Skip to navigation Skip to main content

Skivakantie in Innsbruck? Maar natuurlijk! De zelfbenoemde ‘Hoofdstad van de Alpen’ wordt omgeven door een veelzijdige bergwereld met tal van wintersportmogelijkheden. Meerdere skigebieden en skidorpen liggen in de directe omgeving van Innsbruck. Skiën, langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen; iedereen kan zich hier vermaken. Snowplaza stelt Innsbruck en de omringende vakantiedorpen aan u voor. Innsbruck, hoofstad van Tirol, is de ideale bestemming om een citytrip en wintersport te combineren.

Olympische Alpenmetropool

Innsbruck noemt zichzelf de hoofdstad van de Alpen. Met 126.000 inwoners is deze Alpenmetropool de grootste stad van Tirol en het biedt daarom een breed scala aan mogelijkheden voor wintersporters aan. Van alpineskiën, langlaufen en touren tot freestylen en freeriden. Ook worden er tal van internationale events georganiseerd en is er een fraai nachtleven. Rond Innsbruck liggen vijf vakantieregio’s en negen skigebieden met een totaal van 300 pistekilometers. Iedere vakantieregio is binnen twintig minuten met de auto, of gratis skibus, bereikbaar. De Olympia SkiWorld Innsbruck kent een lange geschiedenis. In 1964 en 1976 werden hier de Olympische Winterspelen georganiseerd.

Overzicht pistes & liften Olympia SkiWorld Innsbruck

Pistes

Liften

Meer informatie

Blauwe pistes106 km Sleepliften56 Saisonstart27. November 2016
Rode pistes176 km Stoeltjesliften38 Seizoenseinde16. April 2016
Zwarte pistes45 km Gondels19 Gletsjer
Skiroutes26 km Bergtreinen2 Min. hoogte815 m
Totaal353 km Capaciteit138420 Pers./uur. Max. hoogte3210 m

Innsbruck

Met tal van bezienswaardigheden, cultuur en een internationale flair beschikt Innsbruck over alle facetten waar een ‘hoofdstad van de Alpen’ aan moet voldoen. Een adembenemend uitzicht op de stad en het Inntal krijgt u vanaf de legendarische Nordkette, de huisberg van Innsbruck. Ook vindt u in deze contreien de Hafelekarrinne, een van de steilste skiroutes van Europa.

Innsbruck

Westliche Feriendörfer (Grinzens, Axams, Birgitz, Götzens, Mutters en Natters)

In Grinzens, Axams, Birgitz, Götzens, Mutters en Natters gaat u een onbezorgde tijd tegemoet. Deze vakantiedorpen ten westen van Innsbruck hebben een authentieke uitstraling. Wintersporters genieten hier van de rust en de wonderschone bergwereld. Skiën doet u hier in het skigebied Axamer Lizum en familieskigebied Mutteralmpark.

Natters

Südliche Feriendörfer (Igls, Vill, Patsch, Ellbögen, Aldrans, Lans, Sistrans, Ampass en Rinn)

De ‘Südliche Feriendörfer’ bestaan uit acht winterse parels. Igls, Vill, Patsch, Ellbögen, Aldrans, Lans, Sistrans, Ampass en Rinn zijn stuk voor stuk bewonderenswaardige vakantiedorpen met wellness, authentieke bebouwing en een traditionele wintersportcultuur. Ook vindt u hier het lengendarische Bergisel stadion met de beroemde skischans en de bobsleebaan.

Schloss Igls

Kühtai–Sellraintal

Tot de vakantieregio Kühtai–Sellraintal behoren zeven dorpen die stuk voor stuk voor een actieve vakantie te midden van de ongerepte natuur staan. Gries im Sellrain, Sellrain en St. Sigmund-Praxmar zijn geliefd onder bergbeklimmers. De beste skimogelijkheden vindt u in Oostenrijks hoogstgelegen wintersportdorp Kühtai. Na het skiën heeft u in deze omgeving onder andere de mogelijkheid om te rodelen, ijsklimmen en winterwandelen.

Gries im Sellrain

Sonnenplateau Mieming & Tirol Mitte

Een totaal van 15 dorpen vormen samen de regio Sonnenplateau Mieming & Tirol Mitte. Toeristisch centrum is Telfes, waar u een groot aanbod aan winkels, cafés, restaurants en accommodaties vindt. Verder vindt u in de regio tal van langlaufloipes en wandelroutes die door de natuur van het Inntal lopen. Wie liever op de ski’s staat is binnen een mum van tijd in skigebied Rangger Köpfl of Kühtai.

Untermieming

Skipasprijzen voor skigebieden Innsbruck

In de regio rond Innsbruck wordt gebruik gemaakt van verschillende skipassen. U kunt kiezen voor de skipas van een enkel skigebied of meerdere skigebieden. Ook is er een skipas voor de complete Olympia SkiWorld Innsbruck. Kinderen tot 5 jaar maken gratis gebruik van de liften. Met de gastenkaart kunt u gratis met de skibus en ook is er de Innsbruck Card (24 uur, 48 uur of 72 uur) die u toegang of korting geeft op uitstapjes.

6-daagse skipas

6-daagse skipas Volwassene Jeugd
(tot 19 jaar)
Kind
(tot 15 jaar)
Olympia SkiWorld EUR 215,00 EUR 172,50 EUR 129,00
Patscherkofel & Stubaier Gletscher EUR 179,00 EUR 148,50 EUR 99,00
Axamer Lizum & Muttereralmpark/Götzneralm EUR 207,50 EUR 166,00 EUR 124,50

Meer informatie over Innsbruck



112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.