27 oktober 2017 door Thijs in 'Recepten''

Jägerthee hoort helemaal thuis in het rijtje traditionele Oostenrijkse skivakantiedranken. Tijdens een koude dag op de pistes is dit het perfecte middel om even helemaal door te warmen. Je handen vouw je om de hete beker en de alcohol zorgt voor een echte opkikker. Na één kopje Jägerthee kun je er weer helemaal tegenaan! Niet alleen op de Oostenrijkse pistes smaakt dit drankje heerlijk, ook thuis, tijdens een echte herfst- of winterdag, is een kop Jägerthee verrukkelijk. Je kunt het kant en klaar meenemen vanuit Oostenrijk, maar zelf maken is net zo makkelijk en nog veel lekkerder! Lees snel verder voor het recept Jägerthee.

Wat is Jägerthee precies?

Jägerthee, ook wel geschreven als Jagatee, is een Oostenrijks drankje dat bestaat uit zwarte thee met rum of Obstschnapps met kruiden. Uiteraard zijn hier in de loop der jaren meerdere varianten op ontstaan en daarom is het ‘kopje thee’ overal anders. Je kunt het inmiddels kant en klaar in de winkel kopen, maar zelfgemaakt is wel zo lekker!

Recept Jägerthee

  • 400 mililiter zwarte thee
  • 400 mililiter rode wijn
  • 200 mililiter Stroh rum (heb je liever Schnapps, dan kan dat natuurlijk ook!)
  • Half kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • Schil van een kwart sinaasappel (let op: niet het witte gedeelte)
  • Suiker naar smaak

Zo maak je Jägerthee:

Pak een pan die groot genoeg is voor alle ingrediënten en vul deze met de thee, wijn en rum. Doe vervolgens het kaneelstokje, de sinaasappelschil en de kruidnagels in de pan. Zet de pan op laag vuur en verwarm het geheel ongeveer 10 minuten, zodat de smaken van de kruiden er goed in kunnen trekken. Let op: laat het geheel niet koken! Is de smaak goed en ruikt het lekker? Dan is de thee klaar om te serveren. Je kunt eventueel suiker toevoegen om de thee iets zoeter en minder sterk te maken. Voor nog meer sinaasappelsmaak kun je eventueel een beetje sinaasappelsap toevoegen. Zum Wohl!

Andere wintersportrecepten:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen