Skip to navigation Skip to main content

10 après-ski bars in de Alpen waar het altijd feest is

Apres Ski Bar Königsleiten Hannes Alm
© Spalder Media Group

Na afloop gezellig een biertje drinken in de après-ski hoort er wel een beetje bij. Of dat nu in een dampende après-ski bar is waar iedereen losgaat op de beste après-ski hits of in een knusse hotel- of wijnbar. Lekker even samen proosten en de skidag feestelijk afsluiten. Er zijn van die après-ski bars waar het dag in dag uit één groot feest is. In dit blog hebben we er 10 voor je op een rijtje gezet. 

1. Cin Cin, Gerlos

Wie Gerlos zegt, zegt Cin Cin. Al vroeg in de middag dalen de eerste wintersporters af om een plekje in de Cin te bemachtigen. Op drukke dagen sta je hier schouder aan schouder met je mede-wintersporters. Je biertje bestel je gewoon in eigen taal en regelmatig zijn er optredens van bekende Nederlanders. En na afloop? Op naar de Cin Cin Partykeller!

Cin Cin Gerlos beste après-ski bar
© Spalder Media Group

2. Goaßstall, Hinterglemm

De Goaßstall in Hinterglemm is al meerdere malen uitgeroepen tot populairste après-skibar in de Alpen. In de vroegere geitenstal vloeit het bier rijkelijk en wordt elke dag goed gefeest. De bar ligt aan de piste en de muziek hoor je al van ver.

3. Mooserwirt, St. Anton am Arlberg

Bij de Mooserwirt in St. Anton am Arlberg claimen ze dat de après-ski hier is uitgevonden. Hoe dan ook, er wordt in ieder geval elke dag gefeest alsof het de laatste is. Deze après-ski tempel ligt direct aan de piste, maar pas op! Je moet na afloop nog een stuk naar beneden skiën of snowboarden. Het is in ieder geval een fijne plek om te proosten als je de Run of Fame hebt volbracht!

Mooserwirt, St. Anton am Arlberg

4. La Folie Douce, Val Thorens

Dat ze in Frankrijk ook weten wat après-ski is, bewijzen ze bij La Folie Douce in Val Thorens. De pompende beats zijn tot ver in de omgeving te horen. Wees er op tijd bij, want het terras is al vroeg in de middag vol!

5. Trofana Alm, Ischgl

De Trofana Alm is het perfecte voorbeeld van hoe een après-ski bar hoort te zijn. Een gezellige tent, allerhande memorabilia aan de muur en de beste hits meezingers uit de speakers. De bar ligt vrijwel aan de hoofdstraat van Ischgl, maar als je de Trofana niet kan vinden, ga je gewoon op het geluid af. 

Trofana Alm Ischgl
© Spalder Media Group

6. Hofstadl, Flachau

Feesten in Flachau? Dat doe je natuurlijk bij de Hofstadl, onderaan de Hermann Maier FIS World Cup afdaling. Hier bestel je bier, wijn en mixdrank gewoon in kleine tapjes, wat weer een paar keer heen-en-weren naar de bar scheelt!

Tapjes hofstadl

7. La Grotte du Yeti, Les Deux Alpes

Studenten en party animals onder de wintersporters zullen deze bar ongetwijfeld kennen. La Grotte du Yeti, of beter bekend als ‘de Yetibar’. Deze après-skibar, die terug te vinden is in heel wat verschillende wintersportdorpen, staat al jaren bekend om de vette après-ski feesten. Die van Les Deux Alpes is wat ons betreft het gezelligst.

8. Eisbar, Kirchberg

De Eisbar in Kirchberg is een après-ski instituut en een Nederlandse enclave. Al vroeg in de avond puilt deze kroeg uit en elke dag opnieuw is het groot feest. Regelmatig zijn er bekende Nederlanders te vinden, die hier maar wat graag een optreden geven.

9. Gerry's Inn, Westendorf

Ook Gerry's Inn in Westendorf mag niet in deze lijst met gezellige après-ski bars ontbreken. Zodra de laatste schnitzel naar binnen is gewerkt, verandert de berghut van fijne lunchplek in feestelijke après-ski bar. Feesten op z'n Hollands, uiteraard met de allerbeste après-ski hits!

Gerry's Inn Westendorf
© Spalder Media Group

10. Le Rond Point Bar, Méribel

Dat ze in Frankrijk ook weten wat après-ski is, bewijzen ze ook bij Le Rond Point Bar in Méribel. Hier zijn het niet de Nederlanders die de boventoon voeren, maar de Engelsen. Gezellig is het in ieder geval!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.