Overzicht beoordelingen Sillian

Hier leest u alle beoordelingen over Sillian. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Sillian met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Sillian achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 maart 2019

Door: Chantal over Sillian

Heerlijk rustig skigebied!

Een heerlijk skigebied met fijne brede pistes en vrijwel constant een mooi uitzicht op het dal. Geen wachttijd bij de lift en de pistes blijven lang goed. Voor ons was het skigebied niet groot genoeg om de hele week te skiën, maar binnen 10 minuten met de auto sta je in het Italiaanse skigebied Drei Zinnen. Ideaal!

Rustige, brede pistes
Klein gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Henry van Halm over Sillian

Een vergeten pareltje

Sillian is een rustig dorpje tegen de Italiaanse grens wat zich uitstekend leent om ski-uitstapjes te maken naar Italië. Denk dan aan Monte Elmo, Kronplatz, Cortina en Sella Ronda enz. De prijzen van de accomodaties zijn gunstig te noemen echter geen uitgebreide après-ski, maar dat is een keuze.

Prijs accomodaties en rustig gelegen maar wel uitstekende uitvals mogelijkheden
Geen, of voor de feestgangers de après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 20 november 2016

Door: Edith van Ark over Sillian

Heerlijk rustig en met fijne brede pistes top voor families met kinderen!

Dit jaar in de voorjaarsvakantie opnieuw naar Sillian. Wij, maar zeker ook onze kinderen (8 en 5 jaar) vermaken ons hier uitstekend! De kinderen volgen dagelijks skiles van 10.00-13.00 bij skischule 'White Element' (dat zijn de blauwe pakken op de piste). De skischooleigenaar spreekt Nederlands en je merkt duidelijk dat hij en zijn mensen echt met hun passie bezig zijn op de piste. Ze zijn allemaal zo enthousiast, geduldig en leuk met kinderen. Het afgelopen jaar gingen onze twee meisjes al snel met juf Sabrina en haar klasje het hele gebied door, nadat onze jongste eerst nog even de basisbeginselen met de Nederlandse Rick had geoefend. De kinderen vinden het leuk om in de 'warme billenlift' wat hogerop te gaan, maar vinden nig steeds vooral de dalafdaling via het bospad geweldig. Die doen we dus dagelijks met z'n vieren tot aan het 'mittelstation'. Wanneer we in de loop van de middag weer helemaal beneden zijn gaan we lekker terug naar ons 'huisje' om daar te koken, òf we rijden slechts een paar kilometer om in Italië wat te gaan eten. (Op nog geen 10 minuten rijden eet je al de beste pizza's!) Wij verblijven in Feriendorf Hochpustertal: Mooie appartementen (2 app in één huis, en er staan verschillende huizen op dit park), met houtkachel, vloerverwarming, fijne keuken, voor ouders en kinderen aparte slaapkamer en op het park een speelhal met o.a. binnenluchtkussens voor de kinderen. Vanuit het Feriendorf loop je zo naar de piste. De Hochpustertaler Bergbahnen bieden je geen groot skigebied voor lange tochten, maar dat zoeken wij dan ook niet met onze kindjes. Wel kun je met je SkiHit skipas van ook in andere gebieden terecht waaronder o.a. in Lienz en het gebied Kals am Großglockner / Matrei in Ost Tirol. Kortom: voor een heerlijke familievakantie zit je hier echt goed!

Zeer kindvriendelijk
Goede hoogte dus fijne sneeuw
Brede pistes
Lekker rustig en toch gezellig
Zuidelijk dus veel kans op zon!
De afstand, het is wel wat verder rijden dan andere gebieden
Sillian is niet aangesloten op andere skigebieden, dus niet geschikt voor lange tochten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2015

Door: Gerth over Sillian

Prima plaats om er te zijn

Kom al jaren per bus in Sillian, de plaats doet mij denken aan mijn vroegere verblijven in Soest (Nederland), met nog veel bomen, prettige mensen en rust.

Over het algemeen is er sneeuw, je zit op een paar kilometer van Italië
Grote afstand van uit Nederland per auto, bus

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 maart 2010

Door: Anoniem over Sillian

Wij hebben een geweldige vakantie gehad met onze kinderen in Sillian. We zijn in het feriendorf geweest wat echt super is voor kinderen tot ongeveer de leeftijd van 6 jaar. Het is even wat verder rijden als veel bekende skigebieden. Maar zeker voor gezinnen met jonge kinderen is dit wel de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 juni 2009

Door: Joke over Sillian

Wij komen al jaren in het fantastische dorp Sillian. Ons vervoer is de bus. Wij willen nu graag met het vliegtuig naar Innsbruck. Ik lees dat er een bus naar Sillian gaat van af de luchthaven. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit te doen met de skie-uitrusting? Groetjes Joke en Peter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 21 maart 2009

Door: Richard over Sillian

Dit is de perfecte plaats om met je kinderen naar toe te gaan. Leuke ski mogelijkheden zelfs voor mij als zeer ervaren skier. Geen rijen bij de skiliften en alles is in het dorp aanwezig voor een geslaagde vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 mei 2007

Door: Peter Harmsen over Sillian

Als je overal bent geweest in oostenrijk, elke dag verplicht polonaise moest lopen van 16 tot 18 uur en iedere dag weer in die rijen moet staan bij de lift. KOM DAN NAAR SILLIAN want hier zijn geen wachttijden bij de lift. Hier kun je in 4 varianten superafdalingen maken, hier zijn de mensen nog aardig, hier is bier nog goedkoper dan in holland, hier zit je 2 km van de italiaanse pistes, hier is het altijd gezellig, maar dat willen we zo houden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2006

Door: Blanky over Sillian

Sillian is een rustig dorp waar je eigenlijk heen moet gaan als je met wintersporten wilt beginnen. De pistes gaan tot en met zwart maar is niet al te groot. Als je bovenaan de piste begint ben je als je op je gemakkie met een groepje gezellig samen naar het dal skiet ongeveer 45 minuten onderweg. Op fullspeed is het me ook weleens in een kwartier gelukt. Maar dan heb ik het wel over een gemiddelde snelheid van ongeveer 70km/u. Aanrader om te verblijven is Gasthof Sprenger. Nog geen kilometer van de piste verwijderd. Klaus Sprenger brengt je 's-morgens met zijn auto naar de piste en haalt je op afspraak ook weer op. Sillian en de hotelletjes die daar gevestigd zijn, zijn rustig en gemoedelijk. Ze geven je een beetje het gevoel opgenomen te zijn in de familie. Ben je een type wintersporter die van disco's en feesten tot 's-morgens vroeg dan is dit dorp niks voor je. Ik kom er nu zo'n 10 jaar en heb bevalt mij prima. Vertier moet je er niet gaan zoeken maar zelf maken. Wij zijn altijd met een groep van 10 tot 25 man geweest. Met een gezellige groep mensen wordt het een gezellige wintersport. Kortom: Sillian is een heel rustig dorp waar je met warmte ontvangen wordt. Geschikt voor het type wintersporter dat komt om te skieen en het 's-avonds gezellig vindt om samen met wat vrienden wat te drinken en rond een uurtje of 24.00 uur lekker naar bed te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen