Skip to navigation Skip to main content

Heel veel neerslag wordt er de komende week niet verwacht in het Alpengebied, maar helemaal droog blijft het niet. Vooral in het weekend zijn de neerslagkansen groter en er kan zondag boven de 1000 meter nog sneeuw vallen. Begin volgende week bouwt een uitloper van het Azorenhoog op richting de Alpen, waardoor het maandag en dinsdag vrijwel droog blijft. Vanaf woensdag nemen de neerslagkansen in Oostenrijk weer toe.

Vrij zonnig weer

Vandaag is het vrij zonnig in Zwitserland en Oostenrijk. Natuurlijk zijn er ook wat wolkenvelden, maar het blijft wel zo goed als droog. Het kwik loopt op naar zo'n 10 tot 14 graden. De vorstgrens stijgt in de loop van de dag naar zo'n 1000 tot 1500 meter. Vrijdag belooft een vrij zonnige dag te worden in de Alpen met maxima tussen 13 en 16 graden. Neerslag wordt er niet verwacht.

Veel sneeuw en zon in het Zwitserse Verbier

Weekend buiig

Zaterdag begint nog vrij zonnig maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. In Zwitserland gaat het 's middags regenen, boven de 1000 meter valt geleidelijk sneeuw. Maxima liggen rond 13 graden. In het oosten van Oostenrijk blijft het wel droog en blijft de zon de bovenliggende partij. Daar kan het kwik stijgen naar een graad of 18. Zondag is de minste dag van het weekend met regen en boven de 1000 meter sneeuwval. In Zwitserland wordt het 8 tot 10 graden, in Oostenrijk 11 tot 17 graden. Daar ligt de sneeuwgrens beduidend hoger.

Bewolkt en winters in Sölden

Droger begin volgende week

Maandag trekt de neerslag weg uit Zwitserland en breekt de zon door. In Oostenrijk is het zeker in het oostelijk deel nog lang wisselvallig met regen. Het kwik ligt tussen de 10 en 15 graden. Dinsdag ziet er aangenaam uit met vaak zon. Later op dinsdag neemt vanuit het noordwesten de bewolking weer toe en volgt er op woensdag weer regen en boven de 1700 meter ook sneeuw. Het tweede deel van de week oogt wisselvallig.

Handige weerlinks

Het origineel van dit weerbericht staat op snowplaza.nl >

109 - Winter - Gastredacteur

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.