Skip to navigation Skip to main content

©Montafon Tourismus GmbH – Daniel Zangerl

De wintersportregio Montafon ligt in het prachtige Vorarlberg. De ruige bergtoppen worden afgewisseld door gezellige Oostenrijkse dorpjes en goed geprepareerde pistes. Voor iedere wintersportliefhebber is hier dan ook genoeg te doen en te beleven. Niet alleen op de pistes is er genoeg te ontdekken, ook daarbuiten zijn voldoende mogelijkheden. Wissel de après-ski een keer af met een sneeuwschoenwandeling of rodeltocht en beleef avonturen waar nog jaren over gesproken wordt. Vandaag hebben wij een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet voor tijdens uw wintersport in Montafon. Welke is uw favoriet?

#1. Sneeuwschoenwandelen

Een hele andere manier om Montafon en Vorarlberg te ontdekken, is met sneeuwschoenen. Sneeuwschoenwandelen is een activiteit die de laatste jaren steeds populairder begint te worden en dat is ook niet zo gek, want het is hartstikke leuk! Schoenen zo groot als berenvoeten worden onder de eigen schoen gebonden en de skistokken gaan mee voor ondersteuning en grip. Zowel ’s avonds als overdag kunt u het winterwonderland van Montafon op deze manier ontdekken. Dankzij de sneeuwschoenen kunt u op dikke lagen sneeuw lopen zonder er doorheen te zakken. Er worden diverse sneeuwschoenwandeltochten aangeboden. Leuk voor het hele gezin! Tip: Combineer de wandeling met een rondleiding door de historische mijn.

©Montafon Tourismus GmbH, Schruns - Alex Kaiser

#2. Met de Flying-Fox-Golm over het meer.

Voor een beetje extra adrenaline is er de Flying-Fox-Golm, een kabelbaan. Vlieg aan een 565 meter lange kabel over het meer van Latschau, met snelheden tot wel 70 kilometer per uur. Start de vlucht in het Waldseilpark-Golm en eindig bij de Alpine-Coaster-Golm. De rit is online los te boeken, maar ook te combineren met een sneeuwschoenwandeling en traditioneel Käsespatzle diner. Vanaf de kabelbaan kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het winterse landschap van Golm.

#3. Rodelen op natuurrodelbanen

Rodelen is een leuke afwisseling van een middag skiën. Gezellig met vrienden, familie of met de kinderen op een traditionele slee glijden door de sneeuw. Als echte rodelliefhebber kunt u in Montafon het hart ophalen. In Silvretta Montafon, Golm, Kristberg en Brandnertal is er de mogelijkheid om op een natuurlijke rodelbaan te rodelen. U vindt hier zelfs één van de langste natuurlijke rodelbanen (10 km) van Oostenrijk. Een aantal van de rodelbanen is ook ’s avonds (bij voldoende sneeuw) geopend. De rodelbanen zijn te vinden in verschillende niveaus en dat biedt voor iedereen genoeg uitdaging en plezier.

©Bewegungsberg Golm – Christoph Schöch

#4. Kom tot rust in de wellness

Ieder jaar opnieuw voelen we op de tweede en derde dag van de wintersportweek wat lichte spierpijn. Vooral de derde dag kan soms vrij heftig zijn en daarom is het een goed idee om de spieren zo nu en dan een beetje rust te gunnen. Stop een uurtje eerder, of eindig een keer niet in de après-ski en trek richting een spa of wellness. In Montafon en Vorarlberg zijn genoeg hotels met zwembaden en wellnessmogelijkheden.

#5. Wandelen over prachtige wandelpaden

Montafon beschikt over 290 kilometer aan wandelpaden. Ideaal als u met een groep op wintersport gaat, waarbij ook niet-skiërs aanwezig zijn, maar ook als u zelf een echte wandelfanaat bent. Wissel de skischoenen voor een paar gevoerde wandelschoenen en trek er op uit. Geniet van de wonderschone natuur van Vorarlberg, het weidse uitzicht en de besneeuwde omgeving.

#6. Op stap met een pistenbully

Heeft u zich altijd al eens afgevraagd hoe het is om in een echte pistenbully te rijden? In Montafon heeft u de mogelijkheid om een ritje met een pistenbully mee te rijden. Recht omhoog over de pistes met een mogelijkheid om ernaast te zitten of om zelf de pistenbully te besturen. Werkelijk een onvergetelijke ervaring die u de rest van uw leven zal bijblijven.

©Silvretta Montafon - Daniel Zangerl

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Montafon en Vorarlberg. Heeft u nog tips of aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.