Skip to navigation Skip to main content

Ski Food Festival: geweldig skiën en uitmuntend eten in Hochzillertal

Kristallhutte Ski Food Festival
© Schultz Gruppe

Lekker skiën en lekker eten: de ultieme combinatie die een vakantie echt vakantie maakt. Voor liefhebbers van culinaire hoogstandjes, bourgondiërs en fervente wintersporters die van het leven genieten, is het Ski Food Festival in Hochzillertal een echte tip. Een bijzondere opening van het skiseizoen waarbij internationale sterrenchefs de sterren van de hemel koken om jou tijdens de skipauze te voorzien van de smakelijkste gerechten. Meer over het Ski Food Festival in Hochzillertal lees je in dit blog.

Ski Food Festival in Hochzillertal

Foodies en wintersporters: blokkeer 17 en 18 december 2022 maar alvast in je agenda! Dan vindt namelijk het Ski Food Festival in Hochzillertal plaats, een unieke winteropening die lekker veel meters maken en uitmuntend eten met elkaar verbindt tijdens een gezellig weekend. Wereldse gerechten worden in de knusse hutten van het Tiroolse skigebied Hochzillertal-Kaltenbach en Spieljoch in het Zillertal in Oostenrijk bereid met een flinke portie liefde en expertise. En dat proef je! Tijdens deze dagen is je lunchpauze tussen het skiën door namelijk net wat smakelijker dan normaal. Op een hoogte van ruim 2000 meter proef je middels uitmuntende driegangenmenu's de smaak van Oostenrijk, maar ook van Noorwegen, Israel en andere delen van deze aardbol.

De wereld rond in Hochzillertal

Natuurlijk kun je tijdens het Ski Food Festival in Hochzillertal volop genieten van de Oostenrijkse keuken, maar voor de afwisseling worden er ook lekkernijen uit andere landen geserveerd. De specialiteiten die je tijdens het weekend van 17 en 18 december 2022 voorgeschoteld krijgt, komen vanuit Europese keukens tot uit Aziatische hoeken en het Midden-Oosten. Je kunt tijdens dit feestelijke weekend terecht in diverse hutten in zowel Hochzillertal als Spieljoch, waar je telkens weer iets anders kunt proeven. Een voorproefje?

 

Hochzillertal:

 • sChic Bar – Noorwegen
 • Kristallhütte – Israel
 • Wedlhütte – Frankrijk
 • Albergo – Italië
 • Mountainview – Duitsland
 • Firnhütte – Spanje
 • Kaltenbacher Skihütte – Oostenrijk
 • Zirmstadl – Zwitserland
 • Platzlalm – Denemarken
 • Kashütte – Azië

 

Spieljoch

 • Mountain Loft – Venetiaanse keuken (Italië)
 • Kohleralm – Verenigde Staten
 • Skihütte – Kroatië
Ski Food Festival in Hochzillertal
© Schultz Gruppe

Alvast proeven

Loopt het water je al in de mond? Tijdens het Ski Food Festival in Hochzillertal kun je niet alleen met een uitgebreide lunch genieten van al het lekkers van niveau, ook tussen het skiën door kun je alvast proeven. In dit weekend zijn er namelijk tussen 09.00-11.00 uur bij de skiliften alvast lekkere voorproefjes te verkrijgen.

Ben jij erbij?

Ben jij als echte wintersporter en foodie aanwezig bij dit culinaire evenement? Tijdens het weekend van het Ski Food Festival in Hochzillertal is genieten heel simpel: reserveer je plekje bij een van bovenstaande berghutten om te lunchen met een werelds driegangenmenu. Een menu kost € 39,- en een ticket is eenvoudig bij de lokale VVV in Kaltenbach te verkrijgen. Een combiticket van een dag skiën in Hochzillertal of Spieljoch inclusief een driegangenmenu bij een van de hutten naar keuze kost € 79,-. In beide gevallen moet je je tafel vooraf reserveren.

Wintersport in Hochzillertal

Lekker veel meters maken en daarna lekker lunchen. Dat is vakantie! Al vroeg in het seizoen kun je de pistes op in Hochzillertal, want de pistes liggen vrij hoog. In Hochzillertal, gelegen in het Tiroolse Zillertal, vind je ruim 90 kilometer aan pistes. Op de nabijgelegen Spieljoch vind je er nog eens ruim 20. Beide skigebieden zijn perfect voor een vakantie met het gezin, maar ook voor de fanatieke wintersporter die een flink aantal kilometers wil maken. In combinatie met de vele knusse berghutten, vormen deze skigebieden een heerlijke plek voor een vakantie in de sneeuw. Ben jij bij dit unieke openingsweekend? 

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.