13 januari 2017 door Marco in 'Alpenweer''

Alpenweer + Webcams: volop verse sneeuw

De weerkaarten zijn voor de wintersporter gunstig gezind. De komende dagen houdt de steevaste noordweststroming aan met regelmatig sneeuwstoringen. Niet alleen in het Sauerland, maar ook in de noordelijke Alpen valt met enige regelmaat (veel) sneeuw. Wanneer het hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan naar Scandinavië trekt, wordt vooral het skiweer in het Sauerland een stuk beter. Ook in de Alpen liggen een paar mooie dagen in het verschiet. De condities in de Alpen zijn de afgelopen weken overal flink verbetert. Eindelijk is het overal echt winters!

Sneeuwval in het weekend

Dit weekend houdt de noordweststroming met alle sneeuwstoringen nog aan. In het Sauerland valt zo'n 10 tot 40 centimeter aan verse sneeuw, maar waait het vooral vrijdagavond en zaterdagochtend erg hard; geen ideaal skiweer. Ook in de noordelijke Alpen en in de Zwitserse Alpen kan er plaatselijk meer dan een halve meter gaan vallen. In de Franse Alpen gaat het allemaal wat minder hard, maar ook daar gaat verse sneeuw vallen tot in het dal. Na het weekend neemt vooral voor de westelijke helft van de Alpen de kans op verse sneeuw sterk af.

Zillertal Arena

Zillertal Arena

Prachtige skidagen in het vooruitzicht

Na het weekend positioneert zich een hogedrukgebied boven Scandinavië. Hierdoor stroomt continentaal arctische lucht binnen, waardoor de neerslaghoeveelheden flink zullen gaan afnemen. Door de koude luchtmassa zal er geen sprake zijn van dooi, waarmee de sneeuw van de afgelopen periode voorlopig wordt veiliggesteld. Omdat de lucht ook relatief droog van aard is, zullen er volgende week een aantal prachtige skidagen zijn met niet al te veel wind en regelmatig ruimte voor de zon, zeker in Tirol.

Het origineel van dit weerbericht staat op snowplaza.nl >

WasserWelten Krimml

WasserWelten Krimml

Mittelberg, Kleinwalsertal

Mittelberg, Kleinwalsertal

Bad Hofgastein

Bad Hofgastein

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.