26 december 2016 door Marco in 'Alpenweer''

alpenweer

Sommige wintersportgebieden in de Alpen hebben tijdens de feestdagen aardig wat verse sneeuw mogen ontvangen. Helaas is de kwaliteit beneden nog niet super, maar boven kunt u vaak heerlijk skiën. Tussen kerst en oud en nieuw ziet het er licht wisselvallig uit in de Alpen. Ondanks het hogedrukgebied boven Duitsland. In Oostenrijk kan er de komende dagen sneeuw vallen door een noordwestelijke storing, maar in Zwitserland is het over het algemeen droog.

Sneeuwval in Oberösterreich

Een zwakke storing langs de noordzijde van de Alpenkam zorgt dinsdag lokaal voor een paar centimeters sneeuw op hoogte. In de loop van de dag daalt de sneeuwgrens naar 500 meter. Op woensdag en donderdag is het in Zwitserland en het westen van Oostenrijk droog en zonnig. Er kan wat sneeuw vallen in het oosten, maar de meeste sneeuw wordt met zo’n 10 cm toch echt in Oberösterreich verwacht.

saas fee

Het is lekker weer in Saas-Fee

Geen grote veranderingen in het einde van 2016

Helaas wordt de kans op verse sneeuw flink minder en blijft het droog tot aan de jaarwisseling. Het zonnetje zorgt dan voor mooi skiweer. Er verandert dus niet zo veel deze week. Het is groen in het dal, maar boven liggen de pistes er vaak prima bij. Dinsdag en woensdag is het in Oberösterreich wel spannend. Dankzij wolken en lichte sneeuwval kan het daar overdag wat minder zijn om te skiën.

Bovenop de berg in Silvretta Montafon

Bovenop de berg in Silvretta Montafon

Kans op sneeuw in Winterberg

Gelukkig geven de weerkaarten voor het nieuwe jaar hoopvolle signalen af. Een noordwestelijke stroming zorgt voor koude lucht en storingen met sneeuw. Het Sauerland en de Alpen maken vanaf 2 januari kans op een verse laag sneeuw.

weersverwachting

Het origineel van dit weerbericht vindt u hier >

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.