Skip to navigation Skip to main content

10 wintersportgewoontes: wat als we deze thuis zouden hebben?

Iedereen die regelmatig op wintersport gaat of weleens een week naar de bergen is geweest, herkent dit ongetwijfeld. Het moment dat je aankomt op je skibestemming gaat wintersportmodus 'aan'. We vallen meteen in een aantal gewoontes die onlosmakelijk verbonden zijn met wintersport. Maar wat zou er gebeuren als we deze dingen, die we héél normaal vinden wanneer we op vakantie zijn in de Alpen, ook thuis zouden gaan doen?

1. Je zou een uur in de wind stinken

Want hoewel we ons natuurlijk ook op vakantie netjes verzorgen, vinden we het blijkbaar ook heel normaal om drie dagen achter elkaar dezelfde sokken te dragen. Stel je voor dat je dat thuis ook zou doen… Best vies eigenlijk, hè?

2. Enorme gezelligheid op het werk, in de supermarkt of waar je ook bent eigenlijk

Om 11.00 uur ’s ochtends gaat de eerste alcoholische versnapering er al in. Elke. Dag. Als we dit thuis ook zouden proberen, zou het in ieder geval wel erg gezellig worden overal.

3. Spierpijn in spieren die je nog nooit hebt gevoeld

Want zeg nou zelf: zouden we thuis ook zoveel bewegen als dat we op wintersport doen? Euh, ik niet...

4. We zouden er een enorm vrolijke kledingstijl op na houden

In de meest felle kleuren die je maar kunt vinden en die ook niet per se met elkaar matchen. Who cares!

5. De helft van ons lichaam zou bestaan uit schnitzel met patat

En de andere helft uit curryworst. Want als je op wintersport bent, staat er uiteraard twee keer per dag Wiener Schnitzel op het menu. Drie keer per week. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Toch is het beter voor ons dieet als we deze gewoonte niet mee naar huis nemen...

6. Iedereen in de buurt weet wie je bent

Omdat je in de bar, zodra jouw lievelingshit wordt gedraaid, niet te verlegen bent om op de bar te kruipen en je mede feestgangers te voorzien van jouw dansmoves.

7. Je zou een absolute spelletjeskampioen zijn

Op wintersport kunnen we geen genoeg krijgen van gezelschapsspellen. Elke avond wordt er een ander bordspel klaargezet en kan er weer een nieuwe poging worden gedaan tot overwinning. Als we dit thuis ook doen, zouden we binnen no time de titel 'Master van 30 seconds' binnenhalen.

8. We zouden er een babyzacht huidje op nahouden

Elke dag een dikke laag zonnebrandcrème opsmeren en ieder uur de lippen balsemen is een absolute gewoonte op wintersport. Misschien is dit wel een goed idee om thuis ook te doen, want eigenlijk kan het helemaal geen kwaad.

9. Precies kunnen achterhalen wat je gedaan hebt en waar je bent geweest

Alles, letterlijk alles, wordt opgenomen met een camera of bijgehouden met een app. Er zouden geen geheimen meer bestaan over wat je hebt gedaan of waar je naartoe bent geweest, want alles is vastgelegd op beeld (dat je vervolgens nooit meer terugkijkt).

10. Nooit meer klagen over de kou

Op wintersport kan ons geluk niet op als het koud is, want dat betekent meestal goede sneeuwcondities. Als we deze gewoonte meenemen naar huis, zouden we met z’n allen een stuk minder zeuren over het weer. Stel je eens voor…

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.