Overzicht beoordelingen Hochkönig

Hier leest u alle beoordelingen over skidorpen in Hochkönig. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u de bestemming in Hochkönig met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Hochkönig achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 april 2019

Door: Nicole over Hochkönig

Lijkt mij een prachtig skigebied, doch was nu voor een groot deel gesloten.

Nergens werd er gezegd dat het skigebied voor een groot deel dicht ging. Wij waren hier de eerste week van het paasverlof. Dus een zeer dure skipas betaald voor een half skigebied. Website was ook niet aangepast. Alle skihutten dicht, dus niks om ergens te eten of te drinken, moesten altijd helemaal naar beneden om iets te vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 maart 2019

Door: Lien over Mühlbach am Hochkönig

Top skigebied!

Iedere ochtend en avond met de bus, handig! Veel mogelijkheden om ergens iets te drinken/eten. Wanneer je 1x uit de eerste lift bent dan verspreid iedereen zich waardoor je alle plaats hebt om te skiën/snowboarden. Wanneer de liften sluiten kan je wat langer blijven zitten omdat je de familiepiste altijd kan nemen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 10 april 2018

Door: Imken over Saalfelden

Aan de voet van meerdere skigebieden

Wij hebben het dit jaar eens anders gedaan en voor een wintersport in Saalfelden gekozen. Saalfelden ligt op een knooppunt van meerder dalen, waardoor je vanuit hier de mogelijkheid hebt om meerdere skigebieden te bezoeken. Zo zijn we bijvoorbeeld een dagje gaan skiën in Hochkönig, Skicircus Saalbach Hinterglemm en Zell am See-Kaprun. Dit is totaal niet ver rijden en prima te doen met de auto. De skigebieden die wij bezochten zijn stuk voor stuk bevallen. Prachtig om de SkiCircus Challenge te skiën, de Hochkönigtour te doen en op de Kitzsteinhorn te staan. Bijkomend voordeel is dat de accommodaties in Saalfelden een stuk goedkoper zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 maart 2018

Door: Laura de Boer over Maria Alm

Erg gezellig gebied met vele mogelijkheden

Heel erg gezellig dorp. Vooral aan te raden voor families met kinderen. Geen grootschalige après-ski maar wel gezellig een drankje kunnen doen in het dorp. Königstour is aan te raden! Mooie tocht die begint in Maria Alm/Mühlbach en die na een ronde van 32 km ook weer eindigt in Maria Alm/Mühlbach, met onderweg genoeg leuke restaurantjes waar je heerlijk kan eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Marc over Mühlbach am Hochkönig

Ideaal met kinderen

Prachtig skigebied met mogelijkheden voor iedereen. Door de lange blauwe dalafdaling leuk voor kleine kinderen. Het kings park fun park is zeer groot. Veel variatie in pistes. Goeie liftverbindingen naar Maria alm, Dienten etc.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Ski fan over Mühlbach am Hochkönig

Nog steeds rustig

Ondanks, of net dankzij de Polar Vortex een heerlijke skiweek gehad. De ochtenden waren prachtig en rustig. Rond de middag wel wat meer volk, maar die stonden net op knooppunten of aan toegang tot de liften. Maar op de pistes was er plaats zat en bleef het rustig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: Anki van Bruggen over Dienten am Hochkönig

Heerlijk skigebied!

Dienten ligt midden in het skigebied Hochkonig. Voor beginners zijn er een paar leuke pistes. Als je echt het gebied in wilt moet je wel de rode pistes afkunnen. Zowel richting Mühlbach als richting Maria Alm zijn de pistes breed en afwisselend. Wachttijden bij de lift waren (in de voorjaarsvakantie) nooit langer dan 5 minuten en meestal kun je meteen doorlopen. Bijna alle pistes kun je rustig skiënd, maar ook heel hard racend af - ruimte genoeg in het gebied. De uitzichten zijn echt prachtig! Voor tochten is het niet echt een geschikt gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Anja over Maria Alm

Gezellig, niet massaal, mooie skitour, ideaal voor gezinnen

Gezellig dorp, goede busverbinding, geen lange wachtrijen bij de liften, voor elk wat wils, Hochkönigtour is mooie tour, past prima binnen een dag

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2018

Door: T. over Maria Alm

Typisch Oostenrijks wintersportdorp

Maria Alm, je was fantastisch. Heerlijke vakantie gehad in dit typische Oostenrijkse wintersportdorp... Authentieke bebouwing, een centraal pleintje met daaraan de kerk én dan ook nog eens een gezellig marktje én verse sneeuw, veel completer kon het plaatje niet worden. Tijdens de vakantie hebben we niet op de huisberg van Maria Alm geskied, maar zijn we alleen maar naar de Aberg gegaan. Hier heb je meer mogelijkheden en kun je onder andere de lange Königstour naar Mühlbach skiën. Trek hier echt wel de nodige uurtjes voor uit! Een skihut waar je zeker even moet gaan pauzeren is de Dienterin. Een moderne hut, die toch authentiek is! Bovendien hebben ze er heerlijk eten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 november 2017

Door: Rob over Dienten am Hochkönig

Oostenrijk zoals Oostenrijk hoort te zijn :-)

Mooi gebied, veel afwisselingen, gemoedelijk typisch Oostenrijks dorp. Best kwaliteit skihutten op de bergen, geen vreetschuur maar kwaliteit. Vriendelijke mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 oktober 2017

Door: peter blanckaert over Dienten am Hochkönig

Tof skigebied, voor elk wat wils, prachtige skihutten, excellent piste onderhoud

Ik heb Dienten zien evolueren van eenvoudig skidorp tot een modern skistation dat eenvoudig en gemoedelijk is gebleven

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 maart 2017

Door: Manon over Maria Alm

De betoverende bergen en sfeervolle dorpjes

Wij komen hier ondertussen al 15 jaar. Dit jaar een oorkonde ontvangen vanuit de gemeente Maria alm. Heel erg attent en leuk natuurlijk. Ik ben nu inmiddels 21 jaar. En heb hier leren skien met mijn 5 jaar. Nogsteeds kom ik ieder jaar terug naar Hinterthal. De sfeer de mensen en het sprookjesachtige uitzicht. Ieder jaar voelt dit als thuiskomen. En ik ga nog steeds graag met mijn ouders mee om te kunnen genieten van deze top vakantie. Ook dit jaar heerlijk weer! Wel wat warm 13 graden maar sneeuw genoeg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2017

Door: Anoniem over Maria Alm

Skigebied

Oorkonde mogen ontvangen dat we al 15 jaar hier komen. Super plek! Voelt ondertussen als een 2e thuis. Ik kom graag mee om te genieten van deze mooie bijzondere plek!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 mei 2016

Door: kris van bulck over Mühlbach am Hochkönig

Een, nog, rustig skidorp

Niet echt voor de "aprés", des te meer voor de ski. Ook dit seizoen steeds voldoende sneeuw. En seizoen 15 - 2016 was een laatbloeier.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 maart 2016

Door: Ronald van Lokven over Maria Alm

Zeer sfeervolle dorpjes

Wij zaten in een hotel in het pittoreske Hinterthal. Dit is een zeer klein dorpje waar je geen grote gezelligheid hoeft te zoeken. Er was niet eens een winkel voor kleine boodschappen. Verder wel zeer sfeervol, rustig met een geweldige ligging tussen de bergen. Er is een prima toegang tot het skigebied. Het is niet het meest uitdagende skigebied wat ik ooit heb gezien maar de brede prima pistes waar het over het algemeen vrij rustig is, de sneeuwzekerheid en de konigstour maken veel goed. Zeer leuke vakantie gehad in het goede hotel en ons prima vermaakt op de pistes en de kleine apres-ski paraplubar onderaan de dalafdaling. Waarschijnlijk komen wij hier nog wel een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 maart 2016

Door: Alice knol over Dienten am Hochkönig

Gemoedelijke sfeer

Groot skigebied, met voor alle skiniveaus genoeg pistes. Veel gezellige skihutten met goed eten. Super voor families tm. puberleeftijd. Wij komen hier al 8 jaar en verblijven in appart.hotel Almhof in Dienten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 september 2014

