Skip to navigation Skip to main content

Als eerste op de piste in het Zillertal

Wat is er nu fijner dan als eerste op de piste te staan en af te dalen over de vers geprepareerde pistes? Heerlijke bochten draaien op de ongeschonden ribbels die de pistenbully met zorg gemaakt heeft. In het Zillertal is het mogelijk om in de skigebieden 's ochtends extra vroeg te starten aan de skidag. Nadat u heeft genoten van de eerste afdalingen op droompistes kun u in één van de berghutten neerploffen voor een uitgebreid ontbijt. In dit artikel geven we een overzicht van de mogelijkheden voor 'Early Morning Skiing' in het Zillertal.

Early Bird Skiing in Hochfügen & Ski-optimal in Hochzillertal

Onder de naam 'Early Bird Skiing' is het vanaf januari op zaterdag en zondag mogelijk al om 07.45 uur op de pistes te staan in Hochfügen. De 8-persoonsstoeltjeslift Jet, de 2000 lift en de Lamarklift worden op deze dagen extra vroeg geopend om wintersporters naar de top van de berg te brengen, zodat ze de eerste bochten kunnen draaien op de vers geprepareerde pistes. Op donderdag draait de Jetlift speciaal voor kleine groepen die gereserveerd hebben. De pistes 6, 7 en 10 staan dan ter beschikking voor uw eigen gezelschap. In het andere deelgebied van Hochzillertal-Hochfügen, Hochzillertal, kunt u onder de naam Ski-optimal extra vroeg op de pistes staan.

Extra vroeg opstaan in de Zillertal Arena & Mayrhofen

Ook in de Zillertal Arena is het mogelijk om als eerste af te dalen op fris geprepareerde pistes. In maart worden in Zell am Ziller, Gerlos en Königsleiten de eerste liften al om 06.55 geopend. En na de eerste bochten op de ribbels is het tijd voor ontbijt. De berghutten zijn ook extra vroeg geopend voor een vers en uitgebreid ontbijt. In het skigebied van Mayrhofen zijn vanaf 25-12-2016 de Ahorn-, Penken- en Horbergbahn dagelijks om 08.00 uur geopend voor vroege vogels.

Uit ervaring kan ik vertellen dat extra vroeg opstaan tijdens de skivakantie om als eerste op de piste te staan absoluut de moeite waard is!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.