10 februari 2017 door Marco in 'Alpenweer''

Alpenweer: zonnige wintersportweek voor de boeg

Een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië zakt langzaam iets naar het zuiden en zorgt voor een zuidoostelijke stroming over de Alpenlanden de komende dagen. Vooral langs de zuidelijke flanken van de Alpen kan soms sneeuw vallen. Gedurende het weekend is het op de meeste plaatsen prima skiweer. U moet wel boven de hochnebel uit, want de dalen kunnen nevelig en grauw zijn. Boven de 1500 meter is het vrijwel overal prima toeven en zijn de skicondities uitstekend.

Volop zonneschijn

Volgende week blijft het weerbeeld rustig, maar het wordt wel wat zachter. Neerslag wordt er niet of nauwelijks verwacht. Alleen op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk blijven de weermodellen wat sneeuwsignalen geven. Verder ziet het er zeer zonnig uit. Maxima liggen tussen 5 en 10 graden, op hoogte rond het vriespunt. In de skigebieden kan er prima geskied worden, maar de dalen krijgen te maken met dooi. Wanneer we naar de langere termijn kijken blijft het weer en de temperatuur stabiel.

Prima condities in het Sauerland

In het Sauerland blijven de skicondities dit weekend meer dan behoorlijk. Er ligt nog steeds flink wat sneeuw op de pistes en het vriest licht. Op de pistes van Winterberg ligt nog meer dan een meter sneeuw, dus daar kan voorlopig nog wel even geskied worden. Over het algemeen is er wel veel bewolking, maar soms breekt de zon ook door. Richting het einde van volgende week zien we de temperatuur een paar graden stijgen en zet wellicht de dooi in. Ook de condities in Zuid-Duitsland zijn nog altijd uitstekend.

Het origineel van dit weerbericht staat op snowplaza.nl >

14-daagse weersverwachting Fiss

Großer Arber, Bayerischen Wald

Großer Arber, Bayerischen Wald

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.