip to main content
Berghut SkiWelt (1)

In het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental vind je naast waanzinnig veel pistekilometers, ontzettend veel berghutten. Met meer dan 70 restaurants aan de piste, die ook nog eens van goede kwaliteit zijn, mag de SkiWelt zich een waar culinair skigebied noemen. Een goede berghut is altijd binnen handbereik. Je hoeft nooit lang te zoeken naar een plekje om te lunchen. Ieder dorp beschikt over zijn eigen berghutten. In dit weblog hebben wij een overzicht gemaakt van leukste en lekkerste berghutten van het populaire SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Berghutten Ellmau

Brenner-Alm
De Brenner-Alm is over het algemeen een vrij rustig restaurant. Dit komt door de ligging op de helling van de Astberg aan de Hausberg piste, nummer 90. De Astberg is een berg die over het algemeen minder druk bezocht wordt. Het restaurant is in typische Tiroler stijl gebouwd met een knusse open haard in het midden. Probeer hier vooral eens de Kaiserschmarrn of een visgerecht! Verder is het restaurant erg toegankelijk voor wandelaars vanuit Ellmau of Going am Wilder Kaiser.

Rübezahl-Alm
De Rübezahl-Alm werd al in 1778 gebouwd en mag zich momenteel misschien wel de meest populaire berghut van de SkiWelt noemen. De muur hangt vol met foto’s van Oostenrijkse bekendheden die het restaurant bezocht hebben. Je vindt de Rübezahl – Alm aan de dalafdaling van Ellmau. Kijk wel even uit bij binnenkomst. De ingang is vrij laag, dus stoot je hoofd niet!

Berghutten Scheffau

Tanzbodenalm
Aan het begin van de dalafdaling van Scheffau am Wilder Kaiser vind je de Tanzbodenalm. Het is er meestal erg druk, dat heeft twee oorzaken: de ligging en het geweldige eten. Wanneer je hier wilt eten is het verstandig om iets vroeger of iets later te gaan lunchen. Een aanrader hier is om een keer de eerste gondel naar boven te pakken en in de Tanzbodenalm te gaan ontbijten. Voor wandelaars is de Tanzbodenalm ook erg toegankelijk.

Jochstubn
Heerlijke Kaiserschmarrn, Gröstl, Speckknödel en vers gerookte forel vertegenwoordigen hier de traditionele menukaart. De Jochstubn is de ideale plek om even lekker te gaan lunchen wanneer je in Scheffau aan het skiën bent. Het authentieke Oostenrijkse bergrestaurant kun je vinden aan de blauwe piste 65a: Verbindung Aualm Osthang. Doordat de Jochstubn aan de verbindende piste tussen Brixen im Thale en Scheffau/Ellmau ligt, kan het hier soms wel erg druk zijn.

Berghutten Söll

Gipfelalm Hohe Salve
Bovenop de Hohe Salve vind je de Gipfelalm. Een prachtig panoramarestaurant waar je heerlijk kunt eten. Met helder weer heb je hier ongetwijfeld het mooiste uitzicht van het hele skigebied. Op een hoogte van 1829 meter vind je de Gipfelalm. Dat is voor SkiWelt-begrippen vrij hoog. In de Umadum Stubn draai je rond, en hiermee is dit het hoogstgelegen draairestaurant van Oostenrijk. Het motto van de Gipfelalm is dan ook: “Draaien-Zien-Genieten”. Genieten doe je hier zeker van onder meer de Tiroler specialiteiten. Vanaf de Hohe Salve kun je afdalen naar Söll, Brixen im Thale, Hopfgarten en Itter.

