Skip to navigation Skip to main content

3 activiteiten voor families in Saalbach-Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm staan met name bekend om de oergezellige aprés-ski. Toch valt er in het Glemmtal ook genoeg te doen voor families. Kinderen kunnen hier uitstekend leren skiën, maar ook buiten de piste zijn er tal van leuke activiteiten waar families zich mee kunnen vermaken. Wanneer het weer een dagje onverhoopt tegen valt en er niet geskied wordt, hoeft u zich hier niet te vervelen. In dit weblog nemen we 3 leuke familieactiviteiten rond Saalbach en Hinterglemm onder de loep. Schaatsen, rodelen en snow tubing staan garant voor plezier bij jong en oud!

#1. Schaatsen in Hinterglemm

Aan de rand van Hinterglemm, vlakbij de doorgaande weg, ligt de plaatselijke ijsbaan. Tijdens de winter kan hier iedere dag van 10 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds geschaatst worden. Schaatsen zijn ter plaatse te huren en voor de kinderen zijn er plastic zeehonden om zich aan vast te houden of om op te zitten. Om de inwendige mens weer van nieuwe energie te kunnen voorzien is er bij het nabijgelegen sportcentrum een bistro waar ze heerlijke heisse choco serveren.

#2. Rodelen op de Spielberg Alm

Rond Saalbach-Hinterglemm liggen 2 rodelbanen die ook in de avond verlicht zijn. Bij het middenstation op de Reiterkogel bevindt zich een een 3,5 km lange rodelbaan. Ook is er de rodelbaan van het Spielberg House naar Saalbach. U kunt deze rodelbaan bereiken door naar boven te wandelen, maar een tochtje met de pistebully behoort ook tot de mogelijkheden. Deze rodelbaan is veelzijdig en beschikt zowel over vlakke als steile stukken. Families kunnen hier echter ook prima per slee naar beneden.

Spielberg Alm: dagelijks (behalve zondag) tussen 17.00 en 21.00 uur voor € 8,- incl. slee en vervoer per pistebully.
Reiterkogel: dagelijks van 08.30 tot 16.15 uur. Maandag tot zaterdag van 18.00 tot 21.30 uur verlicht. Kosten € 7,50 per dag (leenslee).

#3. Snow tubing in Hinterglemm

Een andere activiteit waar families veel plezier aan kunnen beleven is snow tubing. Hierbij neemt u plaats op een oplaasbare band, waarna u naar beneden glijdt over een speciale baan. Deze snow tubing baan is te vinden bij de Unterschwarzachbahn. Hoewel het traject slechts 120 meter lang is, haalt u toch behoorlijke snelheden. Op vertoon van een geldige skipas is deze activiteit gratis.

Openingstijden: maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.30 uur.

Kent u nog meer leuke familie activiteiten in Saalbach-Hinterglemm? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.