Door: Henny over Maria Alm

Gezellig dorp en mooi skigebied

Maria Alm is een gezellig en pittoresk dorp waar ook onze kinderen van 18 en 20 zich aan het eind van de middag prima vermaken in een van de cafés. Verder is de après-ski niet heel uitgebreid. Op de pistes zijn genoeg leuke plekjes om te lunchen of even koffiepauze te houden. De Koningstour hebben we 2 keer gedaan en is erg mooi. Kan me voorstellen dat deze voor beginners wat lang/zwaar kan zijn. Het is een mooi skigebied maar niet heel uitgebreid.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 september 2014

Door: Anoniem over Maria Alm

Mooi gebied, niet heel bijzonder

Maria Alm is klein en gezellig. Een aantal restaurantjes en cafés. Op de pistes hebben we ons prima vermaakt. In het gebied zijn met name veel gezinnen te vinden en veel leuke plekjes om te zitten en een hapje te eten of wat te drinken. Het is een prachtig skigebied maar na een week heb je alles wel gezien. De Koningstour is erg tof! Als je een beetje doorskiet is het een tocht van zo'n 1,5 á 2 uur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 februari 2014

Door: Guido Gilissen over Maria Alm

Erg vriendelijke lokale bewoners, maar dorp zelf stelt niet veel voor.

Na 8 jaar nog eens terug in Maria Alm geweest voor een shortski van 4 skidagen. Teleurstelling is ten gevolge van de zwakke winter nog toegenomen. Géén ski-verbinding tussen Maria Alm en de Aberg (in 2006 wel in één richting). KönigTour is OK voor gevorderde skiërs: om 9:00 vertrokken aan de voet van de Aberg en om 13:15 terug ter plaatse, inclusief uitgebreide plas- en drinkpauze. Beginners gaan wel wat problemen hebben om de volledige tour te skiën binnen de openingstijden van de liften!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 maart 2013

Door: Dirk van der Leeden over Maria Alm

Heerlijk rustig ski-gebied, met vele mogelijkheden, leuke en goedkope restaurants

we zijn met een groep van 11 personen daar geweest, waaarvan 6 zogenaamd skieers en 5 doorgewinterde wandelaars, geweldig genoten van de mooie natuur en de vriendelijke mensen. Wij komen hier de volgende jaren zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 februari 2013

Door: Lia Behr over Maria Alm

Voor mij niets anders kom hier al 35 jaar, inmiddels is het een tweede woonplaats geworden

Het dorp straalt iets spookjes-achtigs uit. Het is niet zo massaal en dat vinden wij prettig. Mooie accomodatie`s en goed huur materiaal! De omgeving is door talrijke bomen zo mooi, pistes worden goed onderhouden, in de vele berghutten lekker eten dus èèn en al lof voor dit mooie dorp!!! Volgend jaar weer, jammer dat de wintersport zo snel voorbij is, ik heb nu alweer heimwee!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 december 2011

Door: Rob over Maria Alm

Kom al vele jaren in Maria Alm. Een klein en gemoedelijk dorpje. Sinds 2010 is de verbinding (zonder skibus) tussen Aberg via Hintermoos naar Hinterthal, Dienten en Muhlbach mogelijk. Dat maakt het prima skiën voor zowel beginner al gevorderde. Zeker als de weg een beetje weet is het er ook goed freeriden! Nadeel is dat er je vervoer (auto of skibus) nodig hebt tussen Maria Alm en de Aberg (heen kun je bij voldoende sneeuw nog wel skiën, terug niet). Wil je dus skiën tot voor de deur, zoek dan verder. Vind je de skibus of auto geen probleem dan is het zeker de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 januari 2011

Door: Anoniem over Maria Alm

Wij komen al twaalf jaar in Maria Alm, mijn vader zelfs al veertig. Het is een prachtig dorp met veel gezelligheid. Wij vermaken ons altijd heel goed, mijn kinderen nemen vaak skiles in Maria Alm. Een echte aanrader is skischool Maria Alm (schneewutzel). Dit dorpje heeft veel mogelijk heden kwa skigebied. Je kan gewoon op de Natrun blijven, je kan naar de Aberg en je kan een hele skitocht skieën. Tegenwoordig kan je ook van af de Natrun naar de Aberg en vanaf de Aberg naar de skitocht. Dit dorp is echt geweldig ZEKER een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2010

Door: Johan Larnout over Mühlbach am Hochkönig

Muhlbach is een zeer mooi skigebied die wij reeds 8 jaar bezoeken tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Wij zijn steeds met een groep van +- 20 personen en merendeel lid van de duikclub MAW Brabo uit Antwerpen. Sportiviteit en gezelligheid in Muhlbach is top. Mooie pistes en gezellige aprés ski. Weinig last van opdringerige en gevaarlijke skiërs. Professionele leraars en goede instructeurs voor beginners. In één woord. SUPERTOF!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 8 oktober 2010

Door: Anoniem over Dienten am Hochkönig

De beschrijvingen hier voor zijn wat gedateerd. Het ski gebied van Hochkönig heeft inmiddels behalve de Burgalmlift, bijna geen sleepliften meer. Het is een prachtig skigebied, en nog altijd heerlijk rustig.Goede verbindingen met de dorpen onderling, geen skibus meer maar een lift naar Hintertal deze winter.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 oktober 2010

Door: Ski Fan over Mühlbach am Hochkönig

De laatste sleepliften zijn haast verdwenen, of zullen volgend seizoen verdwenen zijn. Skiën weg en weer Maria-Alm kan vanaf seizoen 2010-2011 ! De prijzen van Liften - accomodatie en al het lekkers blijven het goedkoopst van alle skiregio's met zulk een aanbod ! Dus, ook siezoen 2010-2011 zal ik op 6 december mee inskiën, als Frau Hölle niet op zich laat wachten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 april 2010

Door: Anoniem over Maria Alm

25 maart met een groep in Maria Alm verbleven. Op sneeuwhoogte.nl en andere sites inclusief webcams leek alles in redelijk orde. Dalafdaling goed en pistes, zeer goed met 50cm sneeuw in het dal. Omdat we niet op het gras wilde skien zijn we naar gletsjer van Kaprun gevlucht. Na enige verdieping in de kaart en doorvragen bij de VVV blijkt dit midget skigebiedje (Maria ALm) niet verbonden met sowieso slecht onderling verbonden skigebied de Amade. De bus of eigen vervoer is een oplossing. Ik schat dat je hier gemiddeld tot half februari kunt skiën daarna is het schluss. Ik kan me voorstellen dat het dorp wel wat schattigs heeft als er veel sneeuw ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 juni 2009

Door: Anoniem over Mühlbach am Hochkönig

Twee jaar geleden kon ik per toeval in Mühlbach mijn krokusverlof doorbrengen. Mijn eerste aanblik toen de Mandlwand zag was whaw...Ik voelde mij thuis en het was liefde op eerste zicht. Telkens als ik nu terugkomt zomers en s'winters voel ik mij thuis en het zal ook zo blijven. Ik heb mijn tweede thuisland gevonden. Dank je wel Mühlbach.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 februari 2009

Door: familie van Diermen over Maria Alm

Wederom weer terug geweest in dit heerlijke dorp. Een heus pannenkoekenhuis is hier nu geopend zodat wij Hollanders dit vertrouwde gerecht ook hier met de kids kunnen verorberen. Voor een dagje lekker skiën bevelen wij ook Dienten-Mühlbach aan. Prachtige route en voor de gevorderden in Dienten en families met kinderen is Mühlbach een aanrader. Bij de Natrun in Maria Alm kun je ook heerlijk wandelen richting Jufen en bij de Grammlerhut ,met geweldig uitzicht, aan de schnaps of Gröstli. Kortom we hebben allemaal weer genoten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 januari 2009

Door: Fam. Tekkupeli over Maria Alm

We zijn midden januari 2009 voor 5 dagen met 2 kinderen naar dit dorp geweest. Vrij rustig dorp met veel ski mogelijkheden. Geen massatoerisme maar een prettige sfeer en schitterende omgeving. Veel sneeuw van af de bergen +/- 2000m tot in het dorp. Ook in de dorp zelf veel ski mogelijkheden, dorp zelf ligt op 800 mtr. Alle pistes zijn breed genoeg voor de beginners, volop blauwe en rode pisten. Heel moderne liften en zeker vriendelijk personeel. Vanaf 20:00 uur is het wel heel stil in het dorp. Wij vonden een vriendelijk en een warm plekje in de winter..... Hotel Tahlerhof ****. Zeker niet duur gezien de service en de mogelijkheden die het hotel biedt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 april 2008

Door: Lydia e.a over Maria Alm

Al vele jaren is Maria Alm voor ons de plek om helemaal te onthaasten. Geen massatoerisme maar een prettige sfeer en schitterende omgeving. Erg sneeuwzeker ondanks de ligging op 800 mtr. Na vele jaren wintersport hebben wij dit gebied ook in het voor/najaar ontdekt. Fraaie wandelroutes aan beide zijden van de hoofdweg en voor de echte klimmers richting Hinterthal / Dienten. Vriendelijke bevolking die je nog echt als hun gast zien. Wij komen zeker weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 oktober 2007

Door: kris vb Lier B over Mühlbach am Hochkönig

Ook dit jaar begin ik weer af te tellen. De laatste jaren was ik verschillende keren per seizoen in Mülhbach. Ik ben niet echt iemand die graag in mijn eentje op reis gaat, maar naar Mülhbach is dat anders. Het is zowat thuiskomen voor mij. Het dorpje is echt niet zo groot, toch ontdek ik er telkens weer iets nieuws. Ik kom er al van ... euh, toen de dieren nog konden spreken ;-) Vrij sneeuwzeker, al was het laatste seizoen heel mager. Maar bij mijn vrienden die elders, hoger én duurder geboekt hadden waren er velen die enkel "zwarte sneeuw" gezien hebben. Onderdak, eten en drinken is er vrij schappelijk. Zeg nu zelf, waar kan je een rijkelijke maaltijd nemen en 2 1/2 Liter bier drinken voor krap 15 euro? Ik ga zeker nog andere oorden bezoeken, maar steeds keer ik weer terug naar Mühlbach Am Hochkönig! kris lier B

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 oktober 2007

Door: Sjaak over Mühlbach am Hochkönig

Straks in maart 2008 ga ik er voor de 4e achtereenvolgende keer naartoe, en het is nog altijd genieten als je daar aankomt. Het grootste voordeel is dat er geen of bijna geen wachttijden zijn voor liften. Het is er lekker rustig vergeleken met de "grotere" skigebieden. Ik kijk er elk jaar weer naar uit om er naar toe te gaan. Het eten is ook heerlijk en niet duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2007

Door: Jumper over Mühlbach am Hochkönig

Bij deze een recensie van onze eerste vakantie in Muhlbach. Voor 3 van de 4 personen was dit onze 3e wintersportvakantie. Wij zij hier geweest in week 07 van 12-02-07 t/m 17-02-07. Vooraf was Muhlbach bij ons en bij anderen niet bekend, maar zeker goed bevallen. Qua sneeuw e.d. waren er vooraf wat zorgen, die echter ongegrond waren. In het dorp zelf ligt weinig/nauwelijks sneeuw, echt de pistes en daar buiten liggen er goed bij. De dalvaart was dan ook de hele week mogelijk, en ik heb het idee dat deze goed onderhouden worden (oa dmv kunstsneeuw indien nodig). In het dal lag ca 20 cm sneeuw, op de toppen ca. 65 cm of meer. Echter iemand die klagen wil had vast wel een bruin plekje gevonden op de piste, maar zover ik weet doet het geen pijn, zolang je maar overeind blijft! Sommige mensen vergeten dit nog wel eens... En wat dacht je van geen enkele wachtrij (of max. 2 minuten) voor de skiliften. Ook de pistes waren lekker rustig. Voor iemand die niet te veel Nederlanders op vakantie tegen wil komen en rust wil hebben, is Muhlbach zeer geschikt. Qua afstand is het vanaf Utrecht in 8-8,5 uur (bij geen file) te rijden met een luxe auto, ca. 970 km schat ik. Muhlbach en het skigebied is niet echt toeristisch, en heeft in vergelijking met bijvoorbeel Gerlos, Solden, minder restaurants e.d. Maar prijstechnisch aantrekkelijker.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 januari 2007

Door: Yannick over Mühlbach am Hochkönig

De heenreis van Landgraaf naar Mühlbach duurt ongeveer 8 á 9 uur. Tijdens het rijden zie je allerlei mooie voetbalstadions van de Duitse profclubs onder andere; Het nieuwe Frankfurt Stadion die nu in aanbouw is en het Stadion van 1860 München en Bayern München, dat stadion lijkt op een grote glazen autoband. Mühlbach is een bescheiden, maar toch ook een erg gezellig plaatsje in het Oostenrijkse Salzburgerland. In Mühlbach is aanbod voor ieder wat wils, maakt niet uit welke leeftijd jong/oud. Alles samen doen met gezin of vrienden. Je kunt er skiën, snowboarden, langlaufen, van de natuur genieten, gezellig op de paardenslee kortom Mühlbach heeft alles wat een wintersport gebied nodig heeft gevarieerd qua niveau; van beginner tot gevorderd. In Mühlbach kun je heerlijk eten. Oostenrijk staat bekend om zijn heerlijke gerechten; bereiding van vlees. De eerste avond zijn we in een restaurant gaan eten, onderin het dorp. Het restaurant had een gezellige sfeer; knusse zitbanken, oude lampen en veel houtgebruik qua inrichting. Als je dan toch in een Restaurant bent, bestel dan een Grillteller dat is een groot bord met frites, groente/salade en dan krijg je allemaal verschillende gegrilde stukjes vlees erbij! Echt een aanrader. Er zijn 2 grote skischolen in Mühlbach, samen hebben ze een aanbod van 50 leraren, waaronder privéles en de aanwezigheid van 3 talen; Engels, Duits en Nederlands. Tegenover de Skischool ligt ook meteen de verhuur dus je hoeft niet te zoeken waar je je ski’s / snowboard kunt huren. Als je een snowboarder bent, kijk niet verbaasd als je alleen maar skiërs op de piste ziet, want snowboarden is echt iets van de touristen niet van de mensen die in de buurt wonen, de meerderheid is skiër. De tarieven voor skipassen zijn niet zo overdreven duur. De natuur is erg mooi; er stroomt direct naast de weg een rivier die km’s lang is. Het maakt niet uit op welke piste je bent, de Hochkönig van 2941 meter is altijd zichtbaar! Dat is echt een mooie gezicht als je de top ervan besneeuwd ziet. ’s Avonds is er niet veel te doen in Mühlbach, maar dat weet je eigenlijk al van te voren als je er heen gaat en als je iets drukkers wilt, dan moet je naar de bekendere wintersportgebieden gaan. Mühlbach is een aanrader voor ieder gezin / vriendenkring die goed en lekker willen skiën en niet al teveel van drukte houden op de pistes en in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 oktober 2006

Door: Anoniem over Mühlbach am Hochkönig

Het is er super gezellig. Met Nieuwjaar een Pergen feest, dus zie je ook nog wat van de Cultuur. Ik ben een beginner en ik vond het een goed skigebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 september 2006

Door: henk en magda venderbos over Maria Alm

Februari 2006: in uitstekend hotel salsburgerhof in maria alm geweest! Goed hotel. Vriendelijk dorp en fijn skigebied. Dorpje heeft iets schilderachtigs (anton pieck) We gaan 2007 zeker weer naar maria alm!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 mei 2006

Door: Wilma over Dienten am Hochkönig

Wij zijn afgelopen Krokusvakantie naar Dienten geweest. Hebben daar ontzettend genoten van het mooie skigebied en de rust. Hebben er 's avonds heerlijk gegeten! Echt een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 april 2006

Door: Jorg Xavier de Haard over Dienten am Hochkönig

Ik heb al 7 wintersport- en 2 zonvakanties in dit prachtige dorp doorgebracht. Voor de wintersoprt is dit werkelijk een geweldige lokatie. Niet te toeristisch, rustig, mooie natuur en een geweldige variatie aan pistes. Echt voor iedereen een goed gebied om te verblijven. Diënten heeft tevens een van de beste skischolen van Oostenrijk. De lange sleeplift vanuit het dorp is zeker een opstakel voor snowborders maar de skibus brengt je in een paar minuten naar een piste met halfpipe en aansluiting op de rest van het gebied doormiddel van een 4 persoons stoeltjeslift. Voor de doorgewinterde skiër zoals ik is het hier heel goed skiën en ik zie al uit naar de winter van 2007 want dan ga ik er voor de tiende keer heen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 21 februari 2006

Door: Jan-Kees Francke over Dienten am Hochkönig

Het is een dorpje voor de echte skier, niet geschikt voor mensen met kleine kinderen en beginners. Ook snowboarders kunnen er goed uit de voeten, maar een nadeel is wel dat er een waanzinige lange sleeplift is waar men moet opstappen als men richting Mulhbach gaat. De andere opstap is een stoeltjeslift en brengt je naar de andere zijde van het ski gebied richting Maria Alm. De Après-ski is matig, maar dat zoekt een echte skier ook niet op! Verder voor mensen die rust en een mooie natuur zoeken, is dit een ideale plaats, klein en overzichtelijk. Ik ga er zeker nog een keer naar terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 februari 2006

Door: I. van Dijck over Maria Alm

Met kerst in M alm geweest. Prachtige sneeuw, prima gebied. Met de kinderen (6 + 8) tochten gemaakt. Prima pisten voor ze. Het gebiedje bij de Natrunliften ben je zo klaar mee maar vanaf de Abergbahnen en nog een bergje verder kun je eindeloos skien. Verder niet zo druk en relatief weinig Nederlanders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 februari 2006

Door: kris vb over Mühlbach am Hochkönig

Mooi gebied, zeker groot genoeg. Nog wel redelijk veel sleepliften, maarja, die houden je spieren warm :-)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2006

Door: Olga Licht over Maria Alm

Wij komen vijf jaar in Maria-Alm, en vinden het een rustig en gemoedelijk dorpje. Je kunt er prima skien in het dorp, wil je meer spanning ga dan naar de A-berg ± 5 minuten rijden van Maria-Alm Je kunt er heerlijk uit eten gaan, en er zijn apres ski mogelijkheden volop. Wij vinden het een heerlijk plekje, blijkt ook wel anders kom je niet steeds terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 januari 2006

Door: Petra de Jong over Maria Alm

Tijdens de krokusvakantie 2005 in Maria Alm geweest, in hotel Salzburghof van Sunweb. Keurig hotel met mooie sauna, voor de deur halte skibus. Onder het hotel disco, merk je niets van en in het centrum een apres-ski hut. In Maria Alm zelf skien is beperkt, maar leuk voor de kinderen. Even buiten Maria Alm heb je perfecte afdalingen, kijk ook naar de live beelden op zaterdagochtend 9.00 uur. Vijf minuten verder en je hebt een prachtig gebied, welke weer op het gebied van Dienten aansluit. Heerlijk rustig, niet veel nederlanders en niet te duur. In totaal 150 km: klopt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2006

Door: My over Mühlbach am Hochkönig

Mulbach is gewelidg, lekkere skigebieden, goede apres ski en gewoon heerlijke gezelligheid! Vooral de skigebieden krijgen echt een 10!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Hochkönig

Berg180 cm
Dal50 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Hochkönig (Ski amadé). Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd.

Toestand pistes Frühlingsschnee
Km pistes open 80
Liften open13 van 33
Rodelbaan open open
Snowpark open