8 augustus 2016 door Thijs in 'Materiaal''

RideOn: eerste skibril met augmented reality

Vanaf komend skiseizoen 2016/2017 zal er voor het eerst een skibril met augmented reality verkrijgbaar zijn. De RideOn met ‘toegevoegde realiteit’ maakt van skiën een compleet nieuwe, interactieve belevenis dankzij het vizier met tal van mogelijkheden! Voortaan brengt uw skibril u op de hoogte van uw snelheid, afstand, berichten en andere informatie. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om een eigen slalomparcours te skiën. Snowplaza heeft de skibril van de toekomst onder de loep genomen om uit te vinden wat dit briljante stukje techniek allemaal kan en hoe diep u ervoor in de buidel moet tasten.

Skibril RideOn – skiën in de toekomst

Sinds januari van dit jaar heeft de crowdfunding actie voor de RideOn voor sensatie gezorgd. Er was veel interesse in de skibril met augmented reality. De interactieve bril met navigatie, weerbericht, telefoonopties en geprojecteerde hindernissen op 15 meter voor de skiër was iets compleet nieuws op de markt. In vergelijking met hightech skibrillen van de concurrentie GooglePal, Oakley Airwave en Zeal kan de RideOn informatie op het hele scherm laten zien in plaats van op slechts een gedeelte. Op de website van de RideOn kunt u de bril voor een bedrag van $ 629,- voorbestellen.

Skiën met de RideOn in skiërs-perspectief

Feiten & Cijfers van de RideOn skibril

Geïntegreerde camera: HD camera (16 GB opslag) Verbinding: Micro-USB
Draadloze verbinding: Bluetooth Beeldscherm: Binnenkant vizier
Zonbescherming: UV400 Gewicht: 240 gram
Processor: Dual Core CPU met 1,2 GHz Besturingssysteem: Android
Batterij: 2200mAh Batterijduur: Gebruik: 6 h, Standby: 24 h

Wees voorzichtig met augmented reality

Ongelukken met ‘toegevoegde realiteit’ komen de laatste tijd steeds vaker voor. Op het eerste gezicht lijken dergelijke devices voor eindeloos plezier en gemak te zorgen, maar er zijn ook valkuilen. Een misstap is zo begaan wanneer u alleen maar naar een scherm staart en niet meer goed let op de wereld om u heen. De afgelopen tijd zijn er genoeg voorbeelden van ongelukken naar aanleiding van Pokémon Go. Ook met de RideOn is voorzichtigheid geboden. Veiligheid staat voorop wanneer u naar de volgende virtuele poort skiet of een berichtje krijgt van een vriend. Verlies de realiteit niet uit het oog wanneer u door de skibril met augmented reality kijkt.

Lijkt het u wat om met de RideOn augmented reality skibril te skiën?

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.