7 maart 2019 door Thijs in SkitochtenTipsSkigebieden onder de loep

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn behoort met 270 km aan pistes tot één van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Skiën doe je hier niet alleen in Tirol, maar ook in het Salzburgerland. Met al die pistekilometers is het niet raar dat het skigebied beschikt over de langste skitour in Oostenrijk. The Challenge is een skitocht met een lengte van 65 km. De tocht neemt je mee langs alle dorpen en mooie plekjes in het skigebied. In dit weblog vertellen we je alles over The Challenge.

The Challenge: 65 km piste en 12.400 hoogtemeters

Alleen gevorderde wintersporters kunnen de Skicircus Challenge in één dag afleggen. Wie minder ervaring op de ski's heeft, komt aan het eind van de dag simpelweg in tijdsnood. De route is in totaal 65 km lang en overbrugt 12.400 hoogtemeters. Om alle pistes van The Challenge te kunnen skiën, maak je gebruik van 32 bergliften. Je kunt starten in alle vier de dorpen. De route duurt zo'n 5,5 tot 7 uur. Van de pistes is 60% blauw, 34% rood en 6% zwart. Een goede conditie is een must. 

De route neemt je mee langs alle dorpen in het skigebied (Foto: © Saalbach.com)

Start de Challenge in 4 verschillende dorpen

Wanneer The Challenge gaat skiën, dan kun je in Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn starten. Lees een beschrijving van de route hieronder:

  • Fieberbrunn: Via de Bernkogel en de Reiterkogel daalt je af naar Fieberbrunn. Door de aanleg van de TirolS-Bahn is het Pillerseetal sinds 2015/2016 aangesloten op het Skicircus. Aan deze zijde vind je heerlijke rode pistes. Ook de dalafdaling richting Fieberbrunn is prachtig. Klein nadeel is dat de liften vrij lang duren.
  • Hinterglemm: Na Fieberbrunn ski je verder naar Hinterglemm. Met de 12er-Express steek je over naar de andere kant van het dal. Hier ligt de uitdagende WK-piste richting de Westgipfelbahn, maar deze afdaling maakt helaas geen onderdeel uit van de skitour.
  • Saalbach: Vanuit Hinterglemm ski je door naar Saalbach. Ook hier vind je een aantal hoogtepunten. Bijvoorbeeld de ‘Nordabfahrt’ van de Schattberg of de kilometerslange Jausernafdaling.
  • Leogang: Leogang is het laatste dorp in het rijtje. Dit dorp bereik je met de Schönleitenbahn. Hier bereik je de Asitz, de huisberg van het dorp. Ook hier liggen een aantal heerlijke afdalingen voor je klaar.

Een pauze tussendoor

Natuurlijk moet er tussendoor ook gepauzeerd worden. Dat kan in meer dan 60 verschillende berghutten. Kies voor typisch Tiroler specialiteiten of meer internationaal georiënteerde gerechten. Even bijkomen in de zon op het terras of gezellig knus binnen in de berghut.

Piste en skilift in het Skicircus
Geniet van heerlijke pistes tijdens de skitocht

Win leuke prijzen

Met het skiën van The Challenge kun je leuke prijzen winnen. Download de Skiline.cc app en koppel je Skicircus skipas met de app. Je kunt hier precies zien hoeveel km je hebt geskied en welke lift je hebt genomen. Print aan het eind van de tocht de grafiek uit bij de speciale apparaten onderaan bij de bergliften en geef deze af bij de kassa. Alle deelnemers krijgen een kleine prijs en maken automatisch kans op de hoofdprijs: een week wintersport in het Skicircus voor 2 personen, inclusief skipassen.

Lees hier meer over The Challenge en het Skicircus >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen