12 januari 2017 door Thijs in 'Reisverslagen'' | 0 Reactie(s)

Sonnenkopf: kleine broertje van de Arlberg

Skigebied Sonnenkopf in het Oostenrijkse Vorarlberg kan bij mij persoonlijk weinig verkeerd doen. Vroeger ben ik hier tal van keren op wintersport geweest in de voorjaarsvakantie. Ik heb er (beter) leren skiën, ken er blind de weg en heb er tal van mooie momenten meegemaakt. Na jaren van afwezigheid keerde ik en mijn familie vorig jaar terug in dit compacte familieskigebied. Nu is het de beurt aan mijn kleine neefje om hier te leren skiën. Wat mij betreft had hij zich geen betere omgeving kunnen wensen om in te leren skiën. Een wintersport op de Sonnenkopf voelde als thuiskomen.

Gemoedelijk en familievriendelijk

Veel wintersporters laten de Sonnenkopf rechts liggen wanneer ze doorrijden naar bekendere bestemmingen als Lech am Arlberg en St. Anton am Arlberg. Wie op zoek is naar honderden kilometers piste, après-ski en vertier kan dit inderdaad beter doen. Heeft u genoeg aan dertig pistekilometers, een gemoedelijke sfeer en ideale omstandigheden voor families, dan zit u hier helemaal goed. Er zijn een paar heerlijke blauwe pistes, enkele pittige afdalingen en prima off-piste mogelijkheden. Bärenland is het domein van de kids. Hier maken de kleintjes hun eerste meters op de ski's.

Bärenland

Bärenland

Veelzijdig skigebied(je)

Van drukte is tijdens de voorjaarsvakantie in 2016 geen enkele sprake. Alleen bij de 4-persoons Obermuribahn in het hart van het skigebied moeten we af en toe even wachten. Voor mijn favoriete afdaling slaat u bovenaan de lift rechtsaf voor de blauwe 5. Een heerlijke brede, blauwe afdaling waar ieder type skiër op uit de voeten kan. Wanneer u rechtsaf was geslagen, heeft u de keuze uit enkele rode pistes. Ten opzichte van een aantal jaren geleden is er niet heel veel verandert op de Sonnenkopf. Wel is de nieuwe Riedkopf stoeltjeslift, die een lange sleeplift vervangt, een echte aanwinst!

Aan verse sneeuw geen gebrek

Over de sneeuw hadden we tijdens de voorjaarsvakantie geen enkele reden tot klagen. Betere omstandigheden waren bijna niet voor te stellen. Er viel vrijwel iedere nacht verse sneeuw en hierdoor transformeerde de Sonnenkopf in één grote speeltuin. U kunt overal stukjes afsteken, omdat u altijd wel weer bij een lift uitkomt. De poeder vliegt langs de knieën! Ondertussen wordt ook de progressie van mijn kleine neefje in de gaten te houden. Al na een paar lesjes daalt hij achter zijn skileraar van een blauwe piste af.

Verse sneeuw op dalafdaling 4a

Bestemming voor de komende jaren

Aangezien we de komende jaren gebonden zijn aan de schoolvakantie, zou het zomaar zo kunnen zijn dat we hier blijven terugkeren. Alles waar wij naar op zoek zijn in een wintersportbestemming vinden we op de Sonnenkopf. Opa & oma kunnen lekker wandelen, de kinderen kunnen in alle rust leren skiën en de rest van de fam vermaakt zich op de fijne pistes. De terugkeer naar mijn grote liefde, de Sonnenkopf, was een groot succes!

Tips Sonnenkopf

  • Beginnerspiste: Nr. 5, heerlijk breed en glooiend
  • Expertpiste: Nr. 10 (Bärenloch), steil en smal
  • Dalafdaling: Nr. 4, rustige bosrijke piste
  • Off-piste: Skiroute 15, raakt niet snel verspoord
  • Pisterestaurant: Muttjöchle, (rustiger) alternatief voor het zelfbedienings-bergrestaurant
  • Wandelroute: geruimd wandelpad naar top van de Muttjöchle (2075 m)
  • Rodelbaan: van bergstation naar middenstation (2 km)
  • Après-ski: KeloBar, gemoedelijk en gezellig
  • Skipas: € 236,- (4 dagen Sonnenkopf, 2 dagen Ski Arlberg)

Klik hier voor meer informatie over de Sonnenkopf >

Dalafdaling 1a

Dalafdaling 1a

Sonnenkopf, bergrestaurant

Sonnenkopf, bergrestaurant

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen