Skip to navigation Skip to main content

Ischgl is een bekende naam in de wintersportwereld. Het uitdagende skigebied en de feestelijke après-ski trekken jaarlijks veel vakantiegangers. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er vlakbij Ischgl twee leuke kleine dorpjes liggen met elk een eigen skigebied. Kappl en See im Paznaun zijn beide perfect voor families met (kleine) kinderen. De gebieden zijn overzichtelijk, er zijn leuke kinderlanden en de pistes zijn perfect voor het hele gezin. Ook zijn beide bestemmingen ideaal als je wel wilt skiën in de Silvretta Arena Ischgl-Samnaun, maar liever in een rustig dorpje verblijft. En dat niet alleen, de prijzen zijn ook een stuk lager!

See: een rustig en knus dorpje

Als je via Landeck Paznaun binnenrijdt, dan passeer je eerst het dorpje See im Paznaun. Het dorpje wordt echter vaak voorbijgereden en dat is zonde. See is een knus en rustig dorpje, dat ideaal is voor een afwisselende wintersport. Vooral families met kinderen voelen zich hier thuis, maar het is ook een perfecte bestemming voor wintersporters die de accommodaties in Ischgl te duur vinden.

Het skigebied van See: niet alleen voor beginners

Het skigebied van See heeft 40 kilometer aan piste en een afwisselend aanbod aan afdalingen. De meeste pistes zijn rood (maar liefst 25 km), dus ook de gevorderde wintersporter vindt hier genoeg uitdaging. Een aanrader is de zwarte ’Adrelin’ piste. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze afdaling voor een flinke dosis adrenaline. Ook zijn er een aantal mooie off-piste routes. Beginners vinden hier een aantal fijne blauwe afdalingen. Bij het Panoramarestaurant bij het bergstation van de gondel ligt bijvoorbeeld een mooie brede oefenhelling. Ook vind je hier KIDS Club See, waar de kleintjes vanaf 2 jaar terecht kunnen, terwijl de ouders de pistes ontdekken. Verspreid door het skigebied vind je een aantal knusse berghutten. Heel anders dan in het nabijgelegen Ischgl! Ook fijn: kinderen skiën hier tot 8 jaar gratis wanneer een ouder een skipas koopt.

Kappl: een leuke bestemming voor de hele familie

Iets verder het Paznaun in, ligt het dorpje Kappl. Dit dorp ligt gedeeltelijk aan de hoofdweg en iets dichter bij Ischgl. Boek je een accommodatie die iets verder van de hoofdweg af ligt, dan overheerst de rust. De accommodaties zijn hier veel aangenamer geprijsd dan in Ischgl. Doordat Kappl hoger ligt dan See, heb je hier meer kans op sneeuw in het dorp en dat is perfect voor tochtjes op de slee.

Ontdek het zonnige skigebied van Kappl

Het skigebied van Kappl is met 38 km aan pistes net iets kleiner dan dat van See. Je kunt echter een skipas kopen waarmee je in het hele dal kunt skiën en dat biedt veel mogelijkheden. Op die manier kun je niet alleen de pistes van Kappl verkennen, maar ook die van Ischgl, See im Paznaun en Galtür. Het skigebied van Kappl reikt tot 2690 meter hoogte en dat biedt voldoende sneeuwzekerheid. De pistes liggen voornamelijk op het zuiden. Dat is perfect voor skiën in het zonnetje, maar een nadeel is wel dat het er laat in het seizoen wat papperig kan worden (vooral de dalafdaling). Ook Kappl is een fijne bestemming voor families met kinderen. Je vindt hier bijvoorbeeld het Sunny Mountain Erlebnispark. Dit park ligt vlakbij de Diasbahn en heeft een oppervlakte van 25.000 m2. Ook zijn er speciale kinderpistes en liften. Voor mama en papa is er 22 kilometer aan rode piste en ook freeriders vinden hier voldoende mogelijkheden.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.