Skip to navigation Skip to main content

7 gratis apps die je als wintersporter moet hebben

Op Telefoon

Apps kunnen niet ontbreken op je smartphone, zo ook deze wintersport apps niet. In de voorbereiding wil je waarschijnlijk weten wat voor weer het wordt en of er al een beetje sneeuw ligt. Tijdens de skidag wil je bijhouden welke pistes je hebt geskied of hoe snel je bent gegaan. Vervolgens ga je tussen de middag opzoek naar een leuk restaurant en op dat ene mooie panorama punt wil je weten welke bergen je ziet. Wij zetten daarom 7 gratis wintersport apps voor je op een rijtje, die je geïnstalleerd moet hebben als wintersporter.

Bergfex

De app Bergfex is vergelijkbaar met Sneeuwhoogte.nl. Deze app geeft je actuele sneeuwhoogtes, het weer, webcams, pistekaarten en zelfs accommodaties. Ook hier kun je gebieden tot favoriet markeren om zo niks meer te missen. Wat Bergfex ook heeft, zijn lawineberichten van de lawine-risicodienst. Daarnaast kan je ervoor kiezen om Bergfex pro aan te schaffen. Dan krijg je onder andere techniek video’s, geschreven weerberichten en geen reclames.

App Bergfex

Sneeuwhoogte.nl

In de wintersport app Sneeuwhoogte.nl kun je, zoals de naam al zegt, de sneeuwhoogte in skigebieden bekijken. Niet alleen is de sneeuwhoogte is te zien, maar ook de piste- en sneeuwkwaliteit, het aantal geopende pistes en liften én de laatste sneeuwval. Ook vind je in de app de weersverwachting voor de komende 7 dagen, een pistekaart en de webcams.

Wintersport apps App Sneeuwhoogte.nl
© Spalder Media Group

Slopes

Slopes is de ultieme app om jouw skidag in bij te houden. Zo zijn er interactieve routekaarten en kun je zien waar je vrienden zich bevinden op de pistes. Bij het starten van je dag klik je in de app op opnemen. Mocht je dit nu vergeten? Dan is de app slim genoeg om te herkennen dat jij je skidag bent begonnen en stuurt je een herinnering. Datzelfde geldt voor het stoppen aan het einde van de dag. Tijdens het skiën houdt de app onder andere je snelheid, afgedaalde hoogte, afdalingstijden en afstand bij. Verder kan je vrienden toevoegen en vervolgens op 8 verschillende statistieken de strijd met hen aan gaan. Ten slotte is de app ook nog eens te besturen vanaf je Apple Watch.

App Slopes wintersport apps

Skiline

Skiline is ook een app om je ski dag in bij te houden, alleen doet deze dat op een bijzondere manier. Door bij het aanmaken van een account en het nummer van je skipas in te vullen, weet de app precies welke liften en pistes jij genomen hebt. Het meet dan ook de afgelegde hoogte meters, aantal kilometer piste en gebruikte liften. Ook zijn er een aantal punten in skigebieden die je kan activeren met je skipas. Zo zijn er fotopunten, speedchecks en kan een slalom of sprong gefilmd worden die vervolgens in de app zichtbaar worden. Ten slotte gebruikt de app geen GPS waardoor de batterij van je telefoon waarschijnlijk langer meegaat.

Speedcheck Skiline Saalbach

Urban Journalist

Met de Urban Journalist app kun je gemakkelijk zoeken naar hotspots bij jou in de buurt. Je zoekt bijvoorbeeld op locatie, soort hotspot of kijkt tussen de aanbevelingen van anderen. Ook is het leuk om in deze app zelf een lijst te maken met jouw hotspots van de wintersport. Zo kunnen anderen hier weer inspiratie uit halen en kan je zelf nog eens terugkijken waar en wat je hebt beleefd.

App Urban Journalist app downloaden

Lawine Tirol

Lawine Tirol is de officiële app van de Lawinenwarndienst Tirol en Tiroler Tageszeitung. Deze app is voor iedere wintersporter die in Tirol buiten de pistes te vinden is, maar ook voor de mensen die meer te weten willen komen over lawines. Zo geeft deze app namelijk actuele lawineberichten met achtergrondinformatie. Verder heeft de app ook nog een aantal handige tools zoals een kompas, hoogtemeter, hoekmeter, tour planning checklist en directe mogelijkheid tot noodoproep.

App Lawine Tirol

PeakVisor

Je staat op een uitzichtpunt, kijkt om je heen en ziet prachtige bergen. Je vraagt je dan misschien af hoe hoog is die berg? En wat is de naam? Met de app PeakVisor kijk je door je camera naar de bergtoppen en verschijnen namen en hoogtes boven deze toppen. Vervolgens kun je ook een foto maken in de app met de informatie erbij, zodat je dit later nog eens terug kan kijken. Ten slotte wat deze app nog beter maakt, is dat deze offline te gebruiken is!

App PeakVisor
© Spalder Media Group