Skip to navigation Skip to main content

De 10 leukste Oostenrijkse après-skidorpen

De après-ski is voor veel wintersporters net zo belangrijk als de skivakantie. Bij het invullen van het zoekfilter wordt vaak als eerste het vinkje ‘goede après-ski’ aangevinkt en daarna wordt er pas gekeken naar de sneeuwzekerheid en het aantal pistekilometers. Iedere dag de kroeg in na het skiën, veel bier drinken en keihard meezingen met de leukste après-skihits. Groepen vrienden of families zetten iedere avond weer de boel op stelten. Maar in welke dorpen is het dan één groot feest? Die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de beste après-skidorpen van Oostenrijk.

#1. Gerlos

Gerlos is al jarenlang een populair skivakantiedorp en dat heeft mede te maken met de fantastische après-ski. Al vroeg in de middag begint het feest bij Seppi’s aan de piste en het gaat vervolgens tot in de late uurtjes door in de Cin Cin, Country Club en Little London. Bekende après-skihits knallen uit de speakers of worden verzorgd door bekende zangers. Eén ding is zeker: in Gerlos is het één groot feest!

In Gerlos is het één groot feest!

#2. Westendorf

Veel wintersporters plannen ieder jaar hun skivakantie naar Westendorf vanwege de gezelligheid. Het skigebied is onderdeel van één van de grootste skigebieden van Oostenrijk: SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en heeft ontzettend veel te bieden. De après-ski is uitbundig en gezellig. De leukste feestjes zijn te vinden bij de Moskito, Karat Bar en Gerry’s Inn.

#3. Ischgl

Niet alleen de pistes van Ischgl zijn groots, ook de après-ski is uitbundig. De gezellige dorpsstraat biedt aan beide kanten meer dan genoeg mogelijkheden voor ieder type wintersporter. Van high-class, tot luxe wijnbarren en traditionele kroegen. Het feest begint al vroeg bij de Paznauner Naja op de berg en gaat daarna door tot in de late uurtjes bij de Kuhstall en de Trofana Alm.

De après-ski in Ischgl is uitbundig!

#4. Kirchberg

De après-ski van Kirchberg is ontzettend gezellig. Op de berg kom je al vroeg in de middag meerdere gezellige barren tegen waar iedereen staat te dansen. Zodra de muziek uitgaat, skiet iedereen naar beneden en wordt het feest voortgezet in de Eisbar en der Tiroler. En na het après-skiën? Dan is het tijd voor een frietje in de snackbar boven de Eisbar!

#5. St. Anton am Arlberg

In St. Anton am Arlberg zijn niet alleen de off-piste mogelijkheden fantastisch, ook de après-ski is erg gezellig. Deze gaat rond een uur of 4 van start bij de Mooserwirt aan de piste en wordt daarna voortgezet in het dorp. Let op: je moet na de Mooserwirt ook nog naar beneden skiën!

#6. Mayrhofen

Mayrhofen wordt gezien als één van de grondleggers van de après-ski. Wanneer je na een dag skiën uit de Penkenbahn stapt, dan kun je zo doorlopen naar één van de vele après-skibarren. Het grootste feest is te vinden bij de Icebar, maar ook de andere kroegen mogen echt niet worden overgeslagen!

Veel gezelligheid vind je bij de Icebar!

#7. Sölden

Na een heerlijke dag skiën op de pistes van Sölden is het tijd voor een drankje. Ook in dit dorp ben je daarvoor aan het juiste adres. Hier vind je een combinatie tussen kleine barretjes en grote, uitbundige clubs. In Sölden wordt gefeest tot in de late uurtjes! Bekende après-skibarren zijn de Fire & Ice, de Almrausch en de Schirmbar.

#8. Flachau

Eén van de hoogtepunten in de après-ski van Flachau is toch wel de Hofstadl. Wat ooit begon als een kleine berghut is inmiddels uitgegroeid tot een waar après-skipaleis. Op de tafels staan kleine tapjes met wijn en bier en uit de speakers knallen alle bekende après-skihits. Hier gaat het feest door tot diep in de nacht!

#9. Saalbach en Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm behoren samen tot één van de beste après-skibestemmingen van Oostenrijk. Beide dorpen bieden een ruime keuze aan barren en discotheken. Het feest begint al vroeg in de middag en gaat door tot ’s ochtends vroeg. De Goaßtal, Hexenhäusl, Hinterhag Alm en de Bauer’s Schi-Alm mag je echt niet overslaan tijdens een skivakantie in Saalbach-Hinterglemm.

#10. Zell am See

Zell am See sluit deze lijst met een feestje af. Dit gezellige dorp biedt genoeg mogelijkheden voor après-ski. Van lekker rustig een borreltje doen, tot dansen op de beste après-skihits. Doe mee aan een kroegentocht of ga zelf op stap. Probeer zeker de Schnapps Hans Alm-Bar op de piste en Villa Crazy Daisy en de Pinzgauer Diele in het dorp.

Er valt genoeg te beleven in Zell am See!

In welk dorp vier jij het grootste feest?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.