21 juni 2017 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep'' | 1 Reactie(s)

Salzburger Sportwelt: 13 dingen die u niet mag missen

De Salzburger Sportwelt heeft alles in zich om het favoriete skigebied van iedere skiër te zijn. Waarom? Wat dacht u bijvoorbeeld van meer dan 230 kilometer aan pistes, acht wintersportdorpen, een Therme en de meest gezellige après-ski? Bovendien is de Salzburger Sportwelt eenvoudig bereikbaar en voelt jong en oud zich hier thuis. Maar dat zijn nog lang niet alle redenen voor een wintersport in dit veelzijdige skigebied. Snowplaza heeft 13 zaken op een rij gezet die u absoluut niet mag missen tijdens een skivakantie in de Salzburger Sportwelt.

#1. Hermann Maier Wereldcup piste

Oostenrijks bekendste alpineskiër heeft zijn eigen skipiste in het skigebied gelegen bij het skidorp Flachau, Grießenkar genaamd. Deze afdaling maakt onderdeel uit van de Salzburger Sportwelt en behoort tot de meest uitdagende pistes van de Alpen. Lukt het u om deze afdaling net zo snel af te leggen als Hermann Maier?

Hermann Maier Wereldcup piste

#2. Tubingbahn in Wagraini’s Winterwelt

Bij het middenstation van de rode 8-persoons gondel in Wagrain komt bij de kleinste wintersporters het echte snelheidsgevoel bovendrijven. Op een rubberband gaan ze met een duizelingwekkende vaart over een tubingbahn in Wagraini’s Winterwelt naar beneden. De baan gaat gedeeltelijk door het bos en is te bereiken via een lopende band.

#3. Winterlandschap rond Radstadt-Altenmarkt

Mocht de winter in België onverhoopt te wensen overlaten, dan kunt u genieten van een prachtig sneeuwlandschap rond Radstadt-Altenmarkt. Hiervandaan maakt u prachtige wandelingen door de Salzburger Sportwelt, maar hier heeft u ook toegang op het loipenetwerk van in totaal 180 kilometer.

#4. Freestylen in het Absolut Park

Het Absolute Park in Flachauwinkel staat bekend als een van de grootste en meest uitdagende snowparks van Europa. Meer dan 100 obstakels onderverdeeld in 6 niveaus liggen te wachten op professionals en beginnende freestylers. Dit is dé plek om aan uw tricks en flips te werken in de Salzburger Sportwelt.

#5. Relaxen in de Erlebnis-Therme Amadé

Niet alleen voor families geldt het motto: ontspannen, opwarmen en plezier hebben. In de Erlebnis-Therme Amadé in Altenmarkt im Pongau komen skiërs en andere wintersporters volledig tot rust in de 11 veelzijdige baden. Voor kinderen is er een leuke waterglijbaan.

Relaxen in de Erlebnis-Therme Amadé

#6. Monte Popolo familiefeest

Het Monte Popolo familiefeest in Eben im Pongau vormt voor veel families het hoogtepunt van het seizoen in de Salzburger Sportwelt. Behendigheidsparcoursen, speelstations, animatie, schmink en tal van andere activiteiten bieden plezier voor de jongste gasten!

Monte Popolo familiefeest

#7. 50 kilometer lange Tauernloipe

Het hoogtepunt van het loipenetwerk van de Salzburger Sportwelt is de de 50 kilometer lange Tauernloipe. Deze afwisselende loipe loopt door een afwisselend landschap en verbindt de dorpen Radstadt, Altenmarkt, Flachau, Wagrain en Eben im Pongau met elkaar.

50 kilometer lange Tauernloipe

#8. Teufelsroute op de Geisterberg

Het kan spoken op de Geisterberg van St. Johann im Pongau! Op de ‘duivelsroute’ kunnen avontuurlijke wintersportjes zomaar heksen en krampussen tegenkomen! Bang zijn hoeft niet, dit familievriendelijke parcours op de Gernkogel biedt plezier voor jong en oud!

Teufelsroute op de Geisterberg

#9. 6,5 kilometer lange rodelbaan Kleinarler Hütte

Rodelfans opgelet! In de Salzburger Sportwelt zijn 18 rodelbanen te vinden, waarvan 13 die zijn verlicht. Een van de mooiste rodelbanen is de 6,5 kilometer lange rodelbaan vanaf de Kleinarler Hütte in Wagrain-Kleinarl terug naar het dal.

#10. Erlebnis Wasserwelt Wagrain

De Erlebnis Wasserwelt Wagrain is het ideale uitstapje, wanneer er niet geskied wordt of het weer te wensen overlaat. Naast diverse baden en een pierenbad, kunnen volwassenen volledig tot ontspanning komen in het sauna- en wellnessgedeelte. De snelle waterglijbaan vormt zowel voor jong en oud een hoogtepunt!

Erlebnis Wasserwelt Wagrain

#11. Reis door het verleden in Radstadt

Zet een stap in het verleden! Ontdek deze historische handelsstad gelegen tussen de Radstädter Tauern en Pass Lueg en maak kennis met de geschiedenis tijdens een (gratis!) mythische en nostalgische ‘Nachtwächter-Tour’ in Radstadt.

Reis door het verleden in Radstadt

#12. Uitslapen en van een laat ontbijt genieten

Tijdens uw welverdiende vakantie mag u best een uurtje blijven liggen. De accommodaties in de Salzburger Sportwelt hebben zich hierop ingesteld en helpen uw graag. Wanneer u houdt van uitslapen zijn er tal van accommodaties waar u ook op een later tijdstip nog van een uitgebreid ontbijt kunt genieten.

Uitslapen en van een laat ontbijt genieten

#13. Overnachten op een boerderij

In de Salzburger Sportwelt liggen 83 boerderijen waar u van harte welkom bent voor het doorbrengen van uw vakantie. Dichterbij het boerenleven, de natuur en de dieren kunt u niet komen! Een wintersport op de boerderij is een onvergetelijke ervaring voor de hele familie.

Overnachten op een boerderij

Salzburger Sportwelt: 230 kilometer pisteplezier

Mit de acht skidorpen Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann im Pongau, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben im Pongau en Filzmoos biedt de Salzburger Sportwelt voor iedere wintersporter een geschikte bestemming. Voor kinderen zijn er glooiende pistes en goede skischolen. Ervaren skiërs kunnen zich uitleven buiten de piste of op de uitdagende skiroutes. Daarnaast zijn er diverse snowparks waar freestylers hun kunsten kunnen vertonen. Ook buiten de piste valt er van alles te beleven. Van ontspannen in een zwembad tot schaatsen of rodelen.

Informatie Salzburger Sportwelt

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen