Overzicht beoordelingen Riederalp

Hier leest u alle beoordelingen over Riederalp. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Riederalp met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Riederalp achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 december 2015

Door: Arthur over Riederalp

Ook in het dorp is altijd sneeuw. Op de ski van en naar huis, mooie pistes en lekker wandelen.

Riederalp en Bettmeralp liggen 10 minuten wandelen van elkaar op 1950 meter. Er zijn voldoende winkels en restaurants en je beleeft echt de wintersport totaal anders omdat er geen auto's rijden. Iedereen is aan de wandel en loopt met een slee met de boodschappen. Natuurlijk kun je ook de boodschappen thuis laten brengen. Echt de moeite waard om te beleven.

Alle wegen zijn wit. Voldoende winkels en restaurants. En een paar knusse barretjes
Kan er geen verzinnen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 maart 2015

Door: Wieneke Koek over Riederalp

Skiënd genieten van overweldigende natuur (Aletsch Gletser en uitzicht op 4000'ers)

Gemakkelijk bereikbaar skidorp dmv cabinelift. Let op waar je verblijf is, ivm bereikbaarheid piste. Ski in/out niet altijd geloofwaardig. Voor matige skiërs zoals ik een prachtig skigebied. Voor kilometermakers ergernissen vanwege klunen tussen de drie skigebieden en korte pistes, maar als je even puzzelt, valt dat best mee. De natuur maakt eventuele nadelen helemaal goed. Ook niet skiënd veel te zien, vanwege cabineliften. Vriendelijk personeel bij liften en in restaurants. We hebben volop genoten!

Uitzchtpunten
Pistekleuring niet geloofwaardig. Rode piste soms kluunpiste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 december 2012

Door: Erwin over Riederalp

Zeer tof dorp

Zeer mooi dorp en vriendelijke mensen. Ik ga daar nu voor mijn 7e keer naar toe ik kijk er al naar uit. Voor het feesten moet je er niet zijn maar dat kan in je chalet ook he.

Zeer rustig
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 december 2011

Door: Chris over Riederalp

Hier al vele maken geweest. Een autovrij dorp wat toch altijd wat meer sfeer geeft (vind ik). Echt een super leuk gebied en redelijk dichtbij Nederland. Je kunt er leuk skiën en verbinding met Bettmeralp en Fiescheralp zijn goed en maken het gebied behoorlijk groot. Wachten bij liften is er zelden bij. Voor wie wil zijn er mooie wandelingen te maken. Après-ski ontbreekt in het geheel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 november 2011

Door: Babs over Riederalp

Nadat wij voorheen wintersportvakantie hielden in Oostenrijk gaan wij inmiddels al heel wat jaartjes naar de Riederalp. Een prachtige omgeving met een hele vriendelijke bevolking. De prijzen zijn in al die jaren niet gestegen alleen de waarde van de euro is gedaald zodat het toch wat duurder uit valt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 oktober 2009

Door: Willemijn over Riederalp

Nou bengeltje ga jij maar lekker naar oostenrijk hebben we va jou gee nlast want als ik het zo lees ben jij geen fanatieke skier maar apreskier dus heb je niks op de riederalp te zoeken want wij komen daar voor skieen en gezelligheid samen met de kids.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 12 maart 2009

Door: bengeltje over Riederalp

Een mooi dorp voor als je skiet, als je dit niet meer kunt vanwege een blessure dan heb je daar niets te zoeken. Een huisje huren is daar een drama vooral in de krokus. Apres-ski kennen ze hier niet of nauwelijks. De Zwitser is trouwens ook niet echt vriendelijk te noemen. De natuur is er prachtig ook in de zomer, je kunt er geweldig wandelen.We kwamen hier al jaren maar van ons zullen jullie geen last meer hebben,wij hebben Oostenrijk ontdekt het echte ski gebeuren, Toppie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2009

Door: helma over Riederalp

Geweldig dorp!!!! Wij huren al jaren het zelfde apartement op de riederalp, je moet inderdaad wel op tijd boeken, maar er is genoeg te huur. De reis er heen is goed te doen. Wij nemen altijd de autotrein, scheelt een stuk en is iedere keer weer leuk. Boodschappen doen bij de 2 supermarkten is niet extreem duur als je de basiszaken zelf mee neemt. Verder kan je het zo duur maken als je zelf wilt, ga je apres-skieen ben je idd meer kwijt. Je kunt ook wat biertjes kopen in de winkel, thuis lekker gaan douchen, huispak aan en pootjes op de bank, het is maar net wat je wilt! En zo is het ook met de Riederalp, zij biedt voor ieder wat wils!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 juli 2008

Door: Jorg Heijmink Liesert over Riederalp

Wat is het toch heerlijk om te lezen dat mensen zich zo ongelooflijk ergeren als ze een weekje gaan wintersporten in een niemendalletje van een buurtschap als Riederalp. Terwijl ze het zelf hebben uitgekozen, niemand die hen dwong. En met een air, eng gewoon. Neem nou zo´n Romeo nog wat. Is helaas vergeten dat ie bij Bazel een grens passeerde en niet 15 euro betaalde in een parkeergarage, maar 15 Zwitserse frank. Stuur mij je bonnetje van de garage en dan geloof ik je graag. Mijn ervaring is een hele andere, hoewel ik er niet meteen vanuit ga dat die de enige zaligmakende en enig geldende is. Als fervent skiër moest ik enorm wennen aan de weinig lange pistes, de knullige verbindingen en de af en toe rampzalige infrastructuur van de hellingen. Maar het viersterrenhotel van Art Furrer met z'n weergaloze keuken en de mogelijkheid er in plaats van een week ook acht, negen, tien of noem een getal dagen te zitten, maakte veel goed. Ook het eten langs de pistes was van een uitermate goeie kwaliteit. De kaasfondue in het restaurant Riederfurka was subliem. De skipiste ernaartoe was trouwens een ramp en had meer het karakter van een wandelpad. Nou vind ik het wel leuk om op die manier m'n uithoudingsvermogen te testen, maar zelfs ik vond een kilometertje klünen op de lange latten iets te veel van het goede. Verder was het uitzicht een van de mooiere voor een dorp als Riederalp. De Weisshoren en de Matterhorn in de verte op rechts en de Dom en Täschhorn op links. Prachtig. Kortom, de Riederalp doe je als je niet 50 kilometer per dag wilt skiën, wilt genieten van het rustige en oorverdovende stille karakter van het dorp. Waar vind je nou nog pistes waar je geen enkel geluid hoort, behalve het eigen kloppen van je hart. En geloof mij nou maar, de supermarkten in Zwitserland behoren echt niet tot de duurste. Ieder ander die je dat wel wilt doen geloven, laat z'n vrouw waarschijnlijk de boodschappen in Nederland doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 21 april 2008

Door: Romeo Balthazar over Riederalp

Beste wintersporters, de leukerd die op 28 januari 2008, onder mijn naam (Romeo Balthazar) een reactie plaatste is een flauwe grappenmaker, want ik blijf wel degelijk bij mijn eerste recensie (zie 24 november 2008). Bovendien kan ik het weten, want ook dit jaar ben ik er toevallig een weekje geweest... Mijn originele recensie : 24 november 2005 (door Romeo Balthazar) Het stikt er sinds jaar en dag van de rijke Belgen. Het is er dan ook verschrikkelijk duur. Après-ski is er onbetaalbaar, evenals de rest. Zelf koken in de -ook al dure- chalets is geen optie, want aan de levensmiddelen uit de plaatselijke winkels betaal je je blauw. Het dorp is autovrij en enkel te bereiken via een kabelbaan. Je auto moet je beneden achterlaten voor het bescheiden bedrag van 15 Euro per dag. Verder is het er wel kindvriendelijk, de pistes zijn middelmatig, op alle gebied. De natuur is er zoals in de rest van de Alpen; adembenemend mooi. De chalets behoren toe aan enkele plaatselijke families die dus ook samen de prijzen bepalen. Er zijn heel leuke chalets te vinden, maar die zijn meestal reeds lang geboekt door steeds dezelfde mensen. Als je er niet ingeburgerd bent, blijf je er misschien beter weg...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2008

Door: fred over Riederalp

De zomer was perfect, maar nu we in de winter zijn geweest nog mooier dan gedacht. Vind het goedkoper dan oostenrijk en vriendelijker. De reis naar Zwitserland en terug was goed, vooral als je hoort hoe erg het was naar Oostenrijk .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2008

Door: anoniem over Riederalp

We gaan over 1,5 week. Ik kan niet wachten. Skischool is super, vorig jaar op snowboardles 3 dagen was prima, 4 u per dag. Dit jaar weer, handig om een boekje te kopen waar ze je vorderingen bijhouden, weet nu precies in welke groep ik dit jaar kan beginnen. Apres-ski bestaat uit een carroussel onder de piste, is prima voor diegenen die voor gezelligheid en mn de sportiviteit gaan. Wij vermaken ons wel, lekker skien, daarna te voet boodschappen doen en we maken het gezellig in het chalet. Ik wil nooit meer ergens anders heen en ik heb heel wat gezien. Overigens ben ik een goede skier en redelijke snowboarder en zijn de pistes wat mij betreft voldoende uitdagend.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 januari 2008

Door: Romeo Balthazar over Riederalp

Ik had het helemaal fout, wat een dorp!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2008

Door: anoniem over Riederalp

Het is het bete dorp ter wereld!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 januari 2008

Door: Gewoon over Riederalp

Het is het beste dorp waar ik ooit ben geweest, ik ga er nu al jaren, in één woord fantastisch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 december 2007

Door: Anoniem over Riederalp

Het is er FANTASTISCH!!! Wel moeilijk om een vakantiewoning te pakken te krijgen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 november 2007

Door: fred over Riederalp

Perfect gebied in de zomer, maar deze winter gaan we er ook weer heen. Nu om te skiën. Als het net als de zomer is dan is het top . Alleen al voor de mensen die daar werken en wonen. En dan de natuur: perfect .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 oktober 2007

Door: Anoniem over Riederalp

Als je niet voor de apres-ski gaat, is dit een geweldig dorp/gebied. Zo ontzettend mooi. Frankrijk is er niets bij. Groot gebied, ook echt prima voor gevorderden. Wel eens met de anderen voor wat betreft het moeilijk vinden van accomodaties, begin al in september met boeken. We gaan pas met de krokus, maar verheugen ons er nu al op! O, ja, doordat Zwitserland niet deelneemt aan de euro zijn boodschappen betaalbaarder dan in Frankrijk/Oostenrijk en appartementen zijn er ook wat goedkoper te vinden (als je niet teveel eisen stelt). Skipas is vergelijkbaar en skihuur ook, oftewel die Schweiz is veel mooier en nu ook betaalbaarder dan voorheen...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 oktober 2007

Door: klaas lensveld over Riederalp

We zijn een gezin met 2 kinderen. Verschillende plekken geweest in de afgelopen 8 jaar, maar wij blijven hangen in Riederalp/ Betmeralp. Gewoon top, zeker voor de kinderen. Wel een beetje aan de prijs, maar dan heb je ook wat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 september 2007

Door: Anoniem over Riederalp

Ik ben het absoluut niet met Romeo Balthazar (alleen die naam al) eens. Riederalp is geweldig, lekker autovrij, fijne huizen en als Romeo het duur vindt moet hij niet op wintersport gaan. Het is niet extreem duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 oktober 2006

Door: greet fenne over Riederalp

Wij gaan al een jaar of 8 naar het aletsch gebied in zwitserland en logeren dan in haus abusuna te riederalp . Dit gebied is samen met de dorpen bettmeralp en fiesch een uitstekend skigebied. Heel leuk voor beginners maar de gevorderde skiër komt niets te kort. Voor kleine kinderen is het bij uitstek geschikt. Apres-ski kan beter, maar wij gaan altijd met de hele familie dus gezelligheid brengen we zelf mee!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 augustus 2006

Door: Carl over Riederalp

Het is praktisch onmogelijk om een appartement te huren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 26 februari 2006

Door: henk steenhuis over Riederalp

Riederalp behoort tot de mooiste zwitserse skiegebieden. iedereen die er is geweest, zal dat beamen. Om deze lokatie ook in de toekomst zo bijzonder te houden, is het zaak hier verder geen ruchtbaarheid aan te geven. Mijn advies: zeg tegen niemand dat je er bent geweest. En als je er al over begint, vertel dan niet echt wat je er van vond.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 februari 2006

Door: greet fenne over Riederalp

Wij gaan al jaren naar Riederalp en vinden het er super , voor de deur je ski s aan en er ook weer aan komen zonder te hoeven prikken. Logeren in Abusunna. Apres-ski is er weinig maar daar gaan wij niet voor. De uitzichten zijn er adem benemend het is dan een door unesco beschermt natuur gebied. Je kunt er altijd steen bokken zien tegen de berg wand

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 december 2005

Door: Anoniem over Riederalp

Leuk, rustig dorp. Apres-ski komt steeds meer in maar is nog niet geweldig. Skien redelijk/goed, neem wel een pas voor heel Aletsch. Prijzen eten en drinken: net als ieder skigebied in de alpen, dus aan de prijs maar wel goed. Voor kinderen erg leuk en voor volwassenen eigenlijk ook wel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 november 2005

Door: Romeo Balthazar over Riederalp

Het stikt er sinds jaar en dag van de rijke Belgen. Het is er dan ook verschrikkelijk duur. Après-ski is er onbetaalbaar, evenals de rest. Zelf koken in de -ook al dure- chalets is geen optie, want aan de levensmiddelen uit de plaatselijke winkels betaal je je blauw. Het dorp is autovrij en enkel te bereiken via een kabelbaan. Je auto moet je beneden achterlaten voor het bescheiden bedrag van 15 Euro per dag. Verder is het er wel kindvriendelijk, de pistes zijn middelmatig, op alle gebied. De natuur is er zoals in de rest van de Alpen; adembenemend mooi. De chalets behoren toe aan enkele plaatselijke families die dus ook samen de prijzen bepalen. Er zijn heel leuke chalets te vinden, maar die zijn meestal reeds lang geboekt door steeds dezelfde mensen. Als je er niet ingeburgerd bent, blijf je er misschien beter weg...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen