Skip to navigation Skip to main content

5 skigebieden die je beter kunt vermijden

De skigebieden in dit weblog kun je beter links laten liggen. Hier is het koud, gevaarlijk, zijn de pistes te kort en zijn er zoveel mensen aanwezig dat je nauwelijks nog sneeuw ziet. Het gaat om skidorpen waar de meeste wintersporters waarschijnlijk nachtmerries van zullen krijgen. Gelukkig liggen de genoemde skigebieden niet in de Alpen. Je kunt met een gerust hart je skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk of Duitsland boeken. In dit weblog 5 skigebieden die je misschien beter kunt mijden.

#1. Het koudste skigebied

Pas op dat je niet bevriest! Sisimiut in Groenland is het koudste skigebied van de wereld. Er is één skilift, 3 skipistes en gelukkig ook een cafetaria om in op te warmen. De gemiddelde temperatuur tijdens een wintersportdag op de pistes van Sisimiut is -15 graden. Temperaturen van -30 graden komen echter ook regelmatig voor. Niet het meest ideale skigebied om eens van een ontspannen skivakantie te genieten!

#2. Het meest saaie skigebied

Wist je dat je in Iran ook kunt skiën? De skigebieden Dizin en Tochai beschikken niet over de meest moderne liften, maar sneeuwzeker zijn ze door de hoge ligging boven de 3000 meter wel. In totaal heb je de beschikking over 30 kilometer aan pistes en voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Een dagkaart in het hoogseizoen kost slechts € 5,-. De keerzijde vraag je je af? Alles behalve skiën is hier verboden: geen muziek, geen après-ski, geen gezelligheid en geen alcohol. Mocht je toch besluiten hiernaartoe te gaan, dan heb je wel de mogelijkheid om de rijkste en bekendste mensen van Iran te treffen.

#3. Het kleinste skigebied

Skigebied Remscheid-Hohenhagen in het Bergischen Land in het Duitse Nordrhein-Westfalen is het kleinste skigebied waar wij ooit van gehoord hebben. Een kleine heuvel, een kleine lift, een kleine piste van 100 meter; meer stelt het niet voor. Alleen beginners en kinderen kunnen zich hier waarschijnlijk een dagje vermaken. Overigens wordt het skigebied bij Remscheid ‘Skiarena’ genoemd, zo lijkt het toch nog wat!

#4. Het hoogste skigebied

Chacaltaya in Bolivia ligt op een hoogte van 5422 meter en is (was) daarmee het hoogste skigebied van de wereld. Op deze hoogte is de lucht zo dun, dat je voortdurend zwaar aan het ademen bent. De gletsjer ontdooid echter steeds verder en hierdoor is het skigebied helaas gesloten. Dus kies voor een ander skigebied, tenzij je zelf de sneeuwkanonnen en wellicht een zuurstofmasker meeneemt.

#5. Het meest drukke skigebied

Hier wordt je skivakantie vermoeiend in plaats van ontspannend. Niet omdat je zoveel meters op de ski’s maakt, maar omdat je voortdurend in de file staat op de piste en bij de lift. In skigebied Daemyung Vivaldi Park in Zuid-Korea zie je nauwelijks sneeuw aangezien het zo druk is! Talloze wintersporters komen over de hellingen naar beneden. De Zuid-Koreanen schijnt het niet uit te maken, die genieten volop van het skiën op de overvolle pistes.

Hier kun je beter gaan skiën…

Kies je komend skiseizoen maar weer gewoon voor een bestemming in de Alpen. Op Snowplaza vindt je een groot aanbod van skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Hier zijn de pistes een stuk minder gevaarlijk en druk. Bovendien beleef je hier veel meer plezier en ben je niet na twee bochten alweer beneden. Ga in de bestemmingswijzer

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.