10 januari 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Met een stralende zon, een strakblauwe lucht, uitstekende pistecondities en veel gezelligheid bezochten wij Ischgl. Ischgl behoort samen met Samnaun (Zwitserland) tot het skigebied Ischgl - Samnaun - Silvretta Arena. Het is een groot en modern skigebied in het westen van Oostenrijk. Hier geniet u van fijne afdalingen, off-piste mogelijkheden en 3 prachtige skitochten. Hier zult u zich niet snel vervelen! Ondanks de rijke uitstraling en populariteit heeft het dorp haar charmes behouden. De restaurants zijn van fantastische kwaliteit en de après-ski is super. Kort samengevat: een hele fijne wintersportbestemming!

#1. Pistetip: de Smokkelaarsronde

Het skigebied Silvretta Arena Ischgl-Samnaun beschikt over ruim 238 kilometer aan pistes. De pistes zijn voornamelijk rood, maar er zijn ook een aantal makkelijke blauwe pistes en uitdagende zwarte. Dankzij de hoge ligging is het gebied sneeuwzeker. Als pistetip hebben wij gekozen voor de Smokkelaarsronde, een skitocht met een bijzonder verhaal. Omdat men het na de oorlog niet breed had, werd er veel gesmokkeld tussen Ischgl en Samnaun. Van die zware tochten zijn drie skitochten gemaakt met drie verschillende niveaus: brons, silver en goud. De routes variëren in moeilijkheidsgraad en aantal kilometers. U kunt de speciale iSki Ischgl app downloaden en daarmee de snelheid, hoogtemeters en afstand bijhouden. Allemaal zonder internet.

de smokkelaarsronde

#2. Berghuttip: de Pardorama

U heeft in het skigebied de keuze uit maar liefst 14 verschillende berghutten. Allemaal passend bij het gebied: groots en modern. U kunt in bijna elk restaurant kiezen voor selfservice of à la carte. Het restaurant dat wij u als tip geven is de Pardorama. Bijzonder aan dit restaurant is dat het is gebouwd op permafrost, een permanente ijsplaat. Mocht de plaat toch gaan schuiven, dan zijn er drie palen die het restaurant op de plaats houden. Beneden is het selfservice en kunt u bij mooi weer plaats nemen op het terras, boven wordt u bediend. Geniet van traditionele Oostenrijkse specialiteiten en heerlijke pistes.

rostbraten

#3. Tip naast het skiën: de Ischgl SkyFly

Bent u opzoek naar een echt leuke uitdaging? Wat dacht u van de Ischgl SkyFly. Over een traject van 2 kilometer zoeft u met snelheden tot wel 84 kilometer per uur over een kabelbaan naar beneden. De kabelbaan hangt op sommige plaatsen wel 50 meter boven de grond. De ski’s kunnen gewoon achterop uw rug mee naar beneden.

#4. De après-skitip: zo veel keuze!

Qua après-ski heeft u in Ischgl heel veel keuze. Tot een uur of vier is het een groot feest aan de piste bij de Paznauner Taja. Daarna kunt u in het dorp vrolijk verder gaan bij bijvoorbeeld de Kuhstall of de Trofana Alm. Bent u niet zo van de drukte, maar wel van de gezelligheid? Dan is de Plangger een goed alternatief. Heerlijke wijnen in een rustige en gezellige omgeving.

apres ski in ischgl

#5. De restauranttip: de Paznaunerstube

Als u door Ischgl heen loopt, dan komt u veel exclusieve winkels, grote hotels en luxe restaurants tegen. U vindt in Ischgl verschillende toprestaurants. Daarom onze tip: de Paznaunerstube. In dit restaurant kookt chef-kok Martin Sieberer allerlei culinaire hoogstandjes. Zijn restaurant is bekroond met 18 Gault Millau punten (20 max) en drie koksmutsen. U kunt dat vergelijken met een sterrenrestaurant. Hier kunt u niet alleen ontzettend lekker eten, maar ook genieten van de beste wijnen. Is dit u toch teveel van het goede? Dan zijn er nog genoeg andere alternatieven.

Dit waren onze 5 tips voor Ischgl. Heeft u nog tips voor Ischgl? Laat het ons weten in een reactie! Het origineel van dit weblog staat op snowplaza.nl >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen