Skip to navigation Skip to main content

De prachtige Königssee en de witte toppen van de Watzmann zorgen voor een onvergetelijk panorama. Hier kunnen wintersporters zich verheugen op een waar winterwonderlandschap. Of u nu houdt van skiën of andere activiteiten: Duitslands enige alpine nationaalpark biedt onvergetelijke highlights voor uw skivakantie. Bind de schaatsen onder, maak een heerlijke wandeling of kom tot rust in een van de thermen. Snowplaza heeft 10 highlights in de ‘parel van de Alpen’, het Berchtesgadener Land, onder de loep genomen.

#1.Winterwandelen aan de Königssee

De Königssee is een langgerekt bergmeer en staat bekend om zijn smaragdgroene kleur. Slechts eenmaal in de tien jaar verandert het meer in een bevroren ijsvlakte. Tijdens een wandeling rond het meer beseft u pas hoe gigantisch de omringende rotsformaties zijn. Ook een boottochtje behoort tot de mogelijkheden. Tip: Malerwinkel wandelroute met adembenemend uitzicht op het meer en wat zuidelijker op St. Bartholomä.

Uitzicht op St. Bartholomä aan de Königssee

#2. Winter Outdoor-Festival

Het Winter Outdoor-Festival van Berchtesgaden vindt eind februari plaats (datum 2017 nog niet bekend). Thema’s als toerskien en sneeuwschoenwandelen staan centraal tijdens dit veelzijdige winterfestival. Ook worden er wedstrijden georganiseerd.

Winter Outdoor-Festival Berchtesgadener Land

#3. De Watzmann

De Watzmann is met zijn hoogte van 2713 meter het dominantste bergmassief van de Berchtesgadener Alpen. Deze berg springt in het oog door de niet alledaagse vorm en is geliefd onder bergbeklimmers. Wandelaars vinden rond het Watzmannm-massief routes van diverse niveaus. Van vlakke wandeltochten tot tours over grote hoogte.

Watzmann - ijkpunt in het Berchtesgadener Land

#4. Thermen

Na een enerverende dag in de winterwereld van het Berchtesgadener Land verlangt het lichaam naar warmte en ontspanning. Ideale plekken hiervoor zijn de RupertusTherme Bad Reichenhall en Watzmann Therme Berchtesgaden. Ook kunt u de gezonde lucht gaan inademen in de Salzheilstollen Berchtesgaden.

Thermen: Rupertus & Watzmann Therme, Salzheilstollen

#5. Skiën in 6 skigebieden

De skigebieden van het Berchtesgadener Land bieden pistes voor beginners en gevorderden. Het zonnige skigebied Hochschwarzeck is ideaal voor beginners, Götschen is klein en compact, Jenner het hoogste gebied van de omgeving, Gutshof Obersalzberg een geheimtip voor families, Rossfeld beschikt over een funpark en boardercross en tot slot het kleine skigebied Zinken Bad Dürrnberg in Oostenrijk.

Skiën in 6 skigebieden met in totaal 60 kilometer piste

#6. Salzbergwerk Berchtesgaden

Een uitstapje naar de zoutmijn van Berchtesgaden mag u niet missen. Met een treintje maakt u een reis door de mijn die verlicht wordt door tal van LED-lichten. Ook vaart u over het ondergrondse meer waar de weerspiegeling van de verlichte zoutkristallenhemel in het meer een magisch gevoel creëert.

Salzbergwerk Berchtesgaden

#7. Rodelen Hirscheckblitz

Rodelbaan Hirscheckblitz Ramsau laat rodelharten sneller kloppen. De baan heeft een lengte van 2,2 kilometer en loopt van het bergstation van de Hirschecksesselbahn naar het dalstation in het dorpsgedeelte Hochschwarzeck van bergdorp Ramsau. De rodelbaan overbrugt 400 meter hoogteverschil en een tochtje duurt ongeveer 15 minuten.

Rodelen Hirscheckblitz: 2,2 kilometer en 400 meter hoogteverschil

#8. 130 km/h in een bobslee

De adrenaline stroomt door uw lichaam, wanneer u plaatsneemt in de bobslee. Met 130 km/h raast u door het ijskanaal van de Deutsche Post Eisarena. Een onvergetelijke ervaring waar u nog lang over na zult praten. Durft u plaats te nemen in de taxi-bob?

#9. Slot Berchtesgaden

In het Berchtesgadener Land kunt u heel eenvoudig een stukje cultuurgeschiedenis aan uw skivakantie toevoegen. In het koninklijke slot van Berchtesgaden kunt u een 50-minuten durende rondleiding volgen, waarbij u alles te weten komt over het verleden van dit prachtige gebouw.

Slot Berchtesgaden

#10. Nostalgisch skifeest Jenner

Beleef het Charivari op de Jenner – de nostalgische skiwedstrijd die doorgaans halverwege maart (datum 2017 nog niet bekend) plaatsvindt. In traditionele kleding komt men van de piste af. Een feest voor zowel de deelnemers als bezoekers.

Enthousiast geworden? Plan hier uw skivakantie in het Berchtesgadener Land >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.