Skip to navigation Skip to main content

Kitzsteinhorn ondergaat een upgrade: nieuwe look voor bergrestaurant Gletschermühle

Kitzsteinhorn Gletsjer Boven Kaprun

De Kitzsteinhorn, onderdeel van het skigebied Zell am See-Kaprun, krijgt een upgrade. Na de succesvolle renovatie van het Alpincenter, staat nu het moderniseren van bergrestaurant Gletschermühle op de planning. Gelegen op 2450 meter hoogte, vinden er allerlei werkzaamheden plaats om het restaurant een moderne look te geven die helemaal in het landschap past. Komende winter zal Gletschermühle heropenen. Ga jij erheen?

Bergrestaurant Gletschermühle vernieuwd op de Kitzsteinhorn

Bergrestaurant Gletschermühle, geopend in 1994, is jarenlang een vertrouwd adres voor wintersporters die houden van lekker eten. Op het menu staan authentieke gerechten, maar dan verfijnd. Tijd voor een upgrade! Het nieuwe ontwerp van het restaurant is een eerbetoon aan de natuurlijke vormen van de bergen en gletsjers. Het design is geïnspireerd op de ‘gletsjermolen’ (moulin), een indrukwekkende verticale schacht die ontstaat wanneer smeltwater via een gat in een gletsjer naar beneden stort. Dit unieke element is terug te zien in de architectuur van het vernieuwde restaurant, waardoor het perfect in de bergomgeving past.

Nieuwe restaurant Gletschermühle op de Kitzsteinhorn
© Kitzsteinhorn

Warm, maar eigentijds interieur

Het interieur van het restaurant mengt de warmte van natuurlijke materialen met een eigentijdse stijl. De begane grond biedt straks een centrale eetruimte en een gezellige bar, compleet met een open haard, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de sfeer. Een sierlijke, gebogen trap leidt vervolgens naar de bovenverdieping, waar een exclusieve ruimte voor maximaal dertig gasten wordt gecreëerd. Het panoramische uitzicht over de majestueuze Kitzsteinhorn is hier een gegarandeerde blikvanger. Dankzij grote, panoramische ramen is er veel licht.

Lokaal, vers en authentiek - ook in de moderne setting

Hoewel het restaurant in een nieuw jasje wordt gestoken, blijven de kernwaarden van Gletschermühle ongewijzigd. De focus op versheid, kwaliteit en regionale ingrediënten is een speerpunt van het vernieuwde concept. Lokale producenten leveren producten zoals kaas, vlees, brood en eieren, zodat gasten kunnen genieten van authentieke gerechten met ingrediënten die dicht bij huis zijn geproduceerd. Dit is precies de reden waarom het restaurant trots het AMA GOURMET REGION Quality Seal draagt. Dit keurmerk garandeert niet alleen de herkomst van de ingrediënten, maar ook een korte transportafstand en een eerlijke, verse bereiding.

Het vernieuwde Gletschermühle biedt een moderne eetervaring, maar blijft trouw aan zijn roots, waar versheid en kwaliteit altijd voorop stonden. Bezoek dit iconische restaurant tijdens je volgende wintersportvakantie en geniet van zowel het spectaculaire uitzicht als de verfijnde, regionale keuken.

Binnenkant Bergrestaurant Gletschermühle
© Kitzsteinhorn
Bergrestaurant Gletschermühle nieuw design
© Kitzsteinhorn
Restaurant Kitzsteinhorn
© Kitzsteinhorn

Meer over een wintersport op de Kitzsteinhorn en Zell am See-Kaprun

De Kitzsteinhorn boven Kaprun is onderdeel van het skigebied Zell am See-Kaprun. Je hebt hier toegang tot ruim 130 km aan pistes, die tot een sneeuwzekere hoogte van 3029 meter reiken. Op de gletsjer kan al vroeg in de herfst worden geskied - het skiseizoen gaat hier door tot eind mei! Met dank aan de Ski ALPIN CARD zijn ook de pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn toegankelijk, wat het totale piste-aanbod naar ruim 400 km brengt. Zell am See-Kaprun is een veelzijdige skibestemming met voor ieder wat wils. Van leuke kinderlanden voor de kleintjes tot brede blauwe pistes voor beginners en uitdagende zwarte afdalingen voor gevorderden (o.a. de Black Mamba op de Kitzsteinhorn). Ook aan fijne berghutten en pisterestaurants is geen gebrek, bergrestaurant Gletschermühle is daar een goed voorbeeld van.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.