Stöcklalm
In Hochsöll vind je aan het begin van blauwe Familienabfahrt de Stöcklalm. In de Stöcklalm kun je er zowel voor kiezen om van zelfbediening als bediening gebruik te maken. De menukaart is erg uitgebreid. Aan de hele familie wordt gedacht in dit restaurant. De Stöcklalm is in de avonduren ook geopend. In de avond kun je namelijk in Söll gebruik maken van het grootste avondskigebied van Oostenrijk. Wil je overnachten aan de piste? Dat is zeker mogelijk bij de Stöcklalm. Gezellig après-skiën aan de piste kan hier ook!

Berghutten Hopfgarten

Stoagrub’n Hütte
De Stoagrub’n Hütte is een knusse en eenvoudig bereikbare berghut. Wanneer je uitstapt bij de 6-persoons stoeltjeslift Schernthann is het restaurant gelijk rechts. Voor zowel een kop koffie als een overheerlijke lunch is de Stoagrub’n Hütte ideaal. Hebben jij en je skimaatje grote honger? Bestel dan de Stoagrub’n “Original” Hauspfanne. Een pannetje vol met overheerlijke plaatselijke lekkernijen, die door de vriendelijke bediening wordt geserveerd.

Alpengasthof Rigi
Op de 1532 meter hoge berg Rigi, vind je een gelijknamige berghut. De berg Rigi wordt gezien als het kleine broertje van de Hohe Salve. Alpengasthof Rigi werd in 2006/2007 uitgeroepen tot meest populaire berghut van de Kitzbüheler Alpen. Naast lekker eten kun je in Rigi plaatsnemen op een heerlijk, zonnig panoramaterras. Alpengasthof Rigi kun je bereiken met de 2-persoons stoeltjeslift Kasbichl vanuit Itter, of de 3-persoons stoeltjeslift Hohe Salve I vanuit Hopfgarten im Brixental. Vanaf de Hohe Salve is Rigi ook eenvoudig bereikbaar.

Berghutten Westendorf

Alpenrosenhütte
Een gerucht wat over de Alpenrosenhütte rond gaat is dat ze er de lekkerste Kaiserschmarrn van Tirol serveren… De Alpenrosenhütte is een typisch Tiroler berghut waar je ontzettend vriendelijk wordt bediend. Overnachten aan de piste is hier ook mogelijk. Voor een redelijke prijs kun je in de Alpenrosenhütte overnachten. Je kunt de Alpenrosenhütte vinden aan de Alpenrosenabfahrt richting het dal van Westendorf.

Skiwiege
In 2010 werd de Skiwiege pas gebouwd, maar dat maakt de Skiwiege zeker geen mindere hut! Sterker nog: dit pisterestaurant is snel uitgegroeid tot één van de beste van de SkiWelt. De Skiwiege is erg hip en modern, maar tegelijkertijd ook erg authentiek. Af en toe vinden hier ook de zogenoemde ‘Skibiza-party’s’ plaats, de lekkerste dancetunes worden dan gedraaid! Je kunt de Skiwiege vinden aan de Ki-West afdaling. Wel even goed opletten, want je skiet er zo voorbij!

Brixen im Thale

Frankalm
Aan de piste nummer 7a, de Filzalmbodem vind je de Frankalm. Het is een kleine houten berghut waar je zowel heerlijk op het terras kunt zitten als heerlijk warm binnen. Met winterse tempraturen kun je binnen lekker opwarmen tegen de tegeltjeskachel. Bestel ook zeker een lekker Heiße choco mit Sahne hier! Daarnaast zijn alle gerechten die in de Frankalm geserveerd worden huisgemaakt.

Speckalm
De Speckalm kun je vinden aan de blauwe afdaling 1c: Tanzer Abfahrt. Geniet hier van heerlijke huisgemaakte vleesproducten van de kleine menukaart. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op het dal van Brixen im Thale. Het enige nadeel van het knusse berghutje is dat het aan een piste ligt met erg slechte sneeuwcondities, waardoor het restaurant voor skiërs niet altijd bereikbaar is. Wandelend is de Speckalm altijd bereikbaar.

Wat is jouw favoriete berghut in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental? Laat een reactie achter!

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.