Overzicht beoordelingen Saas-Fee

Hier leest u alle beoordelingen over skidorpen in Saas-Fee. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u de bestemming in Saas-Fee met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Saas-Fee achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 december 2018

Door: Anne-Marie over Saas-Fee

Al 15 jaar een topbestemming!

We komen al 15 jaar op rij in Saas Fee, met de kerst 2 weken én in de krokus een weekje. Nog nooit tegengevallen! Ondertussen kennen we iedereen uit het dorp al wel en de sfeer is werkelijk top! In een weekje mogen we weer: kerstvakantie! Je kan er ook heerlijk uit eten in verschillende restaurants, op de berg en in het dorp! Topdorp!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2018

Door: akke over Saas-Fee Saastal

Fantastisch Zwitsers dorp met een seizoenspas voor ongeveer 200 euro

Mooie afdalingen en veel variatie. We hebben een seizoenspas aangeschaft, voor 200 euro kun je het hele seizoen op de latten staan. Ook voor de kinderen is het een leuk gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 maart 2018

Door: Jeroen Schuitemaker over Saas-Fee Saastal

Geweldig skigebied, tijdens de voorjaarsvakantie heerlijk rustig.

Een fantastisch uitzicht op de diverse gletschers. Heerlijke brede pistes. Goede busverbindingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 januari 2017

Door: Anoniem over Saas-Fee Saastal

Top

Je kan er alle kanten op top

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: frank over Saas-Fee Saastal

Heel mooi en sneeuwzeker skigebied. voldoende uitdaging

Een leuk en levendig skidorp. Goede verbindingen met skibus voor de gebieden Saas Grund en Saas Almagell. Mogelijkheden voor apres-ski en geen grote drukte, dus geen lange wachttijden. Heerlijke vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 21 september 2015

Door: Bart over Saas-Fee Saastal

Niet te groot maar gezellig

Het is het 4e jaar op rij dat wij naar daar gaan, voor 4 dagen steeds hetzelfde hotel "Saaserhof". Het dorp is heel gezellig, super mooi landschap eens je aan de top bent, mooi onderhouden pistes, de pita-bar halverwege de pistes, en voor de aprèsski opteren wij de "black bull Snowbar" na het eten trekken we meestal naar "THE Poison" tot in de vroege uurtjes om om 9:00 terug aan het ontbijt te staan. Op en top....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 15 september 2014

Door: frank van den berg over Saas-Fee Saastal

Mooi skigebied en gezellig dorp

Het dorp is gezellig en heeft sfeer. Leuke après-ski en meerdere barretjes en restaurants waar lekker te eten valt voor een redelijk hoge prijs. Het skigebied is sneeuwzeker maar wel wat klein. Wij als gevorderde snowboarders hebben het skigebied vrij snel gezien. Voor beginners is het gebied niet heel geschikt denk ik.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 september 2014

Door: Wietse over Saas-Fee Saastal

Fantastische plek!

Saas-Fee is en blijft toch wel een van onze favoriete bestemmingen in de Alpen. Mooie pistes, niet heel veel kilometers maar geen gebied voor mensen die niet kunnen skiën dus uitdaging genoeg. De sneeuwkwaliteit is erg goed vanwege de hoge ligging. Het dorp zelf is gezellig en heeft best veel barretjes en restaurants. Als je van goed en lekker eten houdt is Saas-Fee zeker een goede bestemming! Het dorp is autovrij wat prima is, je bent overal zo.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 9 maart 2014

Door: Han de Muyter over Saas-Fee Saastal

veel wandelen (kreffelen)

Saas fee is een mooi gezellig dorp met indrukwekkende bergen , en prachtige vergezichten. Was hier met carnaval wat een extra sfeer gaf ,wat creepy zelfs met bizar verklede locals die met koeibellen door de stad liepen. Echter een autovrije stad is heel leuk behalve als je met de bus moet komen (bv vanuit saas balen en saas grund) en je iedere ochtend en avond een half uur met kleine kinderen en een stel ski's op de rug doorheen het dorp naar de busstation moet kreffelen want dan wordt het een hele odyssee. Bovendien zijn er op vele plaatsen in het gebied tussen de piste en naar de liften ook zulke dode punten waar je opnieuw moet klauteren. (Opvallend was ook de uitvalgraad van de skiklas beginnen met 11 en vijf dagen later eindigen met 2 leerlingen , ik weet niet of dat normaal is ,pech met de skileraar waarschiinlijk maar die zat er al wel 17 jaar). In een normaal bedrijf zou die er al lang uitgebonjourd zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 januari 2013

Door: Mandy over Saas-Fee Saastal

Geweldig ski en snowboard gebied. Mooie natuur en sfeer!

Heerlijk autovrij dorp. Mooi gelegen. Super piste + snowboard fun park. Leuke kinderklasjes. Veel mooeie wandelpaden, een gletschergrot en een super mooi draaiend restaurant op 3,5 kilometer. Ik ben er 2 keer in de winter geweest en 2 keer in de zomer. Ook in de zomer is het er geweldig!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 16 oktober 2012

Door: m.j.l over Saas-Fee Saastal

saas fee is top

Een mooi skigebied niet te groot net goed... en veel sneeuw daar....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 februari 2012

Door: Daan over Saas-Fee Saastal

Voor het tweede jaar in saas-fee geweest. heerlijke pistes. Skigebied is overzichtelijk en niet heel groot. Leuk, uitgebreid funpark. Fantastisch uitzicht bij het draairestaurant. Ons appartement lag een eindje lopen (met 2 kleine kinderen) van de piste maar met het treintje prima te doen. Tip: een heel gedoe met je ski uitrusting lopen, aan de piste zijn genoeg kelders waar je je ski's/snowboard kunt stallen (en verwarmd!) Lekkere restaurantjes, wel reserveren! Wij zijn na jaren Frankrijk en Oostenrijk nu helemaal om, en verliefd geworden op Zwitserland. En de kosten, goedkoop is het niet maar je betaalt echt niet veel meer dan in de grotere skigebieden van de andere landen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2011

Door: ABC over Saas-Fee Saastal

Er leuk we komen er nu al 7 jaar en zijn erg tevreden vooral Hotel Bristel is aan te raden, erg dicht bij de piste!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2010

Door: van der Ploeg over Saas-Fee Saastal

Saas Fee is een prachtig auto vrij dorp. Wel rijden mini electro busjes ,bijna irritant ,rond. Leuke restaurants en apres ski barretjes. In vergelijking met Italie en Tirol, blijven de mensen bij ski lift, ski school, bergrestaurants etc toch wel ouderwets "zwitsers onvriendelijk". Het ski gebied(je) voor de beginners en blauwe-piste-skiers is bij het dorp. Het ski gebied boven het dorp heeft geen mogelijkheden voor degene die alleen blauwe pistes wil skieen. Kids (klas 1 of 2) s morgens in de ski klas en daarna samen boven in het gebied skieen kan absoluut niet! Voor de goed skiers is Saas Fee super. Veel rode en zwarte pistes. Rood is echt donker rood en zwart is echt stijl met veel mogles. Veel of piste mogelijkheden. Echt top. Voor appartement of Hotel wel handig om dicht bij de ski liften te boeken. Lopen met ski schoenen door de gladde straatjes is niet altijd even gemakkelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 december 2009

Door: Anoniem over Saas-Fee Saastal

We zijn totaal 6x op wintersport geweest, dit jaar voor de 2de keer hierheen. Het is ontzettend goed bevallen. Onze kids (7 en 9) kregen snowboard les, je kunt kiezen uit les v. 9u-13u of v. 9u-16u. Onze kinderen zijn beginners, die moesten dus de hele tijd beneden blijven. Daar zijn 2 pistes, binnen 5 min. ben je boven, als je de tijd goed kiest heb je bijna geen wachtrijen. Als je om 9u gaat gaan natuurlijk alle leraren met leerlingen ook, dat is balen! Wij (pa en ma) gingen met de gondels naar boven, dat is een hele lange rit. Maar je hebt dan ook een hele lange afdaling. Op de pistes boven kun je halverwege weer andere liften nemen en opnieuw naar boven. We gaan nog een keer hierheen, het is lekker knus, gezellig en niet zo vreselijk groot. We willen niet te ver van de kids vandaan en we moesten ze natuurlijk ophalen om 13u. Er zijn zeker wel skibussen en treintjes welke in het autovrije dorp rijden, echter je moet wel vroeg de bus/trein nemen want vol is vol. Er zijn totaal 3 verschillende plaatsen waar je naar boven kunt. Waar de kids lessen krijgen heb je 2 sleepliften en 2 gondelliften. Er ligt altijd sneeuw. Het blijft Zwitserland dus het is iets duurder, maar zeker de moeite waard. Lekker knus en gemoedelijk, nog mooie oude huizen en de mensen zijn zeer behulpzaam.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 februari 2009

Door: PdB uit nieuwegein over Saas-Fee Saastal

Saas-Fee is en blijft een prachtig gebied met ALTIJD goede sneeuw, en goed verzorgde pistes. Kom er al meer dan 10 jaar nu, en wil niet meer terug naar bv Oostenrijk ,waar het allemaal te doen is voor de apres-ski. Het is vanuit Nederland heel makkelijk aan te rijden, met tussendoor een rit op de trein sta je er vanuit Utrecht in 9,5 uur a 10 uur. Bijna altijd veel zon in februari en maart, met een gezellige apres-ski. Lopen hoef je nauwelijks, als je een hotel, of appartement bij de liften neemt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 januari 2008

Door: Anoniem over Saas-Fee Saastal

Saas-fee is en blijft een erg mooi dorp. In tegenstelling tot (sommige) onderstaande berichten is het erg goed onderhouden. Omdat saas-fee zo hoog ligt vind je er altijd sneeuw. Ook veel zon te vinden. Alles is zo in elkaar gezet dat als je van boven (3500 m) naar beneden (1800) wilt skiën je geen een sleeplift in hoeft. Het zijn allemaal erg mooie pistes, al zijn er op een stuk van 200 meter aan het eind van de middag veel zelf gemaakte boegels, omdat (bijna) alle pistes op een klein stukje bijeenkomen. Maar na die paar honderd meter is alles weer gewoon goed. Vorig jaar was het blauwe bospad naast dit stuk gesloten, maar dit jaar weer geopend. Als je een gevorderde skieër bent is de platjenn afdaling een goede keuze. Deze piste ligt los van de anderen, en is een piste waar vaak wedstrijden zijn (Buiten het toeristenseizoen dan) het is een erg mooie stijle afdaling!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2007

Door: J.v.d.C Hrn. over Saas-Fee Saastal

Dit is een prachtig gebied! Prachtige bergen met mooie pistes. Het dorp is gezellig en heeft een mooie authentieke bebouwing. Ben er dit jaar in maart geweest, zon en veel goede sneeuw. Ga nu met kerst weer en nu met het hele gezin. De verdeling van moeilijkheisgraad in pistes is goed. Ik was er met een beginner en ook hij heeft een top week gehad. Hij kon overal naar toe skiën en zijn gezin gaat nu ook mee. Ik ski nu 26 jaar en dit is 1 van mijn toppers, ben in ongeveer 45 verschillende gebieden geweest.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 april 2007

Door: Aukje Hille over Saas-Fee Saastal

Saas Fee is mooi en sneeuwzeker, maarrrr: de skipas is een van de duurste van de Alpen en staat in geen verhouding tot het aantal pistekilomerters: een beetje skier heeft het gebied in twee dagen toch écht wel gezien. En inderdaad: je moet als je niet in de peperdure hotels aan de piste zit, heel wat lopen want er zijn geen skibussen in het autovrije Saas Fee.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 april 2007

Door: dj krane over Saas-Fee Saastal

Als snowboarder kan je je zeker uitleven op het snowpark van Saas-fee. Geen super half-pipe maar zeker voldoende. Ook zeer lekkere big-airs en kleinere jumpkes. Qua pistes zijn de betere pistes boven morenia te vinden. Wanneer men op de gletcher wil gaan skieen sta je met 3 liften al boven. Als je vroege genoeg vertrekt sta je in 30 minuten heel boven op 3500 meter!!! Als je daar wil blijven skieen moet je inderdaad wel afrekenen met sleepliften wat voor een boarder een groot nadeel is. Maar de pulver sneeuw die er ligt maakt het zeker de moeite waard. Algemene indruk: Zeker de moeite en mij zie je hier zeker nog eens terug!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2007

Door: Anoniem over Saas-Fee Saastal

Een mooi ski gebied met een gezellig en gemoedelijk dorps karakter. De hele week zon gehad en prima sneeuw. Van 3500 tot 1800 meter is een mooie sneeuwzekere afdaling tot in het dorp te maken. We gaan volgend jaar zeker weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 maart 2007

Door: Wilco over Saas-Fee Saastal

Bijzonder fijne pistes boven Meeting point Morenia. Het restaurant bij Morenia is eveneens een gezellig en prettig restaurant. Goede afdaalmogelijkheden. Onder Morenia voornamelijk matig geprepareerde pistes na de middag. Veel drukke pistes. Verder is er een gebrek aan ski-verbindingen met andere skigebieden en zijn de busverbindingen met de omliggende gebieden zeer matig te noemen. Ook moet je rekening houden met veel loopwerk in het dorp en op de pistes zelf. Zeker voor de snowboarder. Wel veel gezelligheid te vinden in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 februari 2007

Door: Rian over Saas-Fee Saastal

Saas Fee is prachtig en door de hoogte is de sneeuw dit jaar naar verhouding goed tot zeer goed. Het skigebied is lekker pittig met steile tot zeer steile pistes. Ook beginners kunnen goed terecht, want die hebben hun eigen berg. Het dorp is gezellig, maar toch rustig. Een leuke winkelstraat. Er is genoeg te doen. Er zijn goede restaurants en kleine kroegjes. Het grootste nadeel is dat de mooiste pistes te bereiken zijn met sleepliften (op de top) Maar wel zeker de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2007

Door: Steve over Saas-Fee Saastal

Misschien eens in een folder kijken voordat je iets boekt? Saas Fee heeft ruim voldoende accomodatie aan de lift. Het is zeer kindvriendelijk en het dorp is leuk voor de achterblijvers. Daarnaast erg sneeuwzeker door de hoogte.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 17 januari 2007

Door: D. Eggermont over Saas-Fee Saastal

Tijdens onze vakantie hier geweest, maar terug komen nee! Wat moet je hier telkens ver lopen om van lift naar lift of zelfs van lift naar piste te kunnen komen. Het heeft een grotere naam dan dat het zich doet voor komen. Ik wil niet zeggen dat mijn vakantie vepest is, maar na 6 dagen was ik blij weer weg te kunnen. Dus never again hier!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 augustus 2006

Door: alex over Saas-Fee Saastal

Ik ben rond 15 maart voor het eerst naar saas-fee geweest waar ik het erg naar mijn zin heb gehad, lekker rustig en we hebben erg veel zon gehad met goeie sneeuw. Saas-fee vind ik geen aanrader voor kleine kinderen omdat het veel traplopen, wat ook jammer is is dat je veel moet klunen en lopen verder vind ik het een prachtig gebied alleen daar voor zou ik wel weer terug willen. Verder over de pistes vond ik dat er nog vrij veel variatie in zat. Over het algemeen is er vrij veel blauw in de grote afdalingen waar in je veel rust vind voor je de wat zwaardere pistes nadert dus wel prettig maar als je wat gewend bent kun je ook een ander piste nemen die wat zwaarder is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 juli 2006

Door: Maarten over Saas-Fee Saastal

Vorig jaar in Saas Fee geweest. Verheugde mij op de Zwitserse sfeer. Het dorp is erg leuk, na het skien ook veel terrassen met live muziek. Heel gezellig. Voor de zon en voor het skien moet je er echter niet zijn. Ik was er in maart maar hoorde dat er t/m februari geen zon in het dorp komt door de ligging. En de metro is inderdaad niet handig. Je staat binnen te wachten tot hij gaat. Dan nog een stuk lopen en met een paar minuten sta je weer onderaan. Er waren een paar fijne pistes maar helaas hele langzame liften erbij. Bovendien is het een erg klein gebied als je het met Frankrijk vergelijkt. Leuk om een keer geweest te zijn maar wel eenmalig voor mij. Ik ga er liever in de zomer nog een keer naartoe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 24 mei 2006

Door: Jan over Saas-Fee Saastal

Ben voor de eerste keer geweest in februari ongelooflijk nog nooit zoveel sneeuw gezien en prachtige pistes mooi aangelegd en zeer verzorgt; keer volgend jaar zeker terug. Saas fee is de parel van de alpen zoals het beschreven staat: mooi dorp en autovrij dat is skien in Zwitserland top.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2006

Door: Annemarie de Vries over Saas-Fee Saastal

In reactie op wat hieronder staat. Ik heb het vermoeden dat dhr. van Driel in een ander gebied is geweest. Rijen voor liften en Saas-Fee zijn buiten de korte rij bij de lift in het dorp, geen woorden die samen gaan. Tevens: Het gebied is zo opgezet dat je nauwelijks in sleepliften hoeft, tenzij je naar Allalin gaat! Er gaat niets boven skiën in Saas-Fee, al zal het voor de beginnende skiër een uitdaging zijn. Verder is het Zwitserland's meest zon- en sneeuwzekere gebied. Daarom verdiend het zeker zijn titel: Die perle der alpen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2006

Door: G.B. van Driel over Saas-Fee Saastal

Na wat ik hier had gelezen ging ik met een enthousiast gevoel richting het Saas-dal. Saas-Fee staat toch wel bekend als superskigebied. Na een week skiën in Saas-Fee heb ik mijn mening echter drastisch moeten bijstellen. Allereerst moet ik wel zeggen dat het (ski)gebied voor de snowboarder wellicht beter uit de bus komt dan voor de skiër. Het funpark (dat overigens ook goed te doen was op ski's) zag er prima uit. Dan nu over het skiën. Helemaal boven gekomen (3500 m) mag je beginnen om 300 m te 'prikken' richting pistes. Als ik ergens een hekel aan heb....! Na een half uur in de rij, lift (staan!), rij, lift (staan!), rij en metro (staan!) ook nog eens niet meteen kunnen skiën. Daar is niet over nagedacht. Goed, na het 'prikken' prachtige pistes: blauw, rood en zwart. Volop keus. Vanaf het grote restaurant (Morenia) worden de pistes aanmerkelijk slechter. Alles komt hier bij elkaar en de piste is meer dan overvol! De blauwe piste bleek er niet te zijn. Voor ons geen probleem, maar de rode was echter wel donkerrood. Goed, voor ons ook geen probleem maar waarom worden deze pistes niet onderhouden??? Overal sneeuwhopen. Er viel niet normaal te skiën. Bugelpistes zijn leuk hoor, maar niet de hele dalafdaling lang! Eenmaal beneden is het voor de bezoekers uit Saas-Grund, Saas-Balen of Saas-Almagell geen pretje. Dan moet je een halve kilometer omhoog lopen richting busstation. Omdat het dorp autovrij is, is met de auto geen optie. Zorg dus dat je in Saas-Fee zelf zit, anders heb je hier helemaal geen plezier. Dan nog wat laatste puntjes. In dit hele skigebied heb ik één stoeltjeslift ontdekt! Één! En die stamde nog uit het jaar 0 ook en ging nog langzamer omhoog dan wanneer je zou lopen. Dit kan echt niet. Vergelijk ik dit skigebied met bijvoorbeeld Gstaad dan blijft Saas-Fee ver achter, helaas.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2006

Door: ilona piris over Saas-Fee Saastal

oergezellig bruizend dorp, waar letterlijk alles te vinden is... Niet alle skigebiedne zijn aaneengesloten, maar wel zeer variabel. Leuk is het Dreh-restaurant boven aan na de rit met de bergtrein, waar ook een ijspaleis is en een groot conferentie centrum. Nasar beneden zijn prachtige pistes, maar let op na de rode piste moet je of terug met de lift omhoog en halverwege de rode piste overgaan op de blauwe of de zwarte verder naar beneden nemen en geloof me :die is echt pik zwart..een alternatief is er niet....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 oktober 2005

Door: Anoniem over Saas-Fee Saastal

1 van de beste skigebieden in Europa. Door de ligging het meest sneeuw- en zonzekere gebied van Zwitserland. Uitermate prettig is dat alle dalafdalingen op 1 punt uitkomen, je hoeft dus nooit met de bus om de après ski op te zoeken. De afstand vanaf Nederland is voor veel mensen een probleem, en laat dat vooral lekker zo blijven, dan wordt het niet te druk in Saas Fee en blijft het mijn favoriete plek om te skiën in de Alpen...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 oktober 2005

Door: de Beuk over Saas-Fee Saastal

Leuk dorp. Wel heel veel nieuwbouw gekomen de laatste 25 jaar. Weinig zon in de winter, altijd sneeuwzeker door de hoogte. Beperkte off-piste mogelijkheden door de natuurlijke omgeving met gletschers etc. Erg hoge prijsstelling van eigenlijk alles, ook voor zwitserse begrippen. Goede skischool. Zwarte pistes zijn ook echt zwart.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Saas-Fee

Berg330 cm
Dal40 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Saas-Fee. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd.

Toestand pistes poeder
Km pistes open 20
Liften open20 van 22
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten