7 september 2020 door Thijs in Familie/kinderen

In de kindvriendelijke skigebieden van Tirol genieten families met kinderen van de beste faciliteiten voor een skivakantie met het hele gezin. Veel skigebieden bieden creatieve oplossingen om de allerkleinsten te laten wennen aan de eerste keer op de latten. Zo wordt er in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental gebruik gemaakt van ‘mini-carvers’ en heeft men in Serfaus-Fiss-Ladis de ‘Snow-V’. In dit weblog nemen we de familievriendelijke skigebieden van Tirol onder de loep. Hier krijgen kids de aandacht die ze verdienen en beleven ze hun eerste skivakantie met een grote glimlach.

Serfaus-Fiss-Ladis: leren skiën met Murmli & Berta

Murmli en Berta – zo heten de twee mascottes in het grote familieskigebied Serfaus-Fiss-Ladis. De namen van de mascottes zijn vernoemd naar het kinderparadijs Bertas Kinderland in Fiss en het Murmlipark in Serfaus. De laatste uitvinding om kinderen beter en sneller te leren skiën is de Snow-V. Bij de Snow-V nemen de kinderen met hun eigen uitrusting plaats op een railsystyeem, waardoor het maken van ‘de pizzapunt’ wordt gestimuleerd. Serfaus-Fiss-Ladis is bovendien één van de meest uitgestrekte skigebieden in Tirol en hierdoor ook perfect voor gevorderde wintersporters.

Murmli Serfaus Fiss Ladis

 

Alpbachtal: Kids’s Center met bioscoop

Als kinderen moe zijn van het skiën, en jij nog wat langer op de latten wil staan, kunnen de kleinste wintersporters terecht bij het Kids’s Center in Alpbach. Een receptie, kindergarderobe, kindertoilet, een slaapruimte en zelfs een bioscoopzaal maken deel uit van de opvangruimtes bij de Wiedersberghornbahn. Met de gondellift pal naast de deur, kan de hele familie na een dagje skiën makkelijk en snel naar het hotel in het dal.

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental: skiën zonder skischoenen

Heb je weleens van mini-carvers gehoord? Met deze ski’s, die zijn geïntroduceerd door de skischool in Scheffau am Wilder Kaiser, kunnen ook de kleinste kinderen hun eerste ‘stapjes’ in de sneeuw maken – en dat zonder skischoenen. In het Kinderkaiserland en in het Abenteuerpark leren kinderen, onder begeleiding van professionele skileraren, skiën. In het dal heeft skischool Salvenmoser een kinderland met lopende band. Ook zijn veel liften, zoals de Osthang- en de Aualmbahn, met kindvriendelijke elementen op de allerkleinsten voorbereid.

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental skiles

Zettersfeld: rustig & kindvriendelijk

De pistes in het zonovergoten Zettersfeld bij Lienz zijn bijzonder kindvriendelijk. Op funslopes skiën kinderen een wedstrijdje, terwijl in het Sunsite-Park jonge snowboarders en freestylers rondhangen. Ouders die ‘s avonds op stap willen, kunnen de binnenstad van Lienz ontdekken.

Hochoetz: drie Kids Parks

Wanneer je meteen in het begin van het Ötztal links afslaat, komt je in het kindvriendelijke Oetz im Ötztal en skigebied Hochoetz. Hier begroet mascotte Widi de kinderen en leert hij hen het ABC van de skisport. Skiën leren kinderen het makkelijkst in één van de drie Kids Parks. Tieners kunnen zich uitleven in het funpark nabij de Balbachlift. Gevorderde skiërs kunnen de piste naar Ochsengarten op hun to-do-lijstje zetten. Deze piste is lang, gaat deels door de diepe sneeuw en registreert de tijd van echte snelheidsduivels.

Stubaital: Big Ron’s Kinderland in Schlick 2000

Wie met de kinderen richting Stubaital reist, moet zeker tijd uittrekken om het skigebied Schlick 2000 te ontdekken. Bij het middenstation wacht Big Ron's Kinderland met kinderopvang, tovertapijten (transportbanden), een carrousel en een slalom-parcours op de jonge wintersporters. Ouders kunnen altijd even langskomen en de skiverhuur is ideaal gelegen net naast het dalstation.

Big Ron’s Kinderland in Schlick 2000

Overige kindvriendelijke skigebieden in Tirol

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.