10 februari 2017 door Joris in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Monts Jura: familievriendelijk & dichtbij

Monts Jura ligt op een steenworp afstand van Genève in de Franse regio Franche-comté. De skiregio maakt onderdeel uit van het Juragebergte en vormt de natuurlijke scheiding met Zwitserland. Monts Jura leent zich uitstekend voor een (voordelige) wintersport met de familie. Wandelaars en langlaufers kunnen in deze bosrijke omgeving ook uitstekend uit de voeten. Mijoux, Lélex, Chézery-Forens en Crozet zijn de vier gemoedelijke dorpjes waar Monts Jura uit bestaat. In dit weblog leest u alles over deze onontdekte wintersportregio en de evenementen die hier deze winter plaatsvinden.

Verzameling van kleine skigebieden

Tijdens uw wintersport in Monts Jura heeft u de beschikking over 50 kilometer aan pistes. De twee grootste skigebieden van de regio zijn Lélex-Crozet (30 km) en Mijoux-La Faucile (17 km). Hoewel de Jura een middelgebergte is, reiken de pistes hier toch nog tot een hoogte van 1680 meter. De pistes overbruggen maximaal 800 meter hoogteverschil en er zijn in totaal 30 liften die 47 pistes ontsluiten. Om ook tijdens minder sneeuwrijke winters de pistes in topconditie te houden, zijn er de nodige sneeuwkanonnen. Hierdoor kunt u vrijwel het hele skiseizoen op de heerlijke dalafdalingen naar Mijoux, Lélex en Crozet skiën.

Familievriendelijke bestemming

Monts Jura leent zich uitstekend voor een wintersport met de hele familie. Kinderen vinden hier een ideale omgeving om in te leren skiën en bovendien zijn er aantrekkelijke aanbiedingen voor gezinnen. In Lélex is er ‘Le Club des Oursons’, waar kinderen van 2 tot 12 jaar opgevangen kunnen worden. Ook zijn er twee ESF’s (Club Piou-Piou) en een internationale skischool (ESI). 5 kinderlanden maken het aanbod voor jonge kinderen compleet. Om een wintersport voor families in Monts Jura extra aantrekkelijk te maken ontvangen zij korting op hun skipas. Wanneer 2 volwassenen een skipas aanschaffen, krijgen de kinderen 50% korting.

Familievriendelijke bestemming

Franse kampioenschappen alpineskiën

Monts Jura is een levendig wintersportgebied en er worden tijdens de winter tal van evenementen georganiseerd. Het hoogtepunt van dit skiseizoen wordt ongetwijfeld het Franse kampioenschap alpineskiën. Van zaterdag 25 tot maandag 27 maart nemen de beste skiërs van Frankrijk (oa. Alexis Pinturault en Tessa Worley) het tegen elkaar op. Er wordt gestreden op twee onderdelen, de slalom en de reuzenslalom. Het evenement wordt compleet gemaakt door een groot concert op vrijdag.

Franse kampioenschappen alpineskiën

Op een steenworp van Genève

Monts Jura ligt op 15 kilometer afstand van Genève en is vanuit België eenvoudig en snel bereikbaar. Vanaf de pistes heeft u een waanzinnig uitzicht op het gelijknamige meer. Bovendien is een wintersport in Monts Jura aantrekkelijk vanwege de betaalbare prijzen. Hier boekt u nog altijd een accommodatie voor een prima prijs. De kosten voor een 6-daagse skipas bedragen € 138,-.